kemalk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Kardeş,
Ben imam-hatip sitesine bilimsel dini bilgiler alırım düşüncesiyle girdim.
Ancak cevabınızı maalesef beklediğim kalitede bulmadım,daha çok polemik yapmak istikametinde,hemen karşısındaki kişiyi küçümsemeye çalışan ,böyle yaparak kendini üstün görme tatminine çalışan bir ifade tarzı.
Böyle bir forumda karşınızdaki kişiye SEN diye hitabedebilmek en güzel örnek.
İlk olarak ben herkes gibi kafamdan konuşmam,polemik gibi basit durumlara düşmem ama kişi verdiğim cevabı sanki ben söylemişim gibi polemik yaratmaya çalışırsa o zaman başka.TEKRAR SÖYLİYEYİM soru İmam-i Azam ile ilgiliydi (Daha detaylı olarak İmam-i Azam neden haram demiş bunun cevabını istiyordu,bende bunu gösterdim)
Alıntı:Bu siteye yakışmayacak bir ifade tarzı.
kemalk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Gelelim İmamı azamın bu konuyu haram sayma meselesine:
Benim inancım :
İmamı azam zamanında kabuklu deniz mahsulu kıyılardan ,şehirlere develerle gelirdi.Frigorifik vasıtalar olmadığından ,çöl sıcağında bunlar bozulur halk zehirlenirdi. İmamı Azam bu durumda insanlara gayet makul olarak bunları yemeyin demiştir.Ancak aşırı işgüzarlar bunu
dini bir haram şekline sokmuşlardır,yanlış buradadır.
Benim inancım diye başlamışsın gayet güzel ama nedense başkasının inancına saygı göremedim,ben araştırmaların İmam-i Azam devri değil şuanki yaşadığımız devirden bahsettim,midyenin zararlı olduğunu biliyorum görünüş olarakda iğrenç buluyorum kendi vücuduma yakıştıramıyorum.
[quote=kemalk]Ben Hazreti Peygamber dahil hiç kimsenin kur'ana ek haram ve günahlar getirme yetkisinin verilmediğini düşünüyorum.
Benim düşüncemde,kimse kafasına göre iş yapmıyor zaten,Efendimizin söyledikleri kendi kafasındanmıydı ? O zaman peygamber efendimiz namazın rekatlarını söylemiş sünnet ilave etmiş bunuda Kuran-i Kerime ek olarak görmen lazım yanılıyormuyum ? Sünnetleri ek olarakmı görüyorsun ? Yoksa ben sadece haram ve günahlar hakkında söyledim mi diyorsun ?
'Kim Peygambere itaat ederse muhakkak Allah'a itaat etmiştir.' (Nisa Suresi:80)
Alimler de seçilmiş kişiler doğruyu yanlışı seçebilmemiz için gönderilen kişilerdir.
Âlimin âlim olmıyana üstünlüğü, peygamberin ümmetine üstünlüğü gibidir.” (Hatib)
“Âlimin abide üstünlüğü, dolunayın, yıldızlara olan parlaklığı gibidir.” (Ebu Nuaym)
“Âlim, abidden yetmiş derece üstündür. Bid'at ortaya çıkınca âlim, halkı ikaz eder. Abid bid'atten habersiz, ibâdetle meşgul olur. Bu bakımdan da âlim, abidden kıymetlidir.) [Deylemî]
(Âlimlerin mürekkebi, şehidlerin kanı ile tartılır, âlimlerin mürekkebi, ağır gelir.” (İ.Neccar)
“Allahü teâlâ, âlimleri almak suretiyle ilmi ortadan kaldırır. Âlim kalmayınca da, cahiller bilmeden yanlış fetva verir, hem kendilerini, hem de başkalarını sapıtırlar.” (Buharî)
“Âlim, Allahın emin olduğu, güvendiği kimsedir.” (Deylemî)
“Âlimler, yeryüzünün kandilleri, peygamberlerin halifeleri, benim ve diğer peygamberlerin varisleridir.” (Ebu Nuaym)
“Âlim ölünce,denizdeki balıklar bile, kıyamete kadar ona istiğfar eder” (Deylemî)
“Kıyamette abide Cennete gir, âlime ise halka şefaat için bekle! denir.” (İ Maverdi)
“Âlimlere tabi olun! Onlar, dünyanın ışığıdır.” (Deylemî”
“Âlimler (ebedi saadet yolunu gösteren, Cennete götüren) birer kılavuzdur, rehberdir.” (İ.Neccar