You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
istihare
arkadaşlar bir konuda büyük bir sıkıntım var. lütfen yardımcı olun. istediğim okulu bir türlü kazanamıyorum acaba hakkımda hayırlı olmadığı için midir? birçok kez istihareye yattım ama bir sonuca varamadım. benim için biri allah rızası için hakkımda hangi okul hayırlıdır diye istihareye yatabilir mi? lütfen yardımcı olun. Selam ve Dua ile...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: istihare
birşey herşeye rağmen olmuyorsa zorlamamak lazım..belki böylesi senin için hayırlısı olandır..

istediğin okul ne ?
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
boğaziçi. sizce zorlamamam mı lazım? siz bir istihare yapar mısınız rica etsem ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-10-2014, Saat:10:54 AM, Düzenleyen: aycaer.
Profesör
kazanmak için gerekli çalışmayı yap.Buna rağmen kazanamıyorsan kısmetinde yoktur demektir.Ama gereği kadar çalıştığına emin olmalısın.İstahare de yapabilirsin bir zararı yok...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
farklı birşey anlatacağım ama konuyu sana bağlayacağım dinlermisin gülücük

küçük kuzenim evlendiğinde en büyük emeli baba olmaktı..eşinin bir rahatsızlığından dolayı olmadı..çok uğraştılar ..doktorlar olmaz dedikçe onlar doktorlara milyarlar harcadı ..yıllar geçti ...en son tüp bebeğe karar verdiler...eşi sürekli istekli idi ..ağlıyordu..bak kardeşim dedim neden bu kadar zorluyorsun..ee anne olmak istiyorum ..tamam güzel ol..ama Rabbim oldurmuyor sa çare varmı..
diyelim bu kadar zorladın evladın oldu hayırsız çıktı..seni bu çabalarına karşı evladın sana hayırsızlık yaarsa üzülmezmisin üzülürsün

o zaman bırak takma..zaman en büyük ilaç..sen sadece şu de ALLAH ım eğer hayırlısı ise bana bir evlat ver .. tüp bebekten vazgeçtiler..ve 1 yıl sonra doktorların anne olman zor demesine rağmen hiç sebepsiz ,tedavisiz anne oldu ..şimdi kızı 5 yaşında gülücük

yani kardeşim sen sadece hayırlısı için dua et ..Rabbim hakkını verir..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hayırsız bir şey istemiyorum zaten. Rabbim verecekse eğer hayırlısıyla versin. Ne demek istediğini anladım :-) Teşekkür ederim hepinize..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Elinizde geleni yapın siz olmuyorsa bile belki hakkınızda hayırlısı böyledir.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Arkadaşlar çok güzel açıklamış.
Sen tedbirini al dersini çalışarak takdiri Allaha bırak.

Bende kendimden anlatiyim birçok kez anlattım gerçi

98 yılında Sakarya Üniversitesni kazandim başörtülü almadiklari icin gitmedim. Başını aç git diyenler çok oldu baskılar falan
En sonunda allahım sen bilirsin diyip gitmedim
Gitseydim okul süresince orda kalcaktik ailecek
99 da deprem oldu ve benim kalacağım ev yerle bir oldu.
Şimdi iyiki gitmedim diyorum.
O yüzden birşey olmuyorsa ya vakti vardır ya hayırlı değildir
O yüzden allaha Sığın dua et
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.