You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: İslami Rap
Benim eleştirim sözlerinden değil. Ablam o zaman Atiyenin Ya habibiyi dinleyelim Habib lafzı kime verilmiş Peygamberimize ama orada peygamberimizi kastetiğini hiç sanmıyorum... Yani dediğim ben sorunun sözlerinde değil şarkı şeklinde olmasında. Ayrıca Allasen bi dinle ya neresi güzel olmuş rap şeklinde sölicez diye güzelim kelimelere değişik değişik şekiller vermiler. İlla Allah Muhammed dinliceklerse gitsinler binlerce ilahi var onları dinlesinler. :D (Çok fazla ön yargılımıyım neyim Tongue Huyum kusurun :D )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
bencede çok fazla önyargılısın sopa
bidaha düşün derim ben sana.
ben beğendim güzel olmuş.:p
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
hem atiyenin o şarkısını ben bilmiyom sen niye dinliyon madem :p
erkeke kadın sesi yasak değilmiydiifade

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ablam hiç sorma ya :D Şu insanın içindeki merak duygusu var ya Euzü billehi mineşşeytani ve nefsi... Başka bişi demiyorum Allah affetsin benim gidişat hiç iyi değil Sad İslam adına çok şey biliyorum neyin ne kadar günah seviyesindende hamd olsun fikir sahibiyim amma uygulamıyoruz. Allah herşeyi bilir amma inşallah Narda yananlardan olmadan toparlarım Sad Başkalarına islamı anlatıyorum ama yaşamıyorum... Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
biyerden başla ozaman sende.
biliyosun mesela bildiklerini anlat bize.
anlatırken uygulamaya başla ne güzel olur.
bizde vesile oluruz sana.zor bişeymi.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bak mesela namaz kilmayanin ister hayati boyunca hep iyilik yapsin ama cennete glremeyecek biliyorum. (Tabi her musluman bi gun girecek ayri konu). Sabah namazini kildim ogleyi ikindi yi aksami bllilerek vaktinin cikmasina izin verdim kilmadim. Bilerek bir namazı kazaya birakana hem Allah`in hemde Peygamberimizin lanet ettigini biliyorum ama bilerek kazaya bırakıyorum. Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
imkanın varsa neden bırakıyosun ki?
buda senin nefsinin sınavı.
tövbeni yap ve imkanın varsa yeniden niyetlen.
ve boş oldugun heran hersaniye zikir et.
attığın her adımda La ilahe İllallah de.
zamanla nefsini yeneceksin inşallah.bende 5 vakit kılamıyorum.işyeri uygun olmuyor.
bahanelere sığınmayalım.hep birlikte yenelim inşallah.

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Öncelikle ''cuma gününü tatil ilan etmek bid'attir'' adlı konumu kaldırdığınız için adınıza üzüldüm. tartışmanın sorgulamanın tezler ve antitezler getirmenin mümkin olmadığı bir yerde ilim ortamı olmaz. ve insanlar bir çok ilimden mahrum kalırlar. elbette herkes cehd edecek kuran ve sünnetteki hükmü tespit etmek için gayret gösterecek ister alim olsun ister avam olsun bunu yapacak ki Allah ona bilmediği ilimleri öğretecek böylece herkes müctehid olacak lugavi anlamda kullanıyorum yani çalışacak. tembel olmayacak kendisine her din diye getirileni kabul etmeyecek. ataların dinine bir başkaldırı ile ibrahimi duruşa sahip olacaklar.
ama ne yazık ki baskıcı unsurlar insan onurunu zedeleyen acı bir faktör olmuştur.

Rap'e gelince tevafuk olarak rasgeldim dinlediğimde manaları çok güzel geldi. gençler bu tarz müzikleri dinleyeceklerse böyle anlamları mealden ve islamın ruhundan alınmış olanlarını dinleyebilirler, diye düşündüm. bende insanım masum değilim elbette hata etmiş olabilirim kuşku yok ki sözü masum olan sadece peygamberdir.

çalgı aletlerine gelince bu konudaki delillere muttali olduğum kadarıyla çalgı aletlerini haram kılan nasların delalati veya subuti kati değil. ibn hazm'ın mübah olduğunu söylediğini ve haram olduğuna dair getirilen delillerin delil olacak bir tarafı olmadığını inceleyen bir risalesini okudum.

işin tuhaf tarafı da 4 mezhebe göre çalgıları haram kabul eden kimseler ezgilerde ilahilerde çalgı aletlerini bol miktarda dinlemektedirler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-02-2014, Saat:06:09 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
Abi şimdi herşeyde niyet önemli bak demin ben senin niyetini bilmediğimden çok fazla ön yargılı yaklaştım ama şimdi açıklamasını yapıp niyetini söyleyince taktir bile ettim. İlahilerdeki niyet te varıp afedersin dansözleri oynatmıyorlar o ezgilerle yada çalgılarla Allah'ı veya Peygamber'i övüyorlar acizliklerini dile getiriyorlar. Allah ne diyor "Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır!" Yani biz sadece bardağa bakıyoruz. Ne dolusunu görüyoruz nede boşunu...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Yanlış ilim ogreneceklerine ilimsiz kalsinlar daha iyi

Bu konuyla ilgili olarak, herseyi bidat yaptığın için rap dinlemekte bidat değil mi diye sordum.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.