You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kul hakkina girer mi?

kul hakkina girer mi?

Acemi Üye
kul hakkina girer mi?
okuldan almamiz gereken kitaplar var, toplam fiyati 300 liranin uzerinde, abimin tanidigi kirtasiyeci ve gittigim okulun baska bir subesindeki ogretmen araciligi ile bu kitaplari o toplu satilan yerden degil, ayri olarak alacagim ve daha ucuza gelecek. bunda kul hakki var midir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: kul hakkina girer mi?
korsan vs değlse hiçbir sıkıntı olmaz

kimsede sizi illa ordan alacaksınız diye zorlayamaz
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
abime sordum korsan degil dedi, sey gibi dusunun bi yerde toplu daha pahaliya almak, bi yerden tek tek ya da toplu bilmiyorum nasil alinacak daha ucuza almak. aklimi bu cevap karistirdi o yuzden actim konuyu;

Öğrenci olarak kitap ihtiyacımı karşılayacak kadar maddi gücüm olmadığından kitapların fotokopilerini çektirerek daha ucuza mal etmek suretiyle bu ihtiyacımı gidermeye çalışıyorum. Fotokopisini çektirdiğim kitap kitapevinde ücretli olarak satılmakta ancak pahalı. Çevremdeki bazı arkadaşlarım bunun haram o lduğunu söylüyorlar. Kitabı alamazsam sınava hazırlanamayacağımdan dolayı fotokopi çektirerek çoğalttığım kitapla sınava hazırlanmam haram mıdır? Hüküm nasıldır?
Selamünaleyküm. Bunun doğru olmadığı bellidir, kul hakkına riayet etmek gerekir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-09-2015, Saat:03:36 PM, Düzenleyen: 54321.
Forumcu
Girmez kopya kitap alsan da bir şey olmaz. Telif hakkı diye bir şey yok İslam' da. Beşeri kanunlar bizi bağlamaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Paktuna verdiğin cevaba dikkat et, bu şekilde bir mantık ile hükümler çıkaramazsın.

O kitabı alıyorsan eğer telif haklarını da kabul ediyorsun demektir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İslam' da telif hakkı var mı onu söyle önce. Kitabı alınca kitabın kullanım haklarının alana geçtiğini açıklarım daha sonra.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.