You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kul Allah’tan cc Utanırsa

R4BİA
Hz. Peygamber [sallallahu aleyhi vesellem]
bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur:
“Sizden evvelki ümmetler içinde bir adam vardı. Allah’a iman etmiş ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmamıştı. Fakat işe yarar hiçbir hayırlı ameli de yoktu. Bir gün ailesini toplayıp, ‘Öldüğüm zaman beni yakın. Kemiklerimi havanda döverek toz edin. Sonra rüzgârlı bir günde bu tozun yarısını karaya, yarısını denize atın’ diye vasiyet etti. Adam ölünce vasiyet yerine getirildi. Allah [celle celâluhû] rüzgâra, ‘Dağıttığın tozları topla’ buyurdu. Rüzgâr tozları topladı, huzurı ilâhîye getirdi. Hak Teâlâ adama, ‘Neden böyle hareket ettin?’ diye sordu. Adam, ‘Senden utandığım için yâ Rab’ diye cevap verdi. O zaman Allah'u Teâlâ, 'Ben de seni affettim’ buyurdu.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-10-2014, Saat:08:04 PM, Düzenleyen: *Rabia*.
~Laedri~
RE: Kul Allah’tan cc Utanırsa
Insanlardan utandığımız kadar Allah (cc) tan utansaydık bugün vicdanımızla bu kadar başbaşa kalmış olmazdık...
Rabbim hepimizi affetsin...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah razı olsun.
kendisinden utanilmaya en layık yüce Allah'tır.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ebu Hureyre r.a’dan. Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur : Asla hiçbir bahanesi olmayan bir adam kendi ailesine hitaben : Öldüğüm zaman beni yakın. Sonra külümün yarısını kara tarafına savurup uçurun,yarısını da denize savurun. Allah’a yemin ederim ki, eğer Allah o külleri toparlayıp diriltmeye kadir olursa alemde hiç kimseye azab etmediği bir şekilde bana azab eder dedi. Bu kimse öldüğü zaman emrettiği işi yaptılar. Neticede Allah karaya emretti kara bütün kül zerrelerini topladı. Allah denize emretti, o da bütün kül zerrelerini topladı. Sonra Allah o kimseye : Bunu niçin yaptın ? diye sordu. O zat : Senden korktuğumdan dolayı ey rabbim. Halbuki sen bunu en iyi bilensin ! dedi. Bunun üzerine Allah o kimseyi bağışladı. “

BUHARİ : 16.C.7364.S - MÜSLİM : 8.C. 2756.N

Okuduğum kadarıyla bu hadis Senden korktuğum lafzıyla geliyor Senden utandığım için yâ Rab lafzıyla bu hadis hangi kaynakta geçmektedir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-10-2014, Saat:11:20 AM, Düzenleyen: Ehli_Hadis.
General
korku günahlardan doğan utanma duygusundan oluşmaz mı ... yoksa Rabbime korku başka neden olabilir..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.