You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an ve Hadis Kitapları

Kur'an ve Hadis Kitapları

General
RE: Kur'an ve Hadis Kitapları
Yoo dostum yoo !
Bu konuda sınıfta kaldin.

Big Grin

Senin bilgin bu konuda eksik perso.
Hic oyle afrali tafrali konuşma kardesim.
Bir de ustelik yanlis yonlendirme yapıyorsun haktir yapma.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ne alakasi var ya hu.
Sen kendinden neye dayanarak bu kadar emin olabiliyorsun? Da
Kalkmis sende mi Hakka karsisin diyebiliyorsun?
Hangi curretle?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Valla ben sahneye çıkıp kimseye vaaz vermiyor sapik filan ilan etmiyorum
Sizlerinde teşkil ettiği örneğe bakip diyorum ki
O ne guven o ?

Alınganlık değil benim yaptığım.
Recm meselesi popüler bir konu.
Recm ayeti demissin
Sana recm ayeti? Dedim soru işareti yaptim.
Senin bana vermis oldugun karsilik ne ?

Keci mi yedi diyeceksin ?

Ben buna inanmiyorum istersen sapik ilan et.
Fakat sen inaniyorsun diye de ben bunu sana yapmam
Bugune kadar Kimseye yapmadığım gibi.

Fakat mesele neyse virgul koyarim ta ki kalben inanana kadar.

Ve yine sana sordum çıkış noktasi nedir diye nasih ve mensuh hakkinda ?

Kalkip bana link atiyorsun oku ogren diye
Eyvallah da
2 cumle soyleceksin sadece.

Bana attığın linki sen okudun mu cok merak ediyorum dibine kadar. Notlarina kadar.

Meşhur ornekler var. Senin attigin linkte de var.
Ve görüş olarak ayetlerin neshleri konusunda ornekler verilmis
Ben su görüşü benimsiyorum birbirinden farkli gibi gözüken ayetler zit gibi yani
Oyle degildir.hepsi birbirini tamamlar.
Yeri ve zamani gelincede uygulanabilir ayeti alirsin. Bu ayet bu ayeti nesh etmiştir en son hüküm budur diye nokta koyamazsin.
Senin linkte de var içki meselesi mesela.

Ateistler paso bunu yapıyor. Allah burada bunu demistir surada da sunu demistir deyu ?
Nesh etmistir degil ikisinide demiştir demek gerekir.

Heleki hadisin ayeti neshi ise yuhluktur.

Mikrafonu biraktim yere. Saz sende.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Oturup Caner Taslaman ve avânelerine gülüyoruz.Hadisleri eleştirmesi o kadar komik ki daha naklettiği hadislerde ne ifade edildiğini bilmeden ortaya atıyor.Şerhine baksa yada kur'anın dediği gibi bilmediğini bilenlere sorsa olay çözülecek ama yok efendim illa kur'an sadece kur'an.. öyle bir iddialı ki herkes onun aksini söylüyormuş gibi.. kur'an dedim ya hangi kur'an ? Hevasına uydurduğu, ideolojilerin mezesi kur'an.. Kelamullah olmayan kur'an..

1400 yıldır ümmet salt nakilcilik yapmış akla zerre önem vermemiş muasır müctehid allame fakih caner taslaman problemi eliyle yapmışçasına çözüyor. Haa çalışıyor mu retoriği iyimi iyi, becermeye çalıştığı şeyi yapabiliyomu evet yapiyor..
Ama efendim çok çalışkan, velûd bir adam... kitap kusuyor adeta... kalemi, çenesi müshil... yazıyor da yazıyor, konuşuyor da konuşuyor... proje üretim merkezi mübarek...
tâbiûn'dan "seyyidü'l-fukahâ" eyyûb es-sahtiyânî (v. 131), bundan 1350 sene önce bakın nasıl bir tespitte bulunmuş:
"مـا ازداد صـاحبُ بدعـةٍ اجتهاداً إلا ازداد مـن الله عزوجـل بُعـداً
bid'atçinin çalışması arttıkça, allah'la arasındaki mesafeden başka bir şey artmaz"

Caner Bey insanları götürdüğünüz yer agnostismin ateizmin yada bilmem neyin kapısını aralıyor.. Buhariyi muslimi tartışıyorsunuz caner bey.. yaptıklariniz şam'ın çocuğunu, pataninin çocuğunu, filistinin mazlumlarini güldürmüyor kafiri güldürüyor bize.. ellerini ovuşturuyorlar belkide buhariyide muslimide tartışıyorlarsa bu din bitti diye küffarı güldürüyorsunuz!!

Bunun hesabını sorar ümmet size.. soracak!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-01-2016, Saat:01:23 AM, Düzenleyen: Eskibanlıbirüye.
General
@Eskibanlıbirüye;

Fikirlerine fikirle karşılık veremediğin adamın şahsiyetine saldırarak mizacını açık etmişsin.
Adamın şahsı kendini ilgilendirdiği için ben aranıza girmeyeyim.
Helalleşirsiniz artık.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
@Eskibanlıbirüye : Oturup Caner Taslaman ve avânelerine gülüyoruz...

Caner'in yardakçıya ihtiyacı olduğunu sanmam.
Ama ravilerin acilen var, keçi yemeden yetiş bence.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
@Eskibanlıbirüye : Hevasına uydurduğu, ideolojilerin mezesi kur'an.. Kelamullah olmayan kur'an..

Orijinal arapça Kur'an kelamullahtır.
Sen orijinal arapça hadislerle mi amel ediyorsun ?
Hadisleri heva ve hevesine uydurma sakın.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
@Eskibanlıbirüye :...1400 yıldır ümmet salt nakilcilik yapmış akla zerre önem vermemiş muasır müctehid allame fakih...

Adam ne diyor bak : Hristiyanlar 2000 yıllık külliyata sahip, onlardan iyi bilemeyeceğimize göre,
üçlemeyi kabul mü edelim ?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.