You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
RE: Kabir sualleri
Selam Kardesler.

Kabir mevzularında bir suru hurafe oldugu kesin. Mesela cuma gunu yada bazı ozel gun ve gecelerde ölen kişiler kabir azabından muaf olur deniyor. Buna deliller getiriliyor. Dusunsenize yanımda yatan mevta hayatı boyunca şeytanın yolunda gitmiş olsa sırf ozel ve mukaddes bir gunde öldügü için yırtıyor ve ben belki binlerce yıl kıyamate degin azap cekiyorum. gülücük Kabir ve kabir hayatı meselesi bence bastan ele alınmalıdr. Hurafeler temizlenmelidir.

Kabir azabı sorularıda bana fake gibi geliyor. Benim bu konuda kafama takılan cok soru var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-12-2010, Saat:03:14 PM, Düzenleyen: DeepFeeling.
Forumcu

Kabir azabı veya kabir sualleri gibi konular KUR'AN 'DA
hiç geçmez ve yoktur. Eski bazı din adamları Kur'andaki
bazı ayetleri zorlama yorumlar ile kabirde azap ve sorgulama olduğunu iddia etmişlerdir....

Ancak bilindiği gibi kişi vefat ettiğinde RUH bedeni terkeder ve bedenden ayrılır ve ruhlar alemine intikal ettiği söylenir.
Zaten kişinin ölümünü RUHUNU TESLİM ETTİ diye anlatırız.

Kabire ise ruhun terkettiği ceset konur ki..
Yunus Emre ' nin ifadesiyle cesedi de yılanlar ,çıyanlar yer.

Bu durumda kabirde bulunan cansız ve ruhsuz,böceklerin yediği cesede herhangi bir sorgulama veya azap yapılamaz.

Eğer RUH sorgulanacaksa ,RUH ta kabirde toprağın altında değildir...
Semaya ruhlar alemine yükselmiştir...

CÜMLETEN SELAM...

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kabir azabına inanmayan bid'at sahibi olur. (Hakkında hadis-i şerif olsa da, olmasa da, kabir azabına inanmam, akıl ve tecrübe bunu kabul etmez) diyen kâfir olur. (Mektubat-ı Rabbani 3/17- 31)

Kur'an-ı kerimde (Onlar, sabah-akşam ateşe sokulurlar. Kıyametin kopacağı günde, "Firavun hanedanını azabın en çetinine sokun!" denilecek) buyuruldu. (Mümin 46)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-01-2011, Saat:07:56 PM, Düzenleyen: taha yusuf.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.