dejavu yaşadım bir an :D
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kırklar İnancı Kökeni ( Peygamber'in Miracı)
Kırklar İnancı Kökeni ( Peygamber'in Miracı)
herkes kendi inancına göre bir şeyler kafasından yazarsa gerçekçilik nereden bilinecek Peygamber Efendimizin bize bildirdiği Kırklar Meclisi felan diye bişi yok zaten bak burda doğru yazdın aleviler kendilerine göre miraca bir şeyler eklemişler tıpkı senin kaynaklardan aldığın veya kendince eklediğin Kuranı Kerimin tefsirleri gibi çünkü senin şimdiye kadar yazdıklarının ben tefsir karşılıklarına baktım bir çok yere hiç ama hiç alakası yok sizin aldığınız kaynak tamamen alevilere ait olan kaynaklar vede kendilerince hazırlanmış kaynaklar şimdi anlaştık
ben buraya bişi ekleyeceğim cevabınıda buraya yazarmısınız bu cem evindeki semahlarda içilen dem nedir Kuranı Kerimin okunduğu ALLAH lafzının geçtiği yerde içilen bu dem ne olaki size izlemeniz için attığım videoda Hüsnü Merdanoğlu içkiler hazırlanır dedi ali yıldırımda içki deyil dem diyeceksin dedi bazı yerlerde az da olsa şarap içilmesine müsade edildiği yazılıyor buna bir açıklama yazabilirmisiniz biraz ters olduda birde kusura bakma hep eleştiri yazdım şimdiye kadar çünkü çok ikilemci bir durum bir kısmınız din diyor bir kısmınız doğa dini diyor bir kısmınız farklı söylüyor aklım karıştı bu konuyla ilgili
3- Aleviler, kendilerini islamın özü kabul eder. Allah'ın varlığınja birliğine , Hz. Muhammed'in Allah'ın kulu ve elçisi olduğuna, Hz. Ali ve Ehli beyti ise velayet kabul ederler. Kur'an'ın batıni yorumuna tabidirler. ve hadisler Kur'an ile çelişmediği, yada Ku'anda yazmayan olmayan, emir ve yasaklar uydurmadığı müddetçe kaile alırlar. fakat Allah'ın söylemediği, emir ve yasaklar varsa bunları safsata olarak kabul eder. ve KUR'AN DIŞINA ÇIKMAZLAR.
Valla kusura bakma çok çelişkili oldu ne demek içki helaldir yapma yahu çok komik oldu tamam kardeş anlaşıldı gerek yok size yazmaya
şu cümleler bana yetti Kuranı Kerimde içkinin yasak edilmesi ayetlerle sabit olmasına rağmen siz burda helal demeniz ölçüyü tamamladı kusura bakmayın burda bitirelim birde size yanlış sözler yazdırarak sizin vebalinizi almayalım sizin bilgileriniz sizde kalsın güzel kardeşim
bir zahmet lütfedinde alimlerin Kuranı Kerim Tefsirlerini okuyun çok acil ihtiyacınız var
lütfen sizi fazla kırmak istemiyorum kardeşim
siz bir gözlük takmış sadece o gözlükle bakıyorsunuz karşıya o gözlüğü çıkarında bakın her yer apaydınlık emin olunki
son sözüm kusura bakmayın şu olacak sizin için bir DUA: RABBİM eğer nasibiniz varsa hidayet versin biz günahkarada dua edersiniz inşallah.
Hayırlı Cumalar hayırlı Ramazanlar diyelim tatlı olsun.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi