You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an ve Hadis Kitapları

Kur'an ve Hadis Kitapları

General
RE: Kur'an ve Hadis Kitapları
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kur'an'dan başka,
Allah'tan başka mürşid arayan,
Kur'an'ı anlamamış demektir.
Kendi kendini yakmıştır,
Allah ne yapsın.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Yanmak, sana dayatılan bilgiler Dinozor. Yanlış bilgiler ile yanlış kapıya çıkılacağından tartışmaya devam etmeyi uygun görmüyorum. Müctehid nedir? Hak veya batıl mezhep imamlarına ne denir? Müctehid var mıdır? Müctehid neden olmalıdır? Müctehid'in hadis ve Kur'anda yeri nedir? Tüm bunların, Müctehid ile F. Gülen'in alakası olmadığını öğrenmen açısından faydalı olacağını umuyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sen yanmasan ben yanmasam... gülücük

Evet biz kavramlarda uzlaşamıyoruz.
Adam kendi kendini yaktı derler mesala.
Ateşte yakmamıştır oysa,
En istemediği, en üzücü durum başına gelmiştir.

Sizin ayrıca hadis diye bir dininiz var.
Biz ayrı dinlerdeniz aslında.
Acı ama gerçek.
Leküm diniküm ...
diyerek konuyu kapatabiliriz.
Sohbet için teşekkür ederim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Dinozor kardeşim,mürşid dendi mi niçun öcü görmüş gibi korkup kaçıyorsun gülücük))

Kimsenin mürşide taptığı yok,okullarda eğitim-öğretim görenler öğretmenlerine mi tapıyor oluyorlar...

Mürşid bir misali öğretmene benzer,sen bak forumda bilimsel bilgiler paylaşıyorsun bunları kimden alıp öğreniyorsun...

Bi yerde onlarda senin murşidin olmuş oluyor...

Hem benim bildiğim büyük zatların hep bir mürşidi var.

Aziz.Mahmut Hüdayi,Fatih sultan Mehmet,Yunus emre.... vs. uzar gider.hepsinin bir öğretmeni,mürşidi olmuş yani.

yanılıyormuyum?

Gel ey kardeş, Hakkı bulayım dersen,
Bir kâmil mürşide varmayınca olmaz,
Resulün cemalin göreyim dersen,

Niceler gittiler mürşid arayı,
Arayanlar buldu derde devayı,
Bin kez okur isen aktan karayı,

Gel şimdi kardeşler gidelim bile,
Nice aşıkların bağrını dele,
Cebrail delildir, Ahmed’e bile,

Kadılar mollalar cümle geldiler,
Kitapların hep bir yere koydular.
Sen bu ilmi kimden aldın dediler.

Yunus Emre bunda mânâ var dedi,
Bir kâmil mürşide sen de var şimdi,
Hazret Musa’ya Hızır’a var dedi,

yukardaki;

Yunus Emre bunda mânâ var dedi,

Satıruna binaen;

Evet kardeşim bu satır ile ilgili olaraktan,yunusun genel olarak böyle konuştuğunu düşünmekteyim

İnsanın evvela mürşidi Kuran-sünnet ama kişi tek başına bu yolda yürüyebilmesi için

Aşk lazım aşk,aşksız olmaz...

Yoksa şaşurup kalır,yolunu kaybedebilirsiniz.

Sizinle muhabbet etmek güzeldi,Allah razı olsun,Etrafımuzda sizin gibi Allah'ı bilmek isteyenler olsada hep böyle muhabbet etsek.yani marifetullah hakkında çok güzel,çok hoş.bende teşekkür ederim.

Sevgilerimle... gülücük)
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
@Kelebeketkisi :
Dinozor kardeşim,mürşid dendi mi niçun öcü görmüş gibi korkup kaçıyorsun gülücük))

Şirkten korkuyorum kelebek kardeş.
Asla affedilmeyecek tek günah şirk.
Okuldaki öğretmenle ahiret iman bilgilerini konuşmuyoruz,
dünyalık ders alıyoruz.
Bir insana iman / gönüllü teslimiyet sakat !
Allah'tan korkuyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
@Kelebeketkisi :
Gel ey kardeş, Hakkı bulayım dersen,
Resulün cemalin göreyim dersen,

Bizim Allah'a sözümüz var kelebek kardeş,
O'na varacağız.
Mürşid yol gösterici, kılavuz demek.
Nerde ?
Bu dünyada ve dünyalık işlerde.
Bir şahsa gönül verme işi ayrı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Sevgili,mübarek dinozor; :-)

Nasılki parayı cebinde taşıyor ve onu kazanmak için gece-gündüz çalışıyorsan ve bu şirk olmuyorsa...

Aynen işte öyle bir mürşide yakın olmaklada ona tapıyor olmazsın ama senin mürşid deyunce aklına nerdeki o olumsuz kelimeler var onlar geliyor olmalı ;tacizci,menfaatçi,asık suratlı,cahil,sapık,sömürgeci,istismarcı...gibi.

Gene okul olarak imam hatipler,ilahiyatlar,kuran kursları,vs. var ama hayat zaten bir okul kardeşim,yine pozitif bilimlerdende az çok öğrenmezsen imanın yine sallantıya girer,orda elin adamı iki bilimsel kelam eder bön bön bakar kalırsın,yani sadece okullarda imani meseleler öğrenmeklede olmuyor,sadece pozitif bilimleri öğrenmekle olmadığı gibi...bilmiyorum anlatabildim mi

Avam insan çok ve bunların kendilerine öğretmenlik yapacak insanada ihtiyaçları var,mürşid dediğin; ağzınla kötü söz söyleyecekken ağzını tutar,elinle edepsiz hareket yapacakken elini tutar,gözünle harama bakacakken gözünü tutar,kötü yola adım atacakken arkandan elbisenden çeker tutar,yılmışken,bunalmışken,kafan karışmışken sohbeti ile sevgisi ile muhabbetullah ile ruhundan tutar....aksi halde şeytan tekmik atar durur.!! Bak kardeşim üniv. bile insanlar türlü türlü edepdizlik etmekteler,elleriyle,ağızlarıyla,dilleriyle vs. Yani olmaklada olmuyor...

Dedikya tek başına bu yolda yürüyeceksen Aşk lazım aşk diye,çünkü o zaman küfür edeceğin zaman Allah'ı hatırlar susarsın,gözünle harama bakacağın zaman Allah'ı hatırlar bakmazsın...ama avamda,aşksız insanda böyle olmuyor,cahil işte kardeşim,okuyanda o kadar okumuş ama genede ne bilim boş okumuş işte gülücük) okumayanlarıda sen düşün artık(hepsi değil tabiiki)

@@@Mürşidin her dediğini yapacakta değilsin zaten,mürşid git kendini camdan at dese,kendini camdan mı atacaksın!!.

Ya da al şu tavuğu kimsenin görmediği bir yerde kes getir yiyelim dese,sen alıp o tavuğu kesip getirmek zorunda mısın¿¿hayır kardeşim kesmeden de getirirsin ve mürşidine dersin hocam kimsenin görmediği bir yer bulamadım...çünkü Allah görüyor gülücük))
Zaten onunda beklediği cevap buydu...

yani bir yerde sende haklısın ama dedikya gönlünün ısınması önemli.sen bilirsin dinozor kardeşim,yani lafı uzatmamında bir anlamı yok
Sevgilerimle... Xdddd
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.