You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
demekki senin de verilmiş sadakan varmış.
bakıyorum herkes bir yerlerden destek bulmuş. bence "vardır bir hikmeti" diye düşünmeniz lazım.

Zalimin zulmü varsa, sevenin Allah'ı var
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
Şu boğaz harbi nedir,
Varmı ki dünyada eşi,
En kesif orduların
Yükleniyor dördü beşi...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
lütfen beklemede kalın.
beklediğiniz için teşekkür ederiz gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Rica ederiz gülücük beklemek bzim işimiz
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ne zaman bitecek acaba. Bekleye bekleye bi hal olduk. gerçi meleğin dediği gibi , beklemek en iyi yaptığımız iş.
ancak sonu gelmeyecekse beklemeyelim boşuna. genciz hayallaeimiz filan var. başka hevesler hayaller bulalım peşlerine koşalım. senin tuzun kuru ununu elemişsin eleğini asmışsın. yaş da kemale ermiş, hayattan fazla beklentin de yok. bekle demesi kolay.

abi bizim kanımız kanıyor. çek şu magandaları önümüzden. yık şu duvarları. aç gençlerin önünü abicim.
dimi melek. Smile
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
nefer beklemek sabır işidir herkes hakını veremez derler sukut edip beklemek lazım bazen..

hayallerin peşinden koşup ne yapıcan hem hayal oldugunu bilerek ne diye koşasın peşinden sen gerçklerin peşinden koş yahu bari bi işe yarasın ))

son cümleye katılıyorum ama:D biz genciz allame yaşlı o yüzden agır agır işliyor :D

Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
Ağır ağır ineceksin bu merdivenlerden.
Kaldı ki şu anda yeterli değil.
Bu meselede elimizden şu an için fazla bir şey gelmez.
Doğrunun ne olduğu da önemlidir, ancak farklı yazılarımızda belirttiğimiz bir husus var. Kendi gerçeğimizin başkalarının gerçeğiyle çakıştığı durumlar tehlikeli ortamlar oluşturur. Hele bu başkaları insan bile değilse.
Mübarek mevlid gecesine girmekte olduğumuz şu günlerde iklimin müsait olacağını düşünüyordum ama farkettim ki biz daha harekete geçmeden, bir şeyler kurgulamaya başladığımız anca dilenci ile karşılaşmaktayız. Bunun manasını biliyorsunuz ama dikkatinizden kaçmaması için ben yine de izahı zaruri görüyorum: Biz daha hamle yapmadan evvel karşı tarafın hamle yapacağını gösterir.
Şu an için ben de Buna hakları olduğunu düşünüyorum. Rahatsız eden biz olduğumuz için, tüm kozları ellerinde olarak sayısız denemede bulunabilirler.
Ne yapmak gerektiği hususunda kesin karar verebilmiş değilim ancak en yakın senaryonun tamamen dağılmamız olarak öne çıktığını belirtmekte yarar görüyorum.
Hayatta çözmemiz gereken bir çok mesele var ve bu onlardan sadece bir tanesi.
Bunun çözümünü bildiğimizi biliyorlar ama ellerinden fazla bir şey de gelmiyor aslında. Buna mukabil şu anki arkadaş ortamımızda ve ben de kendi çevremde kaybedeceğimiz çok şeyler var. Bunları düşününce rahat bırakmak gerektiği kanaatine varıyorum. Diğer taraftan neferin bu konuyu çözmedeki ısrarlı tavrı beni aksi yönde düşünmeye teşvik ediyor.
Şu an için, belki bu konuda hiç bir şey yazmadan tamamen unutmamız en sıhhatli yol olarak öne çıkıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
Şu boğaz harbi nedir,
Varmı ki dünyada eşi,
En kesif orduların
Yükleniyor dördü beşi...

taktım bu şiire gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
cinlerden çekinildigi için uzak kalmak gerektigi konusuna katlmıyorum ben...ama şimdilik takipteyim...duruma bakılırsa konu kapanmak üzere ne diyelim hayırlısı olsun

Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
Şu boğaz harbi nedir,
Varmı ki dünyada eşi,
En kesif orduların
Yükleniyor dördü beşi...

kafayı taktım bu şiire. neden acaba Smile
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.