You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kara köpekler hakkındaki hadisler ve incelemesi

Kara köpekler hakkındaki hadisler ve incelemesi

Acemi Üye
RE: Kara köpekler hakkındaki hadisler ve incelemesi
Yukarıdaki uzun yazıyı keşke okumasaydım...
Dini bilgilerim zaten oldukça zayıf....

Bir de yukarıdaki uzun yazıda şu alim şöyle dedi,
Öteki alim tersini söyledi.. Bu durum hemen hemen bütün
konularda böyle. Bu alimlere güvenim kalmadı...
İslam dini konusunda kafam karmakarışık oldu...

Kur'an recm yok demiş, peygamber var demiş...
Kimilerine göre Allahın sözü geçerli, kimilerine göre ise
Allahın sözü geçersiz peygamberin sözü geçerli imiş.
Sen aklımı koru yarabbim...!!!!

En iyisi ben namaz kılmayı, oruç tutmayı ailemden ve de
resimli namaz kitaplarından öğrendim.. Bir de bana
üzerinde ayet ayet düşünerek Kur'an-ı Kerim okumam
söylenmişti...

Bunlar bana yeter... Yeter de artar bile....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
....................karadamlalar yazdığın uzun yazıda sünnetin kuranı neshedemeyeceği yazıyor bu şekilde recme sünnet deseniz gene tutturamıyorsunuz ki zaten hz ömer recm hükmüne sünnet demiyor hadiste , recm kuran ayetiydi diyor ve eğer ömer kurana ilave yaptı demeyecek olsa kurana bunu yazardım diyor sözde hadiste , yani kuran ayeti diyor , sünnet demiyor , kuran ayetiyse eğer o hadisi hak sayıyorsanız recme kuran ayeti diyeceksiniz , çünkü kurana yazardım diyor , o zaman şu sorun çıkmış oluyor , evli cariyeye hür evlinin yarı cezası diyorsa kuranda , hür evlinin cezası recm olduğuna göre demekki recmin yarısının uygulanması gerekirdi , öldürmeninde yarısı olmadığı için , Allah haşa kendi dininden habersiz olmuş olurdu çünkü recm kuran ayetiyse neden yarısı diyor ? 100 deynek hükmünün zinanın en sonki hükmü olduğunu buradan anlıyoruz çünkü Allah kendi dininden habersiz değildir , 100 deyneğin yarısı olduğunu elbette biliyor ve yarısı diyor demekki recm hükmü yok yada kaldırıldı , yada hiç yoktu bilemeyiz , Allah için haşa zormu ki 100 deynek yerine recm yazdıramasın , demekki Allah istemiyor recmi .................... hatta hadiste keçi recm ayetini yedi diyor , demekki recmi istemiyor Allah , keçiye bile yediriyor o ayeti ( ayet diyor hala dikkat çünkü ayet olması daha kötü , recmin yarısının kesin hatta kesinden daha kesin olması gerekir bu sefer ) , koskoca kuran sayfalarını yemiyor keçi geliyor recmi yiyior ne tesadüf gülücük .............................. sen diyorsunki sahabeler uygulamış , 1400 yıldır uygulanmış diyorsun , isterse 10 milyar uygulasın diyorum bende , Allah a haşa kendi dinini bilmez bilgisiz diyeceğime 10 milyar insana bilgisiz ve hata yaptılar derim daha iyi ...................... Recmin yarısı yoktur , öldürmenin yarısı yoktur eğer olsaydı bunu savunabilirdiniz ama Allah öyle bir kıskaca aldıki sizi , yarısı dedi ve mahfetti sizi ve 100 deyneği onayladı , cariyeye yarı ceza demeseydi gene paçayı kurtaracaktınız , fakat recmin yarısı yok ........................... ihtiyar erkekle ihtiyar kadın zina ederse recmedin demiş bide hadiste öyle yazmışsın , ihtiyar diyor ordan bile kurtaramıyorsunuz paçayı , ihtiyar diyor bu bile recmin olmadığına delildir , çünkü ihtiyar diyor siz genç evliyi recmedin diyorsunuz , heryerden kaybediyorsunuz .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-05-2013, Saat:02:11 AM, Düzenleyen: e2828.
General
recm şu an sünnetten deliller ile bilinir çünkü Kuranda kıraat olarak yoktur, hadislerde nakledilen de Kurandan ayet olarak kaldırılsa da hükmünün kıyamete kadar baki oluşudur. 1400 senenin çoğu beni de bağlamaz, fakat sahabede bu konuya aykırı bir görüş çıkmamış ise ve peygamber de uygulamışsa biraz duraklamanı beklerdim. Allah ıslah etsin sizleri. işi karmaşıklaştıran aslında derin konulardaki derin ayrıntılar değil, bunları anlamama gayreti.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
sünnet kuran ayetlerini mensuh kılamaz.. aynı şekilde mushafın içerisindeki ayetlerde birbirlerini mensuh kılmazlar.. fakat sünnete kuran tarafından verilmiş tahsis yetkisi ile cezanın keyfiyetini belirler sünnet... zina ayeti geneldir, sünnette onu tahsis eder, nesh etmez.. bu zaten uygulana gelen bir sünnettir.. bunda ceza verilen kimse için büyük lütuflar ve kefaretler vardır..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.