You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kaş aldırmak günah mıdır ?

Kaş aldırmak günah mıdır ?

General
RE: Kaş aldırmak günah mıdır ?
"Kur'anda var mı böyle bir konu ..? YOK..."

başta Kurana arz edelim deniyordu, şimdi nerelere gelindi...
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Alıntı:Sen ona hizmetci ol ki, o sana köle olsun

Bu söze .söz bile diyemeyeceğim, bu LAF'a katılmam mümkün değil....

İnsanın yaratılışında fıtratında vardır.. Kadın ne kadar hizmetçi olur baş eğerse , erkek tepesine daha çok biner.....
Hele bizim gibi eğitim seviyesi düşük toplumlarda....

Bunun milyonlarca örneğini toplumumuzda görüyoruz...
Kadınların yediği dayaklar ve hatta öldürülmeleri, toplumumuzun en büyük yaralarındandır...

NE KADIN ERKEĞE HİZMETÇİ OLSUN....
NE DE ERKEK KADINA KÖLE....

her ikisi de birbirlerine , ŞART OLAN İNSANİ SAYGI 'yı göstermeye,
mecbur olunlar......

Kaş alma konusuna gelince:

Kur'anda var mı böyle bir konu ..? YOK...

Peygamber yerine geçen hocalar
Bu halkın başına zahmetli oldu.

Yunus Emre

Artık Rahat bırakın şu kadınları Yaaaa...
[/quote]

Ben zaten o tavsiyeleri, gerçekden islamı Allah ve onun rasulünden öğrenen iffetli olan erkekler için yazmıştım , gözlerini dahi kaldırıp eşinden başkasına bakmayanlar için =) Onlar herşeyi Allah rızası için yaptıklarından dolayı emin ol, hanımları bu benim tavsiyelerime uysun uymasın, asla ve asla onun tepesine binmezler...Sabrederler... Bu kadınlar için de geçerli, kadınlardan yine dinini Allah ve onun rasulünden öğrenenlerde kocalarına kötüde olsalar sabrederler.... Firavuna eden hz. asiye gibi.......
İşte ben bu gruptaki bak yineliyorum dini Allah ve onun rasulünden öğrenen kardeşlerime hitaben yazdım...yoksa o yazıda bak sen böyle olmazsan o başka kadına gider anlamın da değil =)

Senin dediğin kesim... Benim ima ettiğim kesimle aynı değil....
Benim bahsettiğim kesim dini yunus emreden öğrenmediler......Onun şiirlerinden de hakikata ulaşacak değiller... =)
dua ile kardeşim..
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Bu konular(Kaş, Türban, Kılık, Kıyafet) "Ameller niyetlere göredir" hadisiyle çok güzel açıklanır aslında. Herşey niyete göre, cennette niyete göre, cehennemde. Kaşı aldıran kadın, kendimi erkeklere göstereyim niyetiyle yapıyorsa bunu, zaten günahdır. Bunun örneklerini etrafımızda oldukça görüyoruz. Heryerini belli eden dar pantolonlar giyipte, saçlarını örten samimiyetsiz müslüman kadınlara oldukça rastlıyoruz bu günlerde. Niyeti belli, oramı buramı erkekler görsün beğensin vs vs. Şimdi bu kadın namaz da kılsa, orucunuda tutsa, ben zannetmiyorumki türban taktı diye Allah'ın emrini yerine getirmiş olsun.(En doğrusunu Allah bilir). Bunun tersini düşünelim. Bir kadın kaşını kendini güzel görmesi niyetiyle alsa, niyeti sadece bu olsa, ve hiç bir yerini belli etmeyen kıyafetler giyse. Şimdi ben buna diyebilirmiyim ki sen günahkarsın? Veya bu niyeti kötü olmayan kadına, sakal uzatmış, namazını 4 4 lük kılan, orucunu tutan bir erkek, bu kadına niyeti kötü bir şekilde bakarsa, niyeti kötüyse, şimdi ben buna diyebilirmiyim ki sakal uzattın sevap aldın, namaz kıldın sevap aldın vs vs.(En doğrusunu Allah bilir). O yüzden herşey niyette biter, benim inancım budur. Bu niyet olayı, ne Kur'an ters düşüyor, ne bu hadisi söyleyen Peygamberimize. Önemli olan Allah'a karşı samimi olmaktır. Gerisi tırı, vırı, ıvır, zıvır gülücük İnşallah Rabbim ilerde evlenmeyi düşündüğüm zaman, niyeti sağlam bir kız çıkarır karşıma.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-12-2012, Saat:06:48 PM, Düzenleyen: Sâd.
General
kardeşim mübah olan bir şeyi öyle bir niyetle yaparsın ki bu sana haram olur, işte orada "amellerin niyetlere göre olması" kaidesi geçerli olur. oysa şeri olarak yasaklanmış bir şeyi zaruret denebilecek bir şey olmadan "iyi veya kötü"(?) niyetle yapmanın bir farkı yoktur. şeytanın iyi niyet gibi gösterdiği şeyler ile içkiyi de Allahı bulmaya içmiş sapkın tarikatları geçmişte görebiliriz. sondaki duana ise amin diyorum, inşaAllah bizlerin karşısına salih kızlar çıkar. selametle kardeşim...
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-12-2012, Saat:06:56 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bu çok yanlıştır...
Diyelim ki yaşı geçkince bir kız evde kalmış,
Kaşları çitkim. Bu kızcağız kaşlarını aldırıp,biraz güzelleşerek kendisini
beğenip evlenecek bir erkek arıyorsa...
Pekala kaşlarını aldırabilir.. ESAS OLAN NİYETTİR...

:D:D:D Subhannallah :D:D Estağfirullah vay be arkadaş :D:D:D:D:D Kız kendini pazarlıyacak yani :D:D:D
bunuda görünüşünü düzelterek yapıcak öylemi :D erkek beğenicek ve evlenicek onunla bu sebepden :D Allah için evlilik sabit kaderdir!! cüz-i irade dışında olur...kaderinde yoksa dünyalar güzelide olsan evlenemezsin. Kaderinde varsa burnun 2 metrede olsa evlenirsin :D verdiğin fetvaya bak öğrettiğin dine bak. Cesaretine bak ya cesaretine...şurdan senin bu yazını bir kız okusada bunu kısas alıp uygulasa bu sana ahiretin için yeter tövbe etmeyenler müstesna... tabire bir bak erkek arıyorsa :D kaşını alsın güzelleşsin 100 erkek baksa 1 i evlense 99 u için hayrmı işlemiş olucak o kız ? babalarının hayrına baksınlar ne var bunda deme sakın :D:D
Kafayı yiycem arkadaşşşşşş
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.