You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İstihare nasıl yapılır ??

İstihare nasıl yapılır ??

Yönetici
RE: İstihare nasıl yapılır ??
Evet kişinin kendi yatmalı diye birşey yok devamlı yatan birinide kendi adınıza yatırabilirsiniz.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
İstihare, çıkmaza düştüğünüz meşru meselelerde hayrı irade etmektir, yatma gibi bir şart yoktur siz bir meselenin nasslara muhalefet etmediğinden eminsiniz fakat meşru bir meselede kafanız karışık işte burada dua ediyorsunuz dua ettiğinizde içinizde bir ferahlık söz konusu ise bunu tercih edebilirsiniz sünnet olan budur.. yatınca güzel bir rüya görmüşseniz bunu da ilişkilendirebilirsiniz fakat egzajere etmeden.. bu noktada istefti kalbek diye başlayan hadisi de değerlendirebilirsiniz...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Peki sevgili kardeşlerim;
İstiharenin ibadet ile bir alakası var mıdır?
Yani mesela 3 aydır veya 1 haftadır namaz kılmıyoruz diyelim;
Bu şekildeyken istihareye yatan kişi netice alabilir mi?
Ya da bir zaman güzelce ibadet etmeli
sonrasında mı istihareye gidilmelidir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
istiharenin ibadete olan ilgisi, duanın ibadete olan ilgisi mesabesindedir. daha öncede söylediğim gibi yatma ile bir ilgisi yok.. siz dua ederseniz, duanızın sonunda kalbinizdeki iyi hali bunun bir işareti olarak tevil edersiniz işte buna istihare deniliyor... duanızın ardından uyumuş ve rüyanızda güzel şeyler görmüşseniz bunu da bir işaret telakki edebilirsiniz..
Namazınızı kasten terkediyorsanız çok ciddi bir itikat probleminiz var demektir, tevbe edip hemen namaza başlamalısınız.. bu istihare olayından daha büyük bir menfi vakıa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeşim öncelikle müslüman birisinin namazdan kopuk olması düşünülemez,hiç istihare yi denemişliğim yoktur namazsız nasıl olacak bilmiyorum.fakat istihareyi değil de imanı kurtarmak için namaz gereklidir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Namaz elbette önemli...
Peki tarihin bir önemi var mı?
Yani örneğin bir hedefim var..
Bu hedefe ulaşmak için de belli kademeleri aşmak gerek..
Bu kademeler de yıllar alacak tabii.
Bu şekilde bir istihare de yapılır değil mi?
Yani uzun soluklu bir istiharenin de önemi varmıdır?
Mesela evlenme durumlarına girildiğinde elbette istihare yapacağız..
Ancak bu o zaman geldiğinde yapılacaktır
Ama ben daha uzun soluklu bir durum için şimdiden bir işaret istiyorum..
Bunlar da caiz mi?
Bunları ayrıntılı sormamın nedeni şu; hayırlı bir işe başlamışken
işin ucunu sağlam tutmak amacım..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bu arada özür dilerim Flood olacak ama..
İstihare'ye yatmak gerekmez demiştiniz..
Otobüste giderken de sadece dua etsek, namaz kılmasak
Bunun da yararı dokunur mu?
Tabii ki namaza devam edeceğiz ama 7 gün arka arkaya namaz kılıp bu duayı okuruz..
Ben yürürken de bu duayı yapmak istersem.. bu da kabul olur mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
tam bilgim yok bu konularda, daha iyi bilen birine soracağım inşaallah bekleyin kardeşim.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
guslümü dün aldım.. bugün tekrar almama gerek var mı? bugün başlayacağım istihareye ama. tekrar gusletmeye gerek yok sanırım...
Bu arada üstteki sorularımın cevabını ne zaman alırım gülücük.. Çok soru soruyorum kusuruma bakmayın.. Ne yapayım ki etrafımızda tam anlamıyla dinini yaşayan birini bulamadık.. Ne babadan ne anadan.. Her önümüze gelene de sorulmuyor biliyorsunuz
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
unutmuşum kardeşim kusura bakmayın gülücük hatırlattığınız için sağolun, bugün soracağım internetten cevabını da inşaAllah aktaracağım.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.