Öncellikle Selamların en güzeliyle başlayımgülücük
Esselamu aleykum verahmetullahi veberakatuhu..
Kendimi tanıtmak! Bu konu da pek iyi değilim ama yine de deneyim
Övünmek gibi olmasın ama gayseriliyim (hep bunu söylemek istemişimdir) gülücük
Kalabalık bir aile de büyüdüm 7 kardeşiz ben evin en küçüğü oluyorum pek küçüklüğümüz kalmadı ama neysegülücük
Eğitim olarak dünyalık pek bir eğitim almadım ilkokuldan sonra okula gidemedim orta ve liseyi dışardan bitirdim.
Halı dokumayı biliyorum bir dönem bu işi yapmıştım.
Kurs olarak kuran kursuna gittim
İlahiyat okumak isterdim özellikle Medine de nasip değilmiş.
Tefsir okumaya, dinlemeye vahyi anlamaya çalışıyorum.
Du’a etmek nefes almak kadar önemli inşallah hayırlı dualar edebilirim(iz)
-Sizi bu güne kadar en mutlu eden olay?
Pek mutlu olacağım olaylarla karşılaşmadım ama yakın zamanda yeğenim dünyaya geldi eniştem şehir dışandaydı son aylarda ablamla doktora çok gittik ultrasyona giriyordu bende yanında oluyordum mucize gibi izlemek beni çok etkiliyordu sonra doğunca çok mutlu olmuştumgülücük
Yani bir doğum beni mutlu ettigülücük
-Sizi bu güne kadar en mutsuz eden olay?
Hayatım da beni en mutsuz eden kişisel olay babamı kaybetmem olmuştur.
O günün acısını unutmak pek mümkün olmadı
Hiç aklınıza gelmiyor olmaz gibi geliyor böyle bir kayıp aslında ne kadar boş zaten biliyorsunuz her canlının ölümü tadacağını her şey Allahın takdiri dünyaya çok bağlanmamak lazım kalıcı olacağımız yer burası değil çünkü..
-Hayatta vazgeçemeyeceğin üç şey?
Kur’anım, başörtüm, ailem…
-Hobilerin?
Yağmurda ıslanmak yürümek şu aralar gözüm dışarıda yağmur yağsa diye bekliyorumgülücük
Çocukluktan kalma koşmayı seviyorum nereye diye sormayın bende bilmiyorumgülücük
Okumayı seviyorum.
Dağ bayır yürümek, daldan meyve toplamakgülücük
-Fobilerin?
En büyük fobim günahtır.
Nefsime uyup günaha bulaşmaktan rabbimin huzuruna karanlık bir yüzle çıkmaktan çok korkuyorum.
Allah hepimizi korusun!
-En çok dinlediğin ilahi ve ilahi sanatçısı?
İlahi ve ezgi dinlerim.
İlahi sanatçısı olarak Mustafa Özcan güneşdoğduyu severim özellikle “Allahım, cürmüm ile geldim sana en çok sevdiğim ilahileridir
-En çok beğendiğin kitap?
Kuranı kerim daha güzelini görmedimgülücük
-En son okuduğun kitap?
En son İskender palanın Nurundandır Bütün Nurlar kitabını okudum tavsiye ederim güzel bir kitap..
-Bu soruda benden olsun hiç ilahi bir rüya görme şerefine eriştiniz mi ?
Güzel bir rüya görmüştüm ama ilahi rüya olarak adlandırılır mı bilmiyorum.
Tam yüzlerini görmesem de başta Hz Ömer olmak üzere sahabeyi gördüm bizim eve geldilergülücük
Hayatta en çok yapmak isteyipte ertelediğiniz şey nedir ??
Hicret mutlaka yapmam gerek diye düşünüyorum ertelemek mi bilmiyorum ama doğru zamanın gelmesini bekliyorum.
Her müslümanın bir hicreti vardır buna inanıyorum.
_ Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir_? Neden bu nicki kullanıyorsunuz_?
Free (özgür) özgürlüğü özleyen biri olarak bu isim uygun geldi.
Mustafa islamoğlunun bir sözünü çok severim.
“mutlak özgürlük cennettedir”
İnşallah bize de nasip olur.
_ Zamanınızın ne kadarını bilgisayar başında geçiriyorsunuz?
Bilgisayarla tanışalı pek uzun zaman olmadı ama zamanımın pek de kısa olmayan bir bölümünü alıyor alışkanlık yaptığı bir gerçek doğru kullanıldığında faydası çok olan yanlış kullanıldığı zaman zararları hiç de az olmayan bir yer bu sanal alem, ben kar da mı ziyan da mıyım bunu pek bilmiyorum yeterince doğru kullandığımı sanmıyorum bunu da itiraf etmeliyim.
_ Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı_? Varsa kim_?
Her müslümanın örnek aldığı alması gereken Hz Muhammed (sallahu aleyhi vesselam) her hali çok etkileyici, sahabeden hepsi de önemli şahsiyetler örnek almaya değer güzel Müslümanlar peygamberimizin dediği gibi takip etmemiz hayrımıza olan yıldızlar özellikle hayranlık duyduğum hz Ömer (r.a) adaletli tavrı sorunlara karşı bulduğu keskin çözümler izzetli duruşundan çok etkilenirim.
Aileme de ben örnek olmaya çalışıyorum bakalım ya ibret ya örnek oluruzgülücük
_ Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir_?
Bütün planlarım rabbime endeksligülücük
Yapmayı hayal ettiğim düşündükçe heyecanlandığım bilmiyorum söylemem doğru olur mu riyadan Allaha sığınırım yetim bir çocuğa annelik, ablalık yapmak özellikle savaş görmüş ailesini kaybetmiş şehid çocuğu bunu yapmak rabbim şahit çok istiyorum.
Mescidi aksa da Cum’a namazı kılmak Filistinli kardeşlerimizle birlikte huzur içinde başka bir hayalim, inşallah gerçek olur.
Forumumuzda en çok dikkatin_izi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler_?
Forum da tanıdığım kadarıyla çok değerli sevdiğim kardeşlerim var
Herkes ayrı bir değer ayrım yapmak istemedim bazıları benim için özel onlar kendilerini bilirgülücük
_ Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay varmı_?
Keşke demekten kaçınırım ama zamanında ve yerinde söylemediğim sözlerim için hep bir keşkem vardır.
_ En sevdiginiz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun_?
En sevdiğim yazar Mustafa İslamoğlu kitaplarından çok istifade ettim.
Özellikle son çalışması gerekçeli meal tefsiri…
Dinlediğim sesler Sami yusuf, Mustafa cihat, Eşref Ziya Terzi, Alber, Grup Genç, dinliyorum.
Dursun Ali Erzincanlı naatlarını dinlemediğim günüm yoktur
.Arapça ilahiler de dinlerim neşid özellikle..
Kuranı Kerim cdleri hafız abdulsamed favorimdir.
Senai demircinin çalışmaları beğendiklerim arasındadır
Ney sesi severim.
Şu aralar Ömer Faruk Özbilek eserleriyle de tanıştım. Hasret isimli parçasını dinliyorum.
_ İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir_?
Kabeye gitmek ve orası ile geri dönmek çok istiyorum inşallah nasip olur.
_ Forumda en cok vakit gecirdiginiz bolum hangisidir_?
Aslında bir yere bağlı kalmıyorum genelde bütün bölümlere bakıyorum konulara göre, İslami bölüm belki daha çok vakit geçirdiğim bölümdür.
Ayrıca panelde de kardeşlerimle sohbet etmek selamlaşmak güzel oluyorgülücük
_ Hayatınızda olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir..._?
Dinim, imanım, ibadet, du’a.. olmazsa olmaz.
Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim umarım sıkılmamış sınızdırgülücük
Konyevi sana da nezaket gösterip beni seçtiğin için teşekkür ederim
Forumda tanıdığım saygı duyduğum ve Allah için sevdiğim çok istifade ettiğim kardeşlerimdensin Allah razı olsun!..
Son olarak yine bir dua ile bitirmek isterim.
Bütün Ümmet-i Muhammed için birlik duasıyla..
FREE KARDEŞİM BENİ KIRMAYIP SORULARIMA CEVAP VERDİĞİNİZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.ALLAH BAHTINIZI AÇIK ETSİN.SEVDİKLERİNİZLE BERABER BİR ÖMÜR BOYU HAYAT SÜRMEYİ RABBİM NASİP ETSİN İNŞ.SELAM VE DUA İLE KAL SAĞLICAKLA
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
![[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]](http://img147.imageshack.us/img147/9978/9qfd91186dd20fz6.gif)
bı arkadas hala benle roportaj yapıcak :D yaklasık 4 ay oldu ama hala beklıoz :D
ikinizde hoş sohbetsiniz çok şükür...ilhan abi sordugun sorular birbirinden güzel ve anlamli sorular olmuş...özellikle de 10. sorunu çok begendim ve etkilendim...meleginde o soruya cevap verebilmesi çok güzeldi 
soruyu soranda cabası tebrikler...