You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kınanmış Müslümanlar Topluluğu

Forumcu
Allah İşlerini Aralarında Parçalayıp Çeşitli Kitaplara Ayıran Kimseleri Kınamıştır !

Ancak onlar, işlerini kendi aralarında (farklı) kitaplar halinde böldüler; her bir grup, kendi ellerinde olanla yetinip sevinmektedir ( 23/53)

Allah-u teala Kitabında işlerini aralarında parçalayıp çeşitli kitaplara ayıran ve her gruptan kendi yanında bulunanla sevinen kimseleri yermiştir Ayetteki 'Ez-Zebur' kelimesi, tasnif edilmiş kitaplar demektir ki, bu kitaplar sebebiyle Allah'ın Kitabı ve Rasulünün sünnetinden yüz çevirip vazgeçtiler Allah başka bir ayette: Ey Rasuller! temiz şeylerden yiyin ve salih amel yapın Çünkü ben yaptıklarınızı bilmekteyim İşte bu ümmetiniz bir tek ümmettir Ben de sizin Rabb'inizim, benden korkun (23/53) Fakat işleri aralarında parçalayıp çeşitli kitaplara ayırdılar Her grup kendi yanında bulunla sevinmektedir ' diye buyurmaktadır Hak teala, bu ayette Rasullere ve onların ümmetlerine temiz helal şeyleri yemelerini; salih amel işlemelerini; sadece kendisine kulluk ederek kendi emrine itaat etmelerini emretmiştir Ayrıca dinlerinde tefrikaya düşmemelerini hem Rasullere hem de onların ümmetlerine emretmiştir . Rasuller ve onlara tabi olanlar, Allah-u tealanın emrine imtisal edip rahmetine ererek geçip gittiler Sonra nesiller türedi, onlar ( 23/53) işlerini aralarında parçalayıp çeşitli kitaplara ayırdılar. Her grup kendi yanında olanla sevinmektedir Mealindeki ilahi kelamın hükmü tahakkuk etti Bu ayetleri tefekkür eden ve günümüz gerçeğine uyarlayan kimseye gerçeğin ne olduğu zahir olur ve kendisinin hangi gruptan olduğunu iyi bilir .

Peki Rabbimiz bizden neyi istemektedir ?

Allah-u teala şöyle buyuruyor: 'İçinizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir topluluk olsun İşte onlar felaha erenlerdir ( 2/104) Allah-u teala bu ayette ümmet içerisinde hayra davet ederek iyiliği emreden bir cemaati diğer insanlardan istisna ediyor ve bunları felah ile özleştiriyor Hayra davet edenler kuşkusuz Allah'ın Kitabı ve Rasulünün sünnetine davet edenlerdir Falan ve filanın görüşüne davet edenler değildir

Ve işte ümmetiniz tek bir ümmettir Ben de sizin rabbinizim, bana ibadet edin, bana sığının(Enbiya–92)

Yardımı istenen sadece Allah-u tealadır
Esselamu Aleykum
Hep biryanım çok ızdırap ve özlem çekiyor...
eski yaşanmış ları özlüyor, hatırladıkçada SÜKUT ediyorum. .
Cahillik rolünü üstlendim... VESSELAM
. ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Kınanmış Müslümanlar Topluluğu
Ve Aleyküm Selam
Allah Razı Olsun.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
teşekkürler..
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hep biryanım çok ızdırap ve özlem çekiyor...
eski yaşanmış ları özlüyor, hatırladıkçada SÜKUT ediyorum. .
Cahillik rolünü üstlendim... VESSELAM
. ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-11-2014, Saat:02:30 AM, Düzenleyen: 4ever.
Ve aleykümselam
Allah razı olsun
Karanlık aydınlıktan
Yalan doğrudan kaçar
Güneş yalnız olsada
Etrafına ışık saçar
Üzülme !!!
Doğruların kaderidir yalnızlık
Kargalar sürü ile
Kartallar yalnız uçar
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ve aleykum selam,
Allah razı olsun, güzel paylaşım.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Aleyküm selam , teşekkürler ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.