You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an'ı kerimdeki çelişkiler.

Yeni Üye
Nahl/101 , Bakara/106 ve Rad/36. ayetleri Hz.Muhammedin gerektiği zaman kuranı değiştirmesine tam yetki veriyor.

Nahl-101-Biz bir âyeti değiştirip yerine başka bir âyet getirdiğimiz zaman -ki Allah, neyi indireceğini gayet iyi bilir- onlar Peygambere, Sen ancak uyduruyorsun derler. Hayır, onların çoğu bilmezler.

Bu ayet Kur'an'ın değiştiğine bir kanıt olabilir mi?

NİSA-82. Hâlâ Kur’an’ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer o, Allah’tan başkası tarafından (indirilmiş) olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı.

CİN
Kehf-50-Hani biz meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Hâlbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!

MELEK
Bakara-34-Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

Şeytan cin mi melek mi? Bu bir çelişki değil mi?

MAİDE SURESİ: 90-91 Ayet.. Ey inananlar, şarap, kumar, dikili taşlar, şans okları şeytân işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şeytân, şarap ve kumar ile aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allâh’ı anmaktan ve namazdan alakoymak istiyor. Artık vazgeçecek misiniz?

MUHAMMED suresi-15-ayet…Allah'a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. Bu cennetliklerin durumu, ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?

Madem ki şarap Şeytan işi neden Cennet'te var?

Enam-163. O’nun hiçbir ortağı yoktur; böyle emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim.” Yukarıdaki ayet, Muhammed hazretlerinin ilk müslüman olduğunu belirtir ama hükümsüzdür.

Araf-143. “Sen sübhansın”, “tevbe ettim, sana döndüm ve ben müminlerin ilkiyim,” dedi.
Yukarıdaki ayet de Musa‘nın ilk müslüman olduğunu belirten ayettir.

Ali İmran- 67. İbrahim, ne Yahudi, ne de Hristiyandı. Fakat o, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi.
Hz.İbrahim, Hz.Muhammed’den de, Hz.Musa’dan da önce yaşadığına göre müslümanlığı onlardan öncedir. Hz.Adem, Hz.İdris, Hz.Nuh gibi Hz.İbrahim’den önce yaşamış olan peygamberlerin Müslümanlık sırasının ise hesaba katılmadığını görüyoruz.

Burada da gördüğümüz gibi ilk müslüman kimdir? Bunlar çelişki değil midir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Kur'an'ı kerimdeki çelişkiler.
eminim ki bunların izahlarını okudunuz,kelimelerin ardına düşüp kuranı çelişkili bir kitapmış gibi göstermek ile dinin batıllığına hükmedebilmek ne kadar doğru?izahlarını da okumadıysanız söyleyin izah edeyim.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sırf insanları şüpheye düşürmek ve aklını karıştırmak adına giriştiğin şu gereksiz çabaya acıyorum.. ve sana da acıyorum.. Senin aklını kullanıp, ''Yüce Allah kusursuz bir evren ve hayat yaratmışken şu 600 sayfalık kitapta mı hata yapacak...'' diyebilmen gerekirdi... Bunu demek yerine, söylenen veya yazılan her şeye inanarak kendinini saptırma yoluna çekersin.. Yapma kardeşim! Kendine sor bu soruyu.. Allah sence Hata yapabilir mi? Alim olan Allah hata yapar mı? Peygamberler bile hata işlemezken?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
savunma yapmayın kardeşim açıklama yapın. Şu konuşmalarınızla karışan aklım hiçbir zaman düzelmez. Ayrıca belki ben deistimdir ne biliyorsun? Buraya sizin ön yargılı cümlelerinizi okumak için değil gerçek anlamlarını öğrenmek için açtım konuyu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"MAİDE SURESİ: 90-91 Ayet.. Ey inananlar, şarap, kumar, dikili taşlar, şans okları şeytân işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şeytân, şarap ve kumar ile aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allâh’ı anmaktan ve namazdan alakoymak istiyor. Artık vazgeçecek misiniz?

MUHAMMED suresi-15-ayet…Allah'a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. Bu cennetliklerin durumu, ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?

Madem ki şarap Şeytan işi neden Cennet'te var?"

cennette bahsedilen şarap dünyadaki sarhoş edici alkollü şarap değildir,daha geniş açıklamayı genişçe bir vakitte ekleyeceğim.

"Enam-163. O’nun hiçbir ortağı yoktur; böyle emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim.” Yukarıdaki ayet, Muhammed hazretlerinin ilk müslüman olduğunu belirtir ama hükümsüzdür.

Araf-143. “Sen sübhansın”, “tevbe ettim, sana döndüm ve ben müminlerin ilkiyim,” dedi.
Yukarıdaki ayet de Musa‘nın ilk müslüman olduğunu belirten ayettir.

Ali İmran- 67. İbrahim, ne Yahudi, ne de Hristiyandı. Fakat o, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi.
Hz.İbrahim, Hz.Muhammed’den de, Hz.Musa’dan da önce yaşadığına göre müslümanlığı onlardan öncedir. Hz.Adem, Hz.İdris, Hz.Nuh gibi Hz.İbrahim’den önce yaşamış olan peygamberlerin Müslümanlık sırasının ise hesaba katılmadığını görüyoruz.

Burada da gördüğümüz gibi ilk müslüman kimdir? Bunlar çelişki değil midir?"

bu ayetlerde ilk müslümanlar diye bahsedilen kendi topluluklarının ilk müslümanları olduğudur Allahu alem,yoksa bizler ilk müslümanın Adem(aleyhisselam) olduğuna iman ediyoruz.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Birinci cümlen de belirttiğin ifade(hüküm) doğruluk değeri olmayan bir ifadedir. Nitekim Allah'ın Rasulu ve kulu olan Muhammed'in böyle bir yetkisinden sözetmek bir yana dursun; buna işaret eden küçük bir nüans dahi yoktur. Sen Kur'an'ı incelersen Peygamberin şiddetli uyarılara muhatap olduğunu görürsün.
Bahsettiğin neshe dair olan ayetler de şuan ki mushaf anlatılmıyor. Değiştirilen (diğer bir ifade ile) nesh olan hükümler yani mensuh olan ayetler mushafın içerisinde olan (yani hükümleri kıyamete kadar geçerli olan) ayetler değil zaten belirtildiği gibi ''unutturulan'' ayetlerdir. Tıpkı diğer şeriatlerin nesh edildiği gibi (Musa'ya İsa'ya inenlerin iptal edildiği gibi) değerlendirilir.

Diğer bahsettiğin mesele ise bir yapıdan değil; itaat sahipleri (emre amade şekil de bekleyen) kullar'dan bahsetmektedir. Bu şekil de değerlendirdiğinde bir paradoks olmadığını anlarsın.

Diğer mesele ise dünya da yasak olan şeyler bir imtihan vesilesi olduğu içindir, öncelikle bunu unutmamalısın. Fakat burada hata ettiğin şey, nüansı ıskalamışsın. Bütünsel okusaydın cennete ki şarabın dünyadakinin aynısı olmadığını bilirdin. Yani haramlılığına sebep olan ''sarhoş verici'' etkisinin cennettekinin yapısında olmayacağını anlardın.

Diğer çelişki diye sunduğun şey ise dikkate alınmayacak kadar değersiz. X sınıfında okuyan bir öğrenci ''ben çalışkanların ilkiyim'' derken kendi bölümünü/fakültesini ya da sınıfını kasteder. Hadi bunu da geç, kendi yaşam sürecindeki insanları kasteder. Yani bu bakış açısı mantık dışı bir paradoks.

Son cümlenle İslam'ın ne olduğunu bilmediğin açığa çıktı. İslam, Hz. Muhammedin getirdiği bir din değil; Adem ile başlayan ve Hz. Muhammed ile sonlandırılan Tevhidi ortak değerlere sahip bir çizginin adıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-09-2012, Saat:12:51 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
"İslam, Hz. Muhammedin getirdiği bir din değil; Adem ile başlayan ve Hz. Muhammed ile sonlandırılan Tevhidi ortak değerlere sahip bir çizginin adıdır."

bu cümle anlaşılmalı abi,çok doğru söyledin.İslam bir dindir,Allah'ın insanı kendisine kulluk etmesi için yarattığı günden beridir.Rasulullah Muhammed(sav)'inki ise İslam ın güncel ve kıyamete kadar da kalıcı olacak şeriatıdır(kurallar bütünüdür).

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Sureleri arapça araştırmanı tavsiye ederim...Neden mi çünkü Allah tarafından korunan ve kulların değiştiremediği Kuran-ı Kerim arapça olandır. Senin elinde bulunanlar tefsirdir yani kulların zayıf ve küçük beyinlerinin eksik yarım yamalak çevirileridir.Onlara da zaten Kuran-ı Kerim denmez....
-Enam 163 ''Lâ şerîke leh(lehu), ve bi zâlike umirtu ve ene evvelul muslimîn(muslimîne).''
Dikkat edersen burada ''evvelul muslimîn'' ifadesi geçiyor.Yani müslümanların evveli idi yani birinci demiyor aslında...Şimdiki bir müslüman da gelecekteki müslümanların evvelidir...Ama ilki değildir.
-Araf 143 ''Ve lemmâ câe mûsâ li mîkâtinâ ve kellemehu rabbuhu kâle rabbi erinî enzur ileyk(ileyke), kâle len terânî ve lakininzur ilel cebeli fe inistekarre mekânehu fe sevfe terânî fe lemmâ tecellâ rabbuhu lil cebeli cealehu dekkan ve harra mûsâ saıkan, fe lemmâ efaka kâle subhâneke tubtu ileyke ve ene evvelul mu’minîn(mu’minîne).''
Aynı ifade burda da tekrarlanıyor... ene evvelul mu’minîn(mu’minîne).''
Başka soruların olursa yanıtlarız inşallah....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Alıntı: Sureleri arapça araştırmanı tavsiye ederim...

surelerin anlamını arapça nasıl araştıracağız? arapça mı öğrenelim? koskoca alşiimlerin çevirdiklerine inanmayacağızda kime nasıl inanacağız? kafam allak bullak. ayrıca peygamberimiz yaşarken derlenmiş bir musaf varmıdır? bize öğretilen Hz osmanın kitaplaştırdığı kur anı? ona ne kadar güveneceğiz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
peygamber yasarken gelen ayetlerın hepsı su an da kuranda mevcuttur.peygamber zamanında mushaf yoktu deyıp kuran a ınanmayalım mı?

guveneceksın tabıkı! Allah ın peygamberın halıfesıne guvenmeyeceksın de kıme guveneceksın? ateıst bır sıteden gelen hafsa olayına nerdeyse ınanacaksın ama hz.osman a mı ınanmıyor guvenmıyorsun?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.