You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kul hakkina girer mi?

kul hakkina girer mi?

Yönetici
RE: kul hakkina girer mi?
Fetva vermek konusunda çok da cesur olmamak lazım. Sahabenin bu konudaki tutumunu bilmek gerek. Konu ile ilgili üç örnek rivayrt;

Abdurrahman b. Ebî Leyla şöyle demiştir: “Şu mescitte Ensar’dan 120 kişiyle mülaki oldum. Onlardan her biri, bir hadis rivayet etmek veya fetva vermek durumunda kaldığında, başka bir kardeşinin kendi yerlerinde olmasını arzu ederlerdi.” (Makâlât, 172)

Yine Tabiûn’dan Said b. el-Müseyyeb, hemen hiç fetva vermez, kendisine fetva sorulduğu zaman da soran kişiyi kastederek, “Allahım! Beni (bu durumdan) ve onu benden kurtar.” derdi. (Beyhakî, el-Medhal, no: 824)

Tabiûn’dan Ebu’l – Minhâl , ticaretle ilgili bir mesele sormak üzere Sahabe’den Berâ b. Âzib r.a.’a gelmişti. Berâ r.a. ona, “ Zeyd b. Erkam’a sor; o benden daha iyi bilir.” cevabını verdi. Bunun üzerine Ebu’l – Minhâl, Zeyd b. Erkam’a gitti. Ancak ondan da “ Berâ b. Âzib’e git. O benden daha bilgilidir.” karşılığını aldı…” (Müslim, Nesâî, Ahmed b. Hanbel)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Oyun oynamak haramdır diyen siz değil misiniz? Korsan haramdır diyenlerin dayanakları neymiş? Trafik kuralları can güvenliğini sağlamaya yöneliktir. İslam da bunu istiyor zaten. Telif hakkıyla benzer değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hakim degilim ama hakim biri bana boyle dedi. Siz hakim oldugunuza gore neye dayanarak haram denildigini aciklayabilir misiniz?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.