Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kabir sualleri
Kabir sualleri
MERHAMETINE SIGINMAKTAN BASKA YAPACAGIMIZ HICBIRSEY YOK
Kabir mevzularında bir suru hurafe oldugu kesin. Mesela cuma gunu yada bazı ozel gun ve gecelerde ölen kişiler kabir azabından muaf olur deniyor. Buna deliller getiriliyor. Dusunsenize yanımda yatan mevta hayatı boyunca şeytanın yolunda gitmiş olsa sırf ozel ve mukaddes bir gunde öldügü için yırtıyor ve ben belki binlerce yıl kıyamate degin azap cekiyorum.
Kabir ve kabir hayatı meselesi bence bastan ele alınmalıdr. Hurafeler temizlenmelidir.Kabir azabı sorularıda bana fake gibi geliyor. Benim bu konuda kafama takılan cok soru var.
Kabir azabı veya kabir sualleri gibi konular KUR'AN 'DA
hiç geçmez ve yoktur. Eski bazı din adamları Kur'andaki
bazı ayetleri zorlama yorumlar ile kabirde azap ve sorgulama olduğunu iddia etmişlerdir....
Ancak bilindiği gibi kişi vefat ettiğinde RUH bedeni terkeder ve bedenden ayrılır ve ruhlar alemine intikal ettiği söylenir.
Zaten kişinin ölümünü RUHUNU TESLİM ETTİ diye anlatırız.
Kabire ise ruhun terkettiği ceset konur ki..
Yunus Emre ' nin ifadesiyle cesedi de yılanlar ,çıyanlar yer.
Bu durumda kabirde bulunan cansız ve ruhsuz,böceklerin yediği cesede herhangi bir sorgulama veya azap yapılamaz.
Eğer RUH sorgulanacaksa ,RUH ta kabirde toprağın altında değildir...
Semaya ruhlar alemine yükselmiştir...
CÜMLETEN SELAM...
Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Kur'an-ı kerimde (Onlar, sabah-akşam ateşe sokulurlar. Kıyametin kopacağı günde, "Firavun hanedanını azabın en çetinine sokun!" denilecek) buyuruldu. (Mümin 46)
mumın-46 yazıyor ya.kuran dan ayet olarak saymıyore musun bunu
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi