You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İstimna'nın Dinimizdeki Yeri (Masturbasyon)

İstimna'nın Dinimizdeki Yeri (Masturbasyon)

Forumcu
RE: İstimna'nın Dinimizdeki Yeri (Masturbasyon)
“(Elini nikâh eden [Ne şekilde olursa olsun, mastürbasyon yapan] lanetlenmiştir.) [İ. Baverdi]”

Su kaynağa bakar misiniz bumu hadis? baverdi diye kaynak mi var. Kutubi sitte bile değil. Hangi alim bu uyduruk şeye hadis demiş! İnsanları kendi görüşlerinizi din diye sunmayin. Haram diyebiliyorsaniz getirin delillerinizi görelim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
daha burda birbirimizin yazdıklarını anlayamıyoruz, nerdeyse ayet hadis yorumlamaya kalkışıyoruz.
Allah bir şeye haram dediyse haramdır. domuz eti ve içki haramdır. sizin anlamak istemediğiniz şey şu: eğer açlıktan susuzluktan hayati bir tehlike söz konusu ise; sizi yaşatacak kadar onlardan yeyip içebilirsiniz ama haram olduğunu bile bile. eğer helal derseniz, dinden çıkarsınız.
verdiğiniz ayette: Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. ( işte siz burayı yanlış anlıyorsunuz. ona günah yoktur derken ona helaldir demiyor. sadece zaruretten dolayı işlediği haramı affederim diyor burayı yanlış anlamayalım.)
verdiğiniz hadiste ne diyor, evlendirin diyor. evlenmeye güç yetiremeyende oruç tutsun diyor. ne demek kendine engel olamamak. siz dayanamayacak hale gelince o işi yapıyorsanız, oruç tutacak olanlar kim? birsürü gence verdiğiniz öğüt, azınca o işi yapabilirsiniz yönünde. önceden Allahtan korkarak utanarak yapanlar şimdi büyük günahtan kaçmak için yapıyorum diye birde sevap bekleyecek.
herkesin gücü farklıdır. kimisi aylarca tek kalsa o duruma gelmeyebilir, kimiside hergün o haldedir. yani her canı istediğinde haram, lanetlenmiş, falan filan boşver geç içeri oh ne ala memleket.
ayrıca daha büyüğünü işlemeyim diye küçük günahı işlerseniz, ( zinanın istimnadan büyük olduğunu nereden biliyorsunuz.) bu çok tutarsız olur. günah günahla suçlu suçla engellenmez.
örnek verelim:
bir kadına kötülük yapacaktım yapmamak için o dediğinizi yaptım.
mahallede bir adama sinirlendim, vurmaya giderken sinirim geçsinde günah işlemeyim diye kimse görmeden yarabasını yaktım.
borçlarımdan dolayı bir kaç kişiyi vurarak banka soyacaktım, o günaha girmemek için annemin yastık altında biriktirdiği altınları çaldım.
içki müptelasıyım, ama çocuklarımın rızkını vermeyim diye bali çekiyorum.
bumudur yani!!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
( işte siz burayı yanlış anlıyorsunuz. ona günah yoktur derken ona helaldir demiyor. sadece zaruretten dolayı işlediği haramı affederim diyor burayı yanlış anlamayalım) Size kendi yorumunuzla cevap vermek istiyorum gülücük Ben istimna helal diye birşey dediysem bana bunları yazın! Zaruret halinde farzdır demek helal manasımı güdüyor sizce? El insaf diyorum sadece. Ayet hadis açıklamaya kalkmıyorum ayrıca. Bana inanmıyorsanız diyanetin kendi ilmihaline bakın aynı şeylerin yazılı olduğunu göreceksiniz. Araştırma yapmadan doğru bildiğinizi sakın ha başkalarına kanıtlamaya çalışmayın... Efendimiz diyorki cehennemde yanacaklardan biriside bilmediği şey için fetva veren müslümanlardır... DİKKAT EDELİM LÜTFEN...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RABBİM GÜNAHLARIMIZI AFFETSİN BİZ RABBİMİZİN MERHAMETİNE SIĞINIYORUZ RAHMETİM GAZABIMI GEÇTİ DİYOR RABBİM GÜNAH OLDUĞUNU FARKETTİĞİMİZ TÜM DAVRANIŞLARIMIZI TERK ETMEMİZ GEREKİR RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Bunları tartışana kadar zaten idrak eden Oruç tutar
Ibadetin en faziletlisi midesine sözü geçeninkidir
Insan ilk başta midesine sahip çıkarsa diğer bütün uzuvları ona uyar
Oruç Oruç oruç diyorum gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.