You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an'ı kerimdeki çelişkiler.

Kur'an'ı kerimdeki çelişkiler.

Profesör
RE: Kur'an'ı kerimdeki çelişkiler.
savasmıslar yazar kıtaplar ama o savasta ben olmadıgım ıcın kac mumın oldugunu bılemıyorum(!).
hangı kaynaktan baksedıyorsun sen ? hz.aişe Allaha TANRI DEMIS,kuran Allah a tanrı demeyın der! peygamberın sav esının Allaha tanrı dedıgını ıddıa edıyor o yazı.DEMEEEEEEEEEEEEEZ!
kuran da tekvın 1 dıye sure ayet vs yok!

Ayetlerı de kendı kafasına yorumlayanlardan degıl alımlerden oku ogren!
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Sizler kuranı alıp hayatınızda bir kere bile mealini baştan sonuna kadar okumamış, Bakalım Rabbimiz ne dedi , ne anlatıyor diye merak etmemiş insanlarsınız. Açın da okuyun ! Baştan sona mealini anlamını ,üzerinde düşünün diye akıl denen bi nimet bahşedilmiş, Anlamıyorum ki aklınız nerelerde? Kolay yoldan biri söylesin ben ne araştrıcam diye düşünüyorsunuz,ama bilen anlattığı zaman da nefsine uymadığı için ona da itiraz edicek birşeyler bulursunuz:D Hem bir müslümanın şüphe için de olması da ne demek onuda hiç anlamış değilim =))))

Gerçekden öğrenmek istiyorsanız alın ibni teymiyye seyyid kutup mevdudi tefsirlerini yada işte bildiğiniz güvenilir alimlerin tefsirlerini okuyun okuyun okuyun okuyun okuyunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.................. Ama işte dedim ya siz çok yoğunsunuz gerçek niyetiniz öğrenmek değil ki!! Ortalığı bulandırmak , neymiş mantığına yatmıyormuş babababababababa senin mantığında çok umrundaydı bizlerin, Bu dinde mantık arasan zaten bay bay cehenneme =))) Akıl akıl akıl akıl akıllll... Yoksa akılsızmısınız ??????
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
niyeti kötü ise bilemem ama öğrenmek amacıyla kafasını karıştıran şeylere cevap arayan kişileri azarlamanın bir müslümana yakışmadığını düşünüyorum.
zaten buraya gelmesi, bu soruları sorması da araştırdığını göstermez mi?

Bir kere şunu bilmelisiniz ki biz müslümanlar -hiç değilse bir kısmımız- körü körüne ya da ezbere iman etmiyoruz.

Mesela ben; belli bir yaşa kadar inancımı hiç sorgulamadığımı, ezbere inandığımı farkettim. Bir kaç ateistle ve onların kafa bulandıran sorularıyla karşılaşınca farkettim bunu.
Sonra oturdum araştırdım, soruşturdum, okudum ettim ve şu anda daha sağlam, daha derin, daha samimi bir şekilde inanıyor, iman ediyorum. Her zerremle yüce yaradanın varlığını hissediyorum, zerrecik bile şüphem kalmadı.

Ateistlerin bu kadar yoğun şekilde islam dininin ve müslümanların üzerine gidebilmelerini ise müslümanların cahilliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Forumları, sözlükleri şöyle bir dolanıp ateist-müslüman tartışmalarını azıcık gözlemlerseniz durumu hemen farkedersiniz.

Mesela ateistler dinin bilimi yavaşlattığını, önüne geçtiğini, engellediğini iddia ederler. Halbuki bir müslüman günümüzde bademcik ameliyatlarında kullanılan aletin, müslüman bilim adamı, hatta tıbbın babası kabul edilen İbn-i Sina tarafından 600 yıl önce geliştirildiğini bilmeli ve daha bunun gibi pek çok örneği. Günümüzde hiçbir müslüman ülkede İslam dini gereği gibi uygulanmıyor. Bu yüzden din bilimi engelliyor demek çok saçma. Müslüman bilim adamlarının yaptığı pek çok çalışma, araştırma, icat, keşif batıya yön göstermiş, bilimin ve ilerlemenin yolunu açmıştır.

Günümüzde artık müslümanlar da kendini geliştirmeli, dinini her anlamda savunabilmeli. Biri bir soruyla ya da bir eleştiriyle geldiğinde çat diye cevabı yapıştırabilmeli. Öyle azarlayarak, dışlayarak, yargılayarak, suçlayarak vs olmaz. Sonra yersin tabii yobaz damgasını.

Yüce Allah bize böylesi bir beyni, aklı vermiş; sorgulama yeteneğini vermiş. Sorgulamak, araştırmak bizi dinden uzaklaştırır algısı var müslümanlarda. Öyle olsa bu kapasiteyi Allah (c.c.) bize vermezdi, değil mi?

Mesela yüce kitabımızın ilahi bir kitap olduğuna dair bir çok kanıt mevcut. Birazdan yazacaklarım Hamza Tzortzis'in bir tartışma programındaki konuşmasından aklımda kalanları da içerecek, belirtmek istedim;

1909 yılında Paul Casanova, Fransa üniversitesinde yaptığı 'Kur'anın Dilbilimsel Gücü' adlı konuşmasında
"ne zaman Muhammed'e (sav) peygamberliğini ispat edecek bir delil göstermesini söyleseler, hep kur'an'dan ayetler okurdu. Müslüman olmayanlar bile onun olağanüstü dilinin, doyumsuz ses ahenginin yerini tutmayacağını biliyorlardı".

Şimdi ateistler derler ki, neden bu onu kutsal yapsın?

Duke üniversitesinden prof. Bruce Lawrence "the Quran: a biography" kitabında şöyle demiş;
"Kur'an ayetlerindeki ifadeler etkileyici, bitmek tükenmek bilmeyen doğruların soyut işaretleridir. Anlam üzerine anlam, aydınlık üzerine aydınlık, mucize üzerine mucize olduğunu gösteriyor."

Bunlar müslüman olmayan batılı bilim adamlarının görüşleri...

Böylesi olağanüstü bir kitaptan bahsediyoruz. O halde bunun bir araptan gelmiş olamayacağı aşikar. Çünkü o dönemin en iyi arapları bile kur'an'a meydan okumakta başarısız olmuşlar, hatta onun bir insanın elinden çıkmış olamayacağını kabul etmek zorunda kalmışlar.

Kuran arap olmayan biri tarafından da gelmiş olamaz, çünkü böyle bir kitabı yazabilmek için arap diline fevkalade hakim olmak gerekiyor.

Şimdi en önemli nokta kur'an'ın ateistlerin iddia ettiği gibi peygamber efendimiz tarafından yazılıp yazılmadığı konusu.

Peygamberimiz de bu kitabın yazarı olamaz, çünkü o da bir arap. Üstelik okuma yazma bilmeyen bir arap. Burada o dönemki arapların hiçbirinin peygamberimizi kur'anın yazarı olmakla suçlamadığını da aklımızın bir köşesinde tutalım.

Peygamberimizin 23 yıllık peygamberlik hayatında çekmediği dert, sıkıntı kalmamıştır. Taşlandı, gururu incitildi, boykot edildi, çok sevdiği memleketinden ayrılmak zorunda kaldı, en yakın akrabaları tarafından eziyet edildi. En sevdiği eşi vefat etti, kaç tane evladını toprağa verdi. En sevdiği dostlarının, arkadaşlarının işkence edildiklerini gördü, öldürüldüklerini gördü. Biraz araştırırsanız bu yazdıklarımın hem müslüman olanlar hem olmayanlar tarafından kabul edilen gerçekler olduğunu görürsünüz.

Tüm bunlara rağmen bu duyguların hiçbiri kur'an'da yoktur!... Dilbilim ve ruhbilim uzmanları bir insanın hem bir kitap yazmış hem de hiçbir duygu kırıntısını bu kitaba katmamış olabilmenin imkansız olduğunu söylüyorlar. Eser, yazarının kişisel özelliklerinin bir kısmını mutlaka ama mutlaka taşır. Ancak kur'an kesinlikle peygamber efendimizin duygularını içermiyor.

Ayrıca dilbilim uzmanları peygamber efendimizin hadislerini incelediklerini farklı bir stili olduğunu söylerler. 23 yıllık peygamberlik hayatı boyunca bu tarzını korumuş, bütün hadisleri incelendiğinde aynı tarz belirgin bir şekilde kendini göstermiştir.

Kur'anın tarzı ise bambaşkadır. 23 yıl boyunca iki farklı tarzı hiç birbirine karıştırmadan kullanmış olmasını biz değil, tüm dilbilimi uzmanları imkansız görüyor.

Ayrıca insan yapımı her şeyi taklit edebiliyor. Muhteşem sanatçıların yaptıkları olağanüstü tabloların replikasyonlarını yapabiliyoruz mesela.

Ancak Kur'an ayetlerinin benzerlerini bugüne kadar yapabilen çıkmamış!...

Eğer Kur'an'ın ilahi bir kelam olduğunu kabul ederseniz, içinde çelişki aramaktan vazgeçer, sadece anlamaya çalışırsınız.

Aynı şekilde evrenin bir yaratıcısının var olduğunu kabul ederseniz, dini inkar etmekten de vazgeçersiniz. İsterseniz Allah'ın varlığına dair de mantıksal açıklamalar bulabilirim size.

Fazla uzattım. Siteye yeni üye oldum ve konuyu tam olarak da anlamadan tam ortasına dalmış gibi oldum ama affedin, dolmuşum bu konudagülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
guzel kardesım nıyetı arastırmak olsa soruları daha duzgun ve sevıyelı olurdu.
adam resmen eskı kutsal kıtaplardan alıntı yaparak peygamberımızı sav kucumser bır tavırla konusuyor.
burda boyle ınsanlara musamaha gostermedım,gostermem!
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
ben birazcık(!) uzun yazmışım, kaçırmış olabilirsinizgülücük ama konuyu tam olarak bilmeden bodoslama daldığımı, sadece niyetinin iyi olduğunu varsayarak bir müslüman olarak üzerime düşen bilgilendirme vazifesini yapmayı hedeflediğimi belirtmiştim.

yine de karşı tarafın niyeti her ne olursa olsun, sabırlı olup müslüman olmanın gerektirdiği edeb çizgimizden sapmadan gereken cevabı verebileceğimizi düşünmekteyim.
bunu yapmadığınızı iddia etmiyorum. genel olarak böyle tavır takınan müslümanlar görüyorum, genel bir eleştiri sadece, kimse üstüne alınmasın...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yok kardesım estagfırullah,ustumuze alınacak bırsey yok gülücük
ben kendı adıma yeterınce musamaha gosterdıgımı dusunuyorum...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Sitede ben de yeniyim,ancak bu başlıktaki yazışmalar dikkatimi çekti.

Özellikle:
Alıntı:nam-163. O’nun hiçbir ortağı yoktur; böyle emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim.” Yukarıdaki ayet, Muhammed hazretlerinin ilk müslüman olduğunu belirtir ama hükümsüzdür.

Araf-143. “Sen sübhansın”, “tevbe ettim, sana döndüm ve ben müminlerin ilkiyim,” dedi.
Yukarıdaki ayet de Musa‘nın ilk müslüman olduğunu belirten ayettir.

Ali İmran- 67. İbrahim, ne Yahudi, ne de Hristiyandı. Fakat o, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi.
Hz.İbrahim, Hz.Muhammed’den de, Hz.Musa’dan da önce yaşadığına göre müslümanlığı onlardan öncedir. Hz.Adem, Hz.İdris, Hz.Nuh gibi Hz.İbrahim’den önce yaşamış olan peygamberlerin Müslümanlık sırasının ise hesaba katılmadığını görüyoruz.

Burada da gördüğümüz gibi ilk müslüman kimdir? Bunlar çelişki değil midir?

Şeklinde bir soru getirilmiş...
Bu soruyu getiren kişi ,bu soruyu nerede okumuş ise sorunun sahibi kişilerin
Kur'an ve islamiyet hakkındaki bilgilerinin çok kısıtlı olduğu anlaşılmaktadır..
Ancak bu soruya verilen cevaplar da çok açıklayıcı olmamış kanıına vardım..
Ben de bir açıklama gatireyim istedim.

Bilindiği gibi arap dili çok zengin bir dildir. Zenginliği arapça bir kelimenin
çok sayıda anlamlar içermesinden gelir arapça bir kelime 5-6 bazen 10 dan fazla manaya gelebilir.

Kur'anda MÜSLÜMAN kelimesi de çeşitli anlamlarda kullanılmıştır.
Önce bu kelimenin anlamlarına bakmamız gerekmektedir:

1) MÜSLÜMAN : Teslim olan, inanan, Putlara,ateşe,güneşe tapan değil,
gerçek yaratan olan ve tek olan ALLAH' a inanan kişi manasında kullanılmıştır.

2) MÜSLÜMAN : Hz.Muhammede tarafından tebliğ edilen KUR'AN-I KERİM ' e
inanan, Kur'andaki İSLAM DİNİNE inananlar anlamında kullanılmıştır..

Bu farklı anlamları bilmeyen kişiler işte başlıktaki yazıda olduğu gibi saçma
sorularla gelirler..

Hz.Nuh, Hz.İbrahim,Hz.Musa, Hz. İsa bulundukları ortamın ve toplumun
tek olan ALLAH' a inanan ilk MÜSLÜMANLARI idiler.

Ancak bu peygamberlerin hiçbiri İSLAM DİNİ, VEYA KUR'AN müslümanları değildiler.

Peygamberimiz Hz. Muhammed de tek allaha inana müslüman idi ve
İLK KUR'AN MÜSLÜMANI idi...

Benim görüşüm ,bu konudaki anlayışım budur..

Cümleten selam...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.