You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kaş aldırmak günah mıdır ?

Kaş aldırmak günah mıdır ?

Profesör
RE: Kaş aldırmak günah mıdır ?
Erfan sen hangi dine mensupsun tamamen meraktan soruyorum
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hiç sordum sadece; )
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Okuduğum kısa bir cevap. Ne kadar doğru bilemeyeceğim.
Normal kadın kaşının bir şekli (normal sayılan şekilleri) vardır. Bunların dışına çıkan, göze sakil gelen, sahibini çirkin gösteren ve bu yüzden onu rahatsız eden fazla kıllar alınabilir. Normal kaşları, modaya uyarak inceltmek, yerlerini değiştirmek… caiz görülmemiştir. (Hayrettin Karaman)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
“Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin…”(Buhârî, Libas, 84; Müslim, Libas, 120 )

hasislere inanıyorsanız , yüzünüzden tüy yolduramassınız , kem küm etmeye gerek yok , hadis açıktır , kenardaki fazlaları yolabilirsiniz demiyor , kötü görüneni yolabilirsiniz demiyor , ya inanacaksınız bu hadise , yada inanmayacaksanız , kem küm etmem ben direk neyse odur , çünkü herkes kafasına göre kem küm ederse din diye bişey kalmaz , herkes her hadisin arkasına kafadan bişey eklerse hadis inancınız ne olur ? ne diyor ? yüzden tüy yolana lanet olsun diyor gayet açık , hani nerde diyor kenardan taşanı yolabilirsiniz diye ? hani varmı delil ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-11-2013, Saat:09:42 PM, Düzenleyen: erfan.
Üye
lafım sana değil yanlış anlama , ben pek hadislere güvenmem fakat hadislere inanıyorum diyen bir kişi kem küm etmesi saçma olur bence , yüzden tüy yolana lanet olsun diyorsa ve kenarladan taşanı yolabilirsiniz demiyorsa , hadis inanışına göre yolmaması gerekir , başka bir hadis yoksa delil olarak bunu tamamlayan yolmaması daha delikanlıca olur bence , inancı açısından , genel anlamda dedim yani , sen en masumusun bu işin , takma kafanı .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-11-2013, Saat:10:18 PM, Düzenleyen: erfan.
Profesör
Fitratta olmayan türlerin yolunmasinda mahzur yoktur erfan

Mesela bir kadının fitratinda sakal ve bıyık yoktur
Hastalık yüzünden bunlar cikiyorsa yoluna bilir.
Hormon tedavisi gören ve erkek gibi sakal ve biyigi çıkan bir sürü kadın var
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
hangi hadiste yazyor fıtratta olmayan tüylerin alınmasında sakınca yoktur diye ? hadiste direk olarak tüy yolana , yoldurana lanet olsun diyor , peki ya senin dediğine dair hadis varmı , onu tamamlayacak ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-11-2013, Saat:10:37 PM, Düzenleyen: erfan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.