You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kırklar İnancı Kökeni ( Peygamber'in Miracı)

Kırklar İnancı Kökeni ( Peygamber'in Miracı)

General
RE: Kırklar İnancı Kökeni ( Peygamber'in Miracı)
Bir müddet dünya düzdür konusu ısrarla önümüze konuluyordu..şimdide Alevilik konusu gülücük dejavu yaşadım bir an :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
maalesef yazan arkadaş hakaret içerikli mesajlarına devam edince müdahaleye mecbur olduk halbuki kendileri yaradılanı hoşgördük yaradandan ötürü diyerek hareket etmelerine rağmen büyük kin ve nefretle Ashaba, Halifelere, Peygamber Hanımlarına, Kurana İslama hizmet etmiş Sahabelere hakaret etmekte iftira atmakta fitne ve fesatla kendi uydurmalarını empoze etmeye çalışmaktadırlar maalesef ben yinede böyle düşünen (doğruluk nasibi kalmamış olsa bile) tüm kardeşlerimizede RABBİM hidayet versin doğru yolu buldursun diye dua ediyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeşim bir soruma cevap alamadım hala bir kişinin kolunu kestiğinde 39 kişinin kolundan kan akıyormuş vede birde tavandan damlıyormuş oda dışarda olan selman hz lerine aitmiş ve selman hazretleri elinde üzümle gelip güya Peygamber Efendimize bu üzümü kırk kişiye paylaştır demiş bu nedir bunu açıklarmısın ali yıldırım kırklar meclisini bizimkiler diye vasıflandırıyor Peygamber Efendimizdende sıradan birymiş gibi konuşuyor bu ne bu nasıl efsane nasıl hikaye nerde yazıyor hani kuranı kerimde nerde cevap bekliyorum lütfen kendi tesfirlerinizi yazmayın bir daha söylüyorum veya alevilerin kendi hazırladıkları şeyleri yazmayın bizden de selam ve saygılarla
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yani ben yazdıklarında anlıyorum ki aleviler bunları kendileri yazmışlar hakikatte olduğuna dair bir kanıt yok zatende tamamen kurallara tabiata her şeye aykırı kolun kesilince diğerleindende kan akması vs tamam ben doğru yazmışım sizdende tam bir cevap gelmedi zaten geçiştirici cevapla kapatmışsınız banada sorsalar cevap veremezdim zaten böyle bir şeye.

herkes kendi inancına göre bir şeyler kafasından yazarsa gerçekçilik nereden bilinecek Peygamber Efendimizin bize bildirdiği Kırklar Meclisi felan diye bişi yok zaten bak burda doğru yazdın aleviler kendilerine göre miraca bir şeyler eklemişler tıpkı senin kaynaklardan aldığın veya kendince eklediğin Kuranı Kerimin tefsirleri gibi çünkü senin şimdiye kadar yazdıklarının ben tefsir karşılıklarına baktım bir çok yere hiç ama hiç alakası yok sizin aldığınız kaynak tamamen alevilere ait olan kaynaklar vede kendilerince hazırlanmış kaynaklar şimdi anlaştık

ben buraya bişi ekleyeceğim cevabınıda buraya yazarmısınız bu cem evindeki semahlarda içilen dem nedir Kuranı Kerimin okunduğu ALLAH lafzının geçtiği yerde içilen bu dem ne olaki size izlemeniz için attığım videoda Hüsnü Merdanoğlu içkiler hazırlanır dedi ali yıldırımda içki deyil dem diyeceksin dedi bazı yerlerde az da olsa şarap içilmesine müsade edildiği yazılıyor buna bir açıklama yazabilirmisiniz biraz ters olduda birde kusura bakma hep eleştiri yazdım şimdiye kadar çünkü çok ikilemci bir durum bir kısmınız din diyor bir kısmınız doğa dini diyor bir kısmınız farklı söylüyor aklım karıştı bu konuyla ilgili
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
2- İçki konusunda Alevilerin görüşü ise, içki ancak sarhoşluk durumunda haramdır. yani içki akılları örter ise, içki içen ailesinin nafakasını, rızkını içkiye verirse, konu komşunun ve çevresinin hakkına girerse HARAMDIR. BUNLAR DIŞINDA İÇKİ HARAM DEĞİLDİR. YANİ Ehline helal naehle haramdır.

3- Aleviler, kendilerini islamın özü kabul eder. Allah'ın varlığınja birliğine , Hz. Muhammed'in Allah'ın kulu ve elçisi olduğuna, Hz. Ali ve Ehli beyti ise velayet kabul ederler. Kur'an'ın batıni yorumuna tabidirler. ve hadisler Kur'an ile çelişmediği, yada Ku'anda yazmayan olmayan, emir ve yasaklar uydurmadığı müddetçe kaile alırlar. fakat Allah'ın söylemediği, emir ve yasaklar varsa bunları safsata olarak kabul eder. ve KUR'AN DIŞINA ÇIKMAZLAR.

Valla kusura bakma çok çelişkili oldu ne demek içki helaldir yapma yahu çok komik oldu tamam kardeş anlaşıldı gerek yok size yazmaya
şu cümleler bana yetti Kuranı Kerimde içkinin yasak edilmesi ayetlerle sabit olmasına rağmen siz burda helal demeniz ölçüyü tamamladı kusura bakmayın burda bitirelim birde size yanlış sözler yazdırarak sizin vebalinizi almayalım sizin bilgileriniz sizde kalsın güzel kardeşim

bir zahmet lütfedinde alimlerin Kuranı Kerim Tefsirlerini okuyun çok acil ihtiyacınız var

lütfen sizi fazla kırmak istemiyorum kardeşim

siz bir gözlük takmış sadece o gözlükle bakıyorsunuz karşıya o gözlüğü çıkarında bakın her yer apaydınlık emin olunki

son sözüm kusura bakmayın şu olacak sizin için bir DUA: RABBİM eğer nasibiniz varsa hidayet versin biz günahkarada dua edersiniz inşallah.

Hayırlı Cumalar hayırlı Ramazanlar diyelim tatlı olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-06-2016, Saat:10:40 AM, Düzenleyen: duadaş.
Profesör
konuyu yeniden düzenlemek istemişsiniz.ben konuyu silsem siz yeniden açsanız nasıl olur?
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.