You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Forumcu
RE: Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
ben yerinde olsam o meseleyi hiç üstüme almazdım. ateşten top çünkü. ben attım kucağımdan çıktı. sen alma derim ama , sen bilirsin, aranızdaki konudur, beni ilgilendirmez. zaten ben okunmuş da değilim, belki sen de allame gibi birşey olmayanlardansındır. Smile
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bişey olmayanlardan derken ?

[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
başına biiş gelmeyenlerden bolbol okunmuşlardan yani. Smile
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
)) ha

onlarla ilgili birisi çok degerli bir hocaya bi soru sormuştu...korktugundan falan bahsetmişti yani

mubaregin verdigi cevap şu...neden korkuyosun ki onlarıda allah yarattı onlardan büyük allah var ve bu tabi daha sonra bazı açıklamalar ile devam etti

bence çok fazla ne alakadar olun ne korkungülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
belki inanmayacaksınız ama şu an korkmayla hiç alakası olmayan bir durumdayım. gülücük
aslına bakarsan insanoğlunu daha riskli buluyorum.
bana sorsan ki, bu sırrın açığa çıkmasını mı tercih edersin, yoksa şu sitede bulunanların ölmesini mi desen, B şıkkı. gülücük
sır mı Türkiye'yi yabancı ülkeler mi istila etse, diye sorsan yani. gene B şıkkı. gülücük)
desen ki tüm müslüman ülkelere saldıralar da senin elinden bir şey gelmeye mi yokusam bu sırrı saklamayı mı, yanıt gene B şıkkıdır.
Şaka değil: aileni seni alayınızı öldüreceğiz bir tane Türkiyede insan kalmaya deseler... B şıkkı.
Dünyadaki müslümanları öldüreceğiz, ele geçireceğiz deseler: Sonuncu bir tane kalana kadar B şıkkı. Son bir kişi kala kalmışsa ancak öyle A şıkkı.
Bence yani.
anladın umarım. Smile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
son soruyu yanlış yanıtlamışsın.
Gene B şıkkı
Smile
Dünyada kalmadıktan sonra sonuncu müslümanı kurtarman bir değer ifade eder mi, akıllım. onu da feda etmen lazımdı. anladın onu sen. Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
madem konu çözüme ulaştı madem orta yolunu bulalım...ne silelim ne kalsın...
kilitleyelim herkesin gönlü olsn gülücük eger yazılacak bişey yoksa bari başkalarına kafa karışıklıgı yapmasın

Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Yerinde bir karar olur. Eğer müsade edilirse bu konudaki son sözü söylemeyi istiyorum.
Kehf suresindeki ayetlerde insanın anlayamayacağı ya da insan aklına ters düşen hiç bir şey yoktur. Yanlız, resulullah, ayetin manasının insanlarca tam olarak anlaşılmasını mahzurlu gördüğünden, bazı tedbirler almış.
Bu kadar tefsir eden alimlerin çoğunun bu konudaki tefsiri hem hatalıdır, hem birbirinden farklıdır. Ortaya çıkmasında mahzur olan bazı konulardan dolayı doğru davranılarak böyle yapılmıştır.
Resulullah'ın ve ardından gelen alimlerin ittifak etmişçesine ve bir sırra vakıf olarak o anki insanların genel kanısına göre yorum getirmeleri, tamamen "en ikna edici açıklama" prensibine göre değerlendirmek lazım. Örneğin bu konuda bana ne düşündüğümü sorsanız, ben size bu alemin dışında gerçekleşen bir olay olduğunu anlatmam gerekir. Burda nefer'in bu gizemi ortaya çıkarmaktaki ısrarı, hayatının kararmasıyla son bulmuştur. -ben öyle düşünüyorum-. Çünkü sırra vakıf olduğunuzda hayatınızın bir değeri kalmıyor ve sır kendisi sizi kendini korumaya zorunlu bırakıyor.
Böyle, bunun gibi. Üstü örtülü bir uyarıyla konuyu bağlamak istiyorum. Müminin duası zaman zaman etkilidir ve uyarıyı dikkate almayacak her nefsi etkileyecek düzeyde zarar verme durumu oluşabilir.
Bilmediğinizin ardına düşmemek lazım. Bu yapılırsa, deccalleşme ihtimali daima mevcuttur.
Bunlardan kaçınmak lazım. Zandan kaçınmak lazım.
Ayetler aynen doğrudur. Kelimesi kelimesine doğrudur.
Resulullah'ın bu ayetteki yorumunu düşünüp, bir sırrı saklamak adına nasıl bir tavır izlediğini görerek, zandan kaçınıp salt güvenle bu sorunu aşmak lazım.
Mümkün mertebe bu konudan Uzak durunuz. Saygılarımla.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tşkLer ....saygıLar bizden açıklamarınız için ayrıca tşkLer ve yorum yapan takip eden arkdaşlarada teşekkürLer...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.