You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kalem suresi (36-37-38-39)

kalem suresi (36-37-38-39)

Profesör
RE: kalem suresi (36-37-38-39)
La havle çekip sabırla bekliyorum
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
canım kardeşim kimse kuranı devre dışı bırakalım demiyor veya bırakalım diyen insanlar var ise şimdi bunun suçlusu hadisler mi

Kim Allahın hükümleriyle hükmetmezse onlar kafirlerin ta kendisidir diyor maide suresinde doğrumu hatta sonra fasıkların ta kendisidir diyor buda doğrumu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
peki ozaman hüküm koyanlar kimlerdir meclisdeki 550 millet vekili demi allahın hükümleri var mı yok ozaman hepsi kafir mi, sonra bu hükümleri uygulayan hakimler savcılar hepsi kafir mi kurandaki miras hukuku ile anayasadaki miras hukuku aynı mı değil bunları uygulayanlar kafir mi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-07-2014, Saat:09:45 PM, Düzenleyen: hanzala.
Cezalı Üye
Devlet yonetimi nasil olur diyorsan yine Kurana bakacaksin. Baktigin zaman surayi Peygamberin bile uyguladigini goreceksin. 4 halifede boyle basa gelmistir. Yani Kuran sura diyor insanlar danissin birbirleriyle diyor. Gayet acik. Bunada en yakin sistemin demokrasi/cumhuriyet oldugu gayet aciktir. Itiraz varmi?

Sorun nedir anlamadim. Degisik degisik sorular soruyorsunuz. Kuran tek basina kaynaktir diyorum ayetleride yaziyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Allah din adina gereken herseyi Kuranda bildirmistir bunu soyleyen bizzat Kuran. Kuranda olmayan birsey din disidir. Peygamberde Kurana uymustur bunuda yine bizzat Kuran diyor. Yani Kurana uyan hem Peygambere hem Allaha uyar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Biz o Peygambere şiir öğretmedik. Şiir ona yaraşmaz/layık olamaz da. Ona vahyedilen, bir öğütten ve apaçık bir Kur'an'dan başka şey değildir;

Yasin 69

Gayet acik. Bunun gibi cok ayet vardir. Peygamber bizi sadece Kuranla uyarmistir. Kuran hadis ayrimi yapmamistir hatta hadislerin yazilmasini yasaklamistir. Bunlar dinin temeliyse niye yasaklasin?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.