Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kaynana sevmediği için ayırmak
Kaynana sevmediği için ayırmak
sizin şer bildikleriniz hayır hayır bildikleriniz sizin için şer olabilir
size bir iyilik gelirse bilinki bu allahtandır
başınıza bir musibet gelirse o da sizin nefsinizdendir
hamd alemlerin rabbi olan allaha mahsustur
rabim layıkıyla hamd eden ve layıkıyla şükreden kularından eylesin cümlemizi
heva hevesine ve şeytanın hile desiselerine uyan kularından eylemesin
ve bizleri allaha kul peygamber(s.a.v) ümet eylesin
Senden başka ilah yoktur. Seni tenzih ederim. Şüphesiz ki ben zalimlerden
oldum
İstenmiyorsunuz ne kaynana ne de damat adayı tarafından.
Ha bir ihtimal evlendiniz vs. ileri de daha kötü bir evlilik sizi bekliyor demektir ki başlamadan içiniz de bitirin.
Selametle kardeşim Allah yardımcın olsun.
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.
Kız olmak nasıldır bilemem ancak sizi yarı yolda bırakan insanlara itimat etmeyiniz. Konu evlilik olmak zorunda değil, bu daima böyledir.
Allah yardımcınız olsun.
belki annesi oğlunun görmediği bir yanlışını gördü oğlunu uyardı ve oğlanda farkına vardı....
çok yakınen tanıdığım biri yıllarca evlenme amaçlı görücü olarak bayanlarla görüştü ..onun boyu kısa ,bu kara , bu çok sarışın birinin bıyığı bile var dedi yaw

en sonunda bir akrabası bir bayan gösterdi ahu tuğbaya benziyordu çokkk güzeldi...görmeye gittiler..annesi ilk görmeden sonra oğlum bak bu bize gelmez..sen bunun süsüne para yetiştiremezsin kibirli vs vs..vazgeçiremedi bu beyefendiyi...ve evlendiler...inan evliliklerinin 2-3 ay sonrasında başladı tartışmalar..kadın bir şirkef çıktı ...adama ağzı alınmayacak laflar...kocasına ya
öyle böyle..dayak kavga haaa bu arada kaynanayıda dövdü arada o kadında haketmediğini gördü. küsmeler evi terkedip gitmeler tekrar barışmalar.bu yıllarca sürdü.kadın 15 yıllık evliliği boyunca kaç kere annesinin evine gidip geldi sayamadım ...2 çocuktan en son kadın gitti bir daha dönmedi...bu arada adamın annesi öldü...ve bu adam şuan sokaklarda yaşıyor...çünkü annesi hiçbir zaman onu bırakmamıştı. destek olmuştu...ne anne kaldı ne karısı nede çocukları elindeneden bu kadar uzattım ..çünkü bazen bizim göremediklerimizi büyüklerimiz görür..yani anne baba sözü dinleyen zararlı çıkmaz kardeşim..
bu bayan kardeşimizde öncelikle kendi muhasebesini yapmalı istenmiyorum ama neden ??
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Yörelerimize göre gelin kayınvalide arası kaynaşmalar
)oy kaynana kaynana
dişleri gedik kaynana
oğlun kebap getirdi de sensin yidik kaynana
oğlun çerez getirdi de sensin yidik kaynana
kaynanayı ne yapmalı?
kaynar kazana atmalı!
yandım gelin dedikçe de altına odun atmalı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi