Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
kalem suresi (36-37-38-39)
kalem suresi (36-37-38-39)
Lafi Kurandan Peygambere uymaktan aldin oruca getirdin. Peki bende sana sorsam 61 gun oruc tutmak neden yazmiyor Kuranda desem is cikmaza girecek.
Oruc suphesiz Kuranda detaylariyla aciklanmistir. Ama konuyu degistirdigin icin suan girmiyorum bu konuya.
Tekrar soruyorum daha onceki konuda eklemek istediklerin veya katilmadigin konular vs vs?
Basamaklari teker teker cikalim dedik. Lafi Kurandan Peygambere uymadan aldinnn oruca getirdin. Boyle tartisarak dogru bulunmaz. Konudan baska konuya ziplama.
Ayrica su cumlen dikkat cekici:" hersey aciklanmis ISE"
Herseyin aciklandigini bizzat Kuran diyor. Yoksa kabul etmiyormusun?
Ki baska bir yazinda bunu kabul ediyordun sanki.
Tarafsiz bir kisi senin konuyu nasil saptirdigini gorecektir. Ben her turlu tartismaya acigim. Tahammulsuzluk var sizde.
Peygambere itaat konusunda cevabini almadan oruca girmem. Bunlar zayif hareketler, baska yere ziplama...
arapça biliyor musun (bir şey soracağım onun için soruyorum)
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
- Ölenin mirası yakınlarınındır.Ancak katil, mirastan müstesnadır. Katil, öldürdüğünün mirasını alamaz !..
Bunu Peygamberimiz açıklamış, “katil öldürdüğünün mirasını alma hakkını yitirmiş olur, cinayeti sebebiyle.”demiştir.Böylece servet sahipleri miraslarına konma kastıyla öldürülme tehlikesinden korunmuştur. Peygamberimizin bu açıklaması olmasa, katilin mirastan mahrum kalacağını nasıl bilecektik ? Miras ayetinde yoktur bu istisna çünkü.
Soru şu; peygamber bunu açıklamakla kur'anda olmayan bir şeyi açıklamış oluyor o halde Kur'anın dışında hareket etmiş oluyor öyle mi?
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi