You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Profesör
RE: Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
benim nefere borcum vardı düşündüğümü yazcam diye ondan yazdım Smile
hem gelmesin açıklık ne olacak ki ?
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
acıklık bırsey olmayacakta 23 sayfadan brsey cıkmayınca sınırlerım bozuldu yaw:D:D
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hiç bişey çıkaramadıysan bu snein sorunun:D
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ımm şeyy

şimdiii.. bişeyler çıkarmışsındır da sen farketmemişsindir Smile
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
sevranın çözümü mantıklı geliyor. sanırım bunu orhan da yazmıştı. ama ben beğenmemiştim. o da "bunlar hikayedir ders almak ve detaylara takılmamak lazım" diyirdi.
şimdi sen de diyorsun ki böyleyken bize nasip olmaz bu.
açık konuşuyorum. Allame yanıtı biliyor. kesin biliyor yani. ben onun bu sorunun yanıtını bildiğini kesin olarak biliyorum. ama ben bilmiyorum işte, sorun orda.
onun düşünce sistemine tarzına göre bana bunu açıklayamıyor, açıklasa her şey açığa kavuşucak. belki senin dediğin şeyden dolayı açıklamıyordur. o şeye ulaşmamı bekliyor. çünkü konuşma şeklinden onu anladım ki kesin olarak yanıtı biliyor ama beni deniyor.
ben böyle düşünüyorum ve yanıtı bildiğinden %199 oranında eminim. yok ya, yanlış yazmışım %199 diye oran mı olur. bence o bu işi %99999.99999 biliyordur.
kırıcam sonunda bi gün kafasını görecek günün. zaten alacağım var ondan. benim ciğerlerimi tavuk eti niyetine aslanlara parçalatmak neymiş görür o.
Smile
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-02-2011, Saat:11:15 PM, Düzenleyen: neferkaminanu.
Profesör
neden bu konuda illa kesin bir sonuca ulaşmak net bi bilgi elde etmek bu kadar önemli ?
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bu konu değil.
hiç bir şey karanlıkta kalmamalı.
kuran insanların anlaması için indirildi. bunu ben niye anlıyamıyorum? sorun orda. hayatımda çözemediğim bir problem olmamıştır. yenilgi ya da pısmak diye bir tabirle hiç karşılaşmadım.
manen çözdüğüm her meseleyi fiziken de çözebilmem lazım.
bunda insanlardan saklanan şeyler nedir ve nedense, onun açığa çıkma zamanı yakın olduğundan mütevellit çözmek icap etmekte.
o bir silah ama siz anlamayabilirsiniz.
anlıyan var burda elbet ama onlarınd amoralleri bozuk.
evet bu sureyi çözmek bir silahtır. acaip bir silahtır. biz daha önce de bir dünya silah bulduk. bunda da kesin bir silah var. onu keşfetmemiz lazım. önce biz bulursak, bizim olur. sen bulursan, senin olur. kim bulursa onun olur. ama ben istiyorum ki hep beraber bulalım kamuya mal olsun. o yüzden. yoksam allame'nin kafasına silahı dayarım bülbül gibi söyletirim. diyilmi reyis. nerelerde bu akşam. havasında diyil herhalde. kanka nerdesin. Smile
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bence herşeyi herkesin bilmesine gerek yok.ayrıca böyle bir şeyi bilmezsen yenilmiş olmak da ne demek? kimle savaşıyorsun da kime yenileceksin? bunu anlamadım bak şimdi. burda bir hikmet var evet. ama allah diyor ki BİZ kime hikmeti vermişsek ona pek çok hayır vernişizdir. bunu verecek olan allah iken siz bunu alamayınca allaha karşı mı yenik düşmüş oluyorsunuz? cidden anlamadım.
yoksa allameyle aranızda bir savaş mı var ?
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
aramızda öyle bir şey olamaz. biz bir elmanın 2 yarısı gibiyizdir, bir aynanın 2 yüzü gibiyizdir. mümin müminin aynasıdır zaten.
şu var ama, bunu reddedemeyiz. tarz farkı. bu var. böyle bir şey var. kimin tarzının daha efdal olduğu konusunda ben öyle bir yarış anlayışı içinde olmadım. kaybetmekten kastım o değil. elbette ki eğer Allah benim bir konuyu öğrenmem için bir yol göstermezse ben onu öğrenemem, bu bir isyan değil yani.
Benim anlatmak istediğim şey.
Şimdi bu özellik Allah'ın kendisinde de var. Bir tarafı ile insanlara lütufta bulunurken, diğer tarafı ile insanları yakacak olan Allah. insanların işlerine gelmediği için tek yönünü kabul ediyorlar. Çünkü işlerine gelmiyor. aslında denge durumumuz ta yaratıcımızdan geliyor. iyi ile kötünün dengesi. lütufkar ile baskıcının dengesi. ama bunlar anlatılmıyor tabi. anlatılmıyor çünkü anlatması gerekenler bunları saklıyor. o bunu saklıyor, o tipteki adamlar bunu biliyor, ama söylemiyorlar. çünkü biz de öyleyiz. bak ben şirke girmiyorum isyanda da değilim ama , sitemim var bunu anlatmam lazım.
Bunu o keşfediyor çünkü gaybe yakın gidiyor. Aramızda ne ilmen ne başka bir açıdan bir fark göremiyorum. kendisine sorabilirsiniz, benim gittiğim mesafeleri o ancak dürbünle uzaktan seyredebiliyor. senede belki 2 sefer yurt dışına çıkıyorum yeni insanlar yeni yüzler yeni inanışlar göreyim diye. çünkü ben fiziken fiziki delili de mananın yanına koyup insanlara yardım etmek istiyorum. benim gibi olmayanlar ise insanların ne düşündükleri, ne akıbete uğrayacakları umurlarında olmadığı için, kendi bilgilerini kendilerine saklıyorlar. evet. saklıyorlar. kısacası da böyle: saklıyorlar. o bunu biliyor, çünkü aramızda o kadar bir bağ var. ben onun bildiğini görebiliyorum o bunu biliyor ama tarz farkından dolayı ben bilmiyorum. çünkü bilmek için gaybe yakın durmak lazım. gaybe yakın durunca şirke de yaklaşmış oluyorsunuz. onlar bunu aslında gaybe yakın durmaktan dolayı biliyorlar ama şirke yakın görüntüsü vermemek için bunu gizliyorlar. O yüzden , biz o tipteki kişileri öyle bir pozisyonda ikna etmemiz lazım ki. bilmiyorum ki gerçekten içinden çıkamıyorum.
onun bakış açısından çözümü görebiliyorum ama kendi bakış açımdan göremiyorum. sıradan bir insan normal bir insan, elimde kitabım var, okuyorum, anlamıyorum. neden bunun yanıtı orda olsun da burda olmasın. kimsin sen... (son cümleyi anlamadığınızı biliyorum, tamamen meclisten tamamen dışarıdır). muhatabım kime hitap ettiğimi biliyor, müdahele etmezseniz ben öğrenirim ama sizden uzak kalır, bence azıcık müdahele edip azcık müdahil olun ki beni kaybetmemeniz için.
bu işler harbi sakat ya. nerden bulaştım bu sureye. hasbenallah.estağfurullah estağfurullah estağfurullah.
-bu meseleden bizi beri tutan bilmediğiniz ""karanlık"" bir dünya etkenler var-

canım sıkılıyor çözmeye çalışıyorum ve elimden bir şey gelmiyor.
yine canım sıkılıyor yine çözmeye çalışıyorum ve yine elimden bir şey gelmiyor.
böyle kısır döngüde gidip duruyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-02-2011, Saat:11:58 PM, Düzenleyen: neferkaminanu.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.