Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
İstihare nasıl yapılır ??
İstihare nasıl yapılır ??
Bunun içinde öncelikle hal ve hareketleriniz bu arzunuza uygun olmalı... tabi hepsinden önce arzunuz Allah'ın razı olmadığı birşey olmamalı...
Siz karar veremediğiniz bu durum da kalbinizi Allah'a; dilinizi efendimizin etmiş olduğu dualara; yönlendirdiğiniz an itibari ile içinizin meyil etmesini beklersiniz.. meyil ederse bunu hayra yorabilirsiniz... Namaz sizi daha çok konsantre eder ve Allah'a yaklaştığınız anlardan biridir... Siz istiharenizin meyvesini bazıları gibi rüyanızda görürsünüz ya da Hz. Ömer gibi namazda görürsünüz bu değişebilir... diğer yaptığınız faaliyetler sadece etken olması babından söylenmiş sözler... yapsanız da yapmasanızda farketmez... yatma olayı sünnette yoktur zaten, fakat bu bir yorumdur.. rüya da tezahür edebilir... hepsi bu... size şunu tavsiye ederim: kalıplara şekillere fazla takılmayın yoksa mesajı kaçırırsınız...
“Allah’ım! Senden, senin ilim ve kudretinden hayır beklerim. Senin büyük lütfundan talep ederim. Şüphesiz senin her şeye gücün yeter; benim gücüm yetmez. Sen bilirsin, ben bilemem. Sen bütün gizlilikleri bilensin. Allah’ım! Eğer bu işi dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahiretimin sonucu bakımından benim için hayırlı olduğunu bilirsen o işi bana takdir et, kolaylaştır ve onu bana mübarek kıl. Eğer bu işi; dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahiretimin sonucu bakımından benim için şer olarak bilirsen, onu benden, beni de ondan uzak eyle. Nerede olursa olsun benim için hayır olanı takdir et. Sonra da beni bu hayırdan memnun kıl.” (Buharî, Teheccud, 25, Deavât, 49, Tevhid, 10; İbn Mace, İkâme, 188; Ahmed b. Hanbel, 3/344)
kardeş şu hadis ışığında kendini fazla da vesveseye sokmadan yap inşallah. uzun vadeli bir iş için yahut kısa vadeli bir iş için istihare yaparsın, senin bu uzun vadeli iş için yapacağın başlangıç da anlık bir iş değil midir? öyledir, Rasulullah(sav) ın öğrettiği şekliyle yap bir gün.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi