You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kadınların koku sürmesi hangi durumlarda caizdir

kadınların koku sürmesi hangi durumlarda caizdir

General
RE: kadınların koku sürmesi hangi durumlarda caizdir
Ortamım haram içeren bir ortam değildir..ayrıca büro da yalnızım..ben dışarışı için konuşmuştum...gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hz. Peygamber (s.a.s) bir gün camiden çıkarken, erkek ve kadınların birbirine karıştığını görünce, kadınlara seslenerek: "çekilin! Yolun ortasında gitmeye hakkınız yoktur, yolun kenarlarında yürüyün" dedi. Bunun üzerine kadınlar duvara bitişik yürümeye başladılar öyle ki elbiseleri duvara takılıyordu (Ebû Davud, Edeb, 179).

Ukbe b. Âmir (r.a) der ki: Hz. Peygamber (s.a.s) "Sakın (yabancı) kadınların yanına girmeyin" buyurdular. Ensardan bir adam "ya Resulullah! Kocanın akrabaları hakkında ne dersiniz? Diye sorunca Hz. Peygamber (s.a.s) "kocanın akrabaları ölümdür (yani onlar daha da tehlikelidir)" buyurdular (Ahmed b. Hanbel, IV, 149).
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
-Birinci hadiste kadınların erkeklerin olduğu yolda yürüyemeyeceğini değil edebi ile yürümesi gerektiğini söylüyor.
-İkinci hadiste "Sakın kadınların yanına girmeyin" derken çalışma ortamı değil, aile ortamı -ev- kast edilmiştir.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kardeş burada haram olan erkeklerle kadının ihtilatı kadınların yanına girmeyin derken ofiste olunca girebilirsin gibi bir manayı nasıl anladınız ben bunu anlamakta zorlandım nerede olursa olsun kadın erkek karışık olmak haramdır dışarlarda dahi kadınların ayrı yürümesini söylüyor peygamber edepli olunmasını değil zaten bunlar edepli peygamber eşleri sahabe eşleri bunlar yüzleri dahi kapalı neyin edepli yürümesi olsun. Hadisleri kendi reyimizle yorumlamayız
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ben yorum yapmıyorum. Yazdıklarım doğrudur diye iddia da etmiyorum. Yazdıklarımın altına "sanki bu şekilde görünüyor" diye not yazdığımı varsayın.

"Sizden kim Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla başbaşa kalmasın. çünkü bunu yaparsa üçüncüleri şeytan olur."(Buhari, Nikah, 111, 112; Müslim, Hacc, 424; Tirmizi, Rada; 16, Fiten, 7; A. b. Hanbel, l, 222, III, 339, 446.)

Bu hadise göre yabancı kadınların olduğu yere girilebilir fakat bunun tefsilatı var demek oluyor. - değil mi?

(Hiç bir şey iddia etmiyorum sohbet ediyoruz)

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kusura bakma inşallah ben iddia gibi anladım. Bu aktardığınız hadis nikahla ilgili. Aktardığınız kaynakta da Buhari nikah babına almış. Eğer evlenme niyetiniz varsa yanında bir başkası olmak kaydıyla elini ve yüzünü görebilirsiniz.
Ashab döneminde erkek kadın yemek yiyorlardı ömer bundan çok şikayetçiydi peygamber onlara güvendiği için aldırış etmiyordu ömere sonra ayet indi perde ayeti ayırdılar, Allah ömeri haklı çıkardı.
Peygamber "kadın avrettir" buyuruyor kadının her yeri avrettir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri Nikah babına almamışlar ama.

Ayrıca nikahta üçüncü bir şahsın olmasını şart koşmayan ancak üçüncü bir şahıs tarafından görülebilen yada seslenseler seslerini duyurabilecekleri bir üçüncü şahsın olmasının yeterli olduğunu söyleyenler de var diye biliyorum. (Yanlışsam düzeltin çünkü daha önceden edindiğim net hatırlayamadığım bilgiler doğrultusunda bunu söylüyorum)

Hz. Ömer ile ilgili verdiğiniz örnek biraz farklı.

Yabancı erkek ve kadınların ;
-Birlikte bulunup oturmak, sohbet etmek, yemek yemek, çekirdek çıtlatmak vesaire.
-Aynı iş yerinde çalışması.
-Alışveriş yapması.
-Konuşması.
-Nikah için bir araya gelmesi.
-Zaruri durumlardan dolayı bir araya gelmesi.

Aklıma gelmeyen diğer durumlarda dahil hepsi ayrı ayrı ele alınıp değerlendirilmesi gerekmez mi?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.