You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
islami forum.net
forumdaki yetkililerden okumalarını rica ediyorum.
hz. Ademden beri müslümanlar islamı, islam düşmanlarıda islamiyet olmasında ne olursa olsun dinini yaymak isterler. islam ve düşmanları arasında gerek düşünce gerek, fiziksel en büyüğünden en küçüğüne her türlü cihat kıyamete kadar sürecektir. islama düşman olan tağut, şeytan ve diğer din mensupları arasında arasında yapılan, bu cihada katılanlara ne mutlu.
cihat diyince aklınıza iki ordu ve kılıç kalkan gelmesin. o artık cihatta son noktadır. ama iş oralara varmadan rabbi ve dini için sözle, imayla, düşünce ve fikirle, tebliğle, savunmayla, ilimle, yapılan cihadlarıda asla küçümsemeyin.
çocuğunuza namazda sağa sola bakma demeniz bir cihattır. çocuğunuz bu konuda dediğinizi yaparsa şeytana ağır bir darbe vurmuş olursunuz. yani din düşmanlarını hilelerini savuşturmak, onların sladırılarına karşı tedbir almak bir cihattır.

ve burası; islami forum sitesi. burasıda islamın kendi çapında küçük bir kalesi. yani buradada bir konu açıp Allah büyüktür yazsanız o iki kelime din düşmanlarını ve şeytanı çileden çıkarır. yani buda cihattır. sizlerde buna önayak olduğunuz için payınızı alırsınız.
ancak bu kaleye gizliden gelip, müslüman gibi görünüp, müslümanlara vereceğiniz çorbaya zehir kusanlarıda aramıza sızanlarıda bertaraf etmemiz ve izlerini silmemiz gerekir. yoksa yeni yetişen ve yetişecek olan mücahitler o kazanda çorba yaparlar ve zehirlenmesine sebep oluruz.
siz iyi bir aşçısınız diyelim. bir çorba yaptınız ve insanlara sunacaksınız. o sırada kapınız çalıyor birisi gelip ben aşçı olmak istiyorum ama şöyle bir çorba yaptım. bana yanlışlarımı söyleyin iyi çorba yapmayı öğretin dese, onun çorbasını ordamı tadarsınız, yoksa kendi çorbanızın içine katıp, öylemi tadarsınız. cevabınızı tahmin ediyorum..
yada gelip bana aşçılık öğretin diyor mutfağa alıyorsunuz onu ve başlıyor, şunu yaparsan daha iyi bunu yapman yanlış v.s O zaman ne yaparsınız? onun birşey öğrenmeye değil birşey öğretmeye geldiğini anlarsınız. öğrenmeye geldim merak ediyorum demesi bir hiledir. çünkü birine bunu dediğiniz zaman gururu okşanır ve size kapısını açar. o size fikirlerini aşılamaya başlar. Ama siz, onu kafasını karıştıran şeyleri soruyor zanneder ve onun kuklası olursunuz. yani sizi kullanarak yemeği zehirler ve gider.
üyelerden korkum yok şükür. en cahili bile benden iyi. ama şu anda kırkküsür misafir dışardan konuları okuyor. ateistlerin müşriklerin bile bir müslümanla tartışırken '' bak bu bilgiyi bir islam sitesinden aldım. sizin siteler bile beni doğruluyor'' diyebileceği yanlış konuları yada mesajları başlıkları kaldırın. onlardan hiçbir iz kalmasın ki bu kaleye yaklaşamasınlar. amacınız bu dinsizleri imana getirmek olmasın. öyle bir site olmalı ki internette doğruyu arayan insanların aradıklarını bulabileceği, zehirlenmeden öğrenebilecekleri bir site olsun. siz bir imansızın oyununa gelip sizi seyreden bir sürü müslümanın zehirlenmesine farkında olmadan yardımcı oluyorsunuz.

diyeceksinizki hoşgörü. adam dinini öğrenmeye gelmiş kovalım mı. tebliğ etmeyelim mi.

unutmayalım ki bizim burada onlara gösterebileceğimiz delillerin fazlası var internette. ve fikirlerimizinde alasını biliyor zaten. gerçekten imanı ve doğruyu arayan kişi bize gelmeden önce bizim sunacağımız şeylere internette ulaşmış ve iman edecek olsa zaten ederdi. ve sizin sunacağınız delilleri ve düşüncelerinizi zaten biliyor ve ona göre hazırlanmıştır. sizi bilmiyorum, öğretin, şöyle şöyle olursa müslüman olabilirim gibi sözlerle zayıf tarafınızdan tutuyor ki ona kapıları açıp içindekilerini yazmasına fırsat verelim. size öğreteyim derse kimse onu dinlemez ama bana öğret deyince insanın gururu okşanır buyur içeri der. şeytanın zekasını hafife almayın.. islamın küçükte olsa şubesi durumundaki bir sitede onların karın ağrılarının geçmesi için buraya kusmalarına izin vermeyin. erkek üyelerle özelden yazışın ona istediğini sorup öğrenebilirsin deyin, siteyi ve insanları zehirleyemeyeceğini anlayınca sizi sinirlendirmeye konuyu yinede meydanda yazmaya gayret edecektir. ama meydanda yazmasına izin vermezseniz o müslüman olmaya gelen kibar adam sizide sitenizide ... diyip kaçacak ve kendini belli edecektir.

bir islami sitede; Allah yoktur, muhammede inanmasakta olur gibi şeyler yazmamalı yazdırmayın
bir islami sitede , nesh edilip hükmü kalkmış ayetlerin, Allah yanılmış sonra düzeltmiş gibi gösterilmesine izin vermeyin.
peygamberimizin söylemediği sözleri hadis gibi gösterip, yada bizim anlayamadığımız hadisleri yanlışmış gibi gösterip, dinimizi hurafelerle dolu, yanlışlarla dolu gibi göstermelerine izin vermeyin.

burası islamın kalelerinden bir kaledir. komutanlarıda askerleride bu kaleden sorumludur.

Vallahi sizler bu sitede herhangibir konuda bir kafirin müşriğin yazdığı hakaretlerden , hatta müslümanların yazdığı yanlış bilgilerden sorumlusunuz. silme düzeltme kaldırma yetkisi olanların vay haline....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: islami forum.net
Site yöneticisi olmasam da islamiforum.neti tüm müslümanların malı gördüğümden uyarılarınızla alakalı bir kaç hususu belirtmek isterim.Öncelikle uyarınız çok önemli.Zira uyarı olmazsa kişi ve kurumlar yanlışlarını göremez ve yanlışına devam eder.Müslümanın müslümana hakkı tavsiye etmesi yüce Allah'ın emrettiği çok önemli bir husustur.

Sanal ortamla alakalı;

1- İnsanlar artık bilgileri satır aralarında değil, arama motorlarında, önlerine sunulan sitelerden bulmaya ve araştırmalarını da bu şekilde sonuca götürmeye çalıştığı,
2- Kimin iyi niyetle kimin kötü amaçla bu bilgilere baktığını neden ve ne amaçla soru sorduğunu kimsenin bilenemediği,
3- her yaştan ve her seviyeden insanlar var olduğu,
4- Her düşünce ve inancın kendini anlatma, tanıtma ve propağanda yeri olarak kullandığı,
5- İnanç işgalinin yapılabildiği en müsait ortam olduğu,
6- Bilgi kirliliğinin hat safhada olduğu,
7- İslam düşmanlarının İslamı ve müslümanları karalamak için algı operasyonları yaptığı büyük bir alan olduğu,
8- İnsanların iyinin de kötünün de zirvesine ulaşabildiği,
9- Devletlerin dahi ulaşımına engelleyemediği,
...
gibi özelliklere sahip bir ortam...

Bunlar sanal alemin gerçekleri.

Peki iyilik ve kötülüğü içinde barındıran ve hemen hemen tüm insanların dahil olduğu böyle bir ortamda neler yapılabiliriz nelere dikkat etmeliyiz?

Buna cevap bulmak lazım. Bu konuda herkes fikrini beyan etmelidir. Ki istişarenin bereketi hasıl olsun.

Bana göre;
1- Allaha, Resulüne, mukaddesata her hangi bir küfür ve aşağılama olmadığı müddetçe insanların soruları kınanmamalı cevap verilmelidir. Zira bizler kimin iyi niyetle kimin kötü niyetle soru sorduğunu bilemeyiz.Belki sorun kimse iyi niyetle sormuş cevap bulmak istemiştir.Kötü niyetlilerinde varlığı olduğu kesin ancak kurunun yanında yaşında gitme durumu oluşabilir.Hani bir hikaye anlatılır; devesiyle birlikte çölde yürümekte olan bir bedevi, güçlükle yürüyen, susuzluktan dudakları kurumuş bir adama rastlamış. Adam, bedeviyi görünce su istemiş; bedevi de devesinden inip ona su vermiş. Suyu içen adam birden bedeviyi iterek deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış. Bedevi arkasından bağırmış: "Tamam, deveyi al git ama senden bir ricam var: Sakın bu olayı kimseye anlatma!"
Bu isteği tuhaf bulan hırsız, biraz duraklayıp nedenini sormuş. Bedevi şöyle yanıtlamış:
"Eğer anlatırsan; bu olay, her yere yayılır ve insanlar bir daha çölde muhtaç birini görünce yardım etmezler...

Yani iyi niyetle öğrenmek isteyenleri kaçırabilirsiniz...

Forum halihazırda bu uslupla gidiyor bence devam edilmelidir.

başka düşüncelerimde var inşallah sonra devam ederim...

NOT: Kendimi de katarak diyorum ki eğer birbirimizin düşüncelerine tahammül edemeyeceksek.Boşuna birbirimizi kırmayalım şimdiden konuyu kapatalım gülücük )
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
eyvallah. forum benim değil, ben sadece üyeyim. ve buradan bir tıklamayla uzaklaştırılabilecek kadarda yetkisizim. ben düşüncemi yazarım sadece. dayatma diretme tartışma gibi niyetlerimde yok gerisi yöneticilere kalmış.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Düşünceleriniz doğrudur, söylenmesi gerekenler doğru bir şekilde söylenmiş..inş bu meselenin hassasiyeti anlaşılmıştır.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
2- Sanal alemde insanların beyininleri yalan/yanlış bilgilerle nasıl kirletiliyorsa o kirlenmiş beyinlerin yada kirlenmeye aday beyinlere doğru bilgileri vermek suretiyle yıkanması/temizlenmesi görevide biz müslümanlarda olmalıdır.Meydanı onlara bırakmak bir yerde cepheyi terk etmek gibidir.İmam Gazali zamanında özellikle felsefenin yangın olduğu ve felsefecilerin de insanların düşüncelerine fitne fesat tohumları ektiği dönemde onların düşüncelerini eserleriyle çürütmüş belkide büyük bir düşünce felaketini önlemiştir Allahın izniyle
Yine Üstad Bediüzzaman, kendi döneminde revaçta olan kominizm fikriyle gelen meteryalizimin insanların zihinlerini bulandırma çabalarına karşı durmuş.Risale-i Nurların bir çok yerinde meteryalizm fikrini tar u mar etmiştir.
Yine Ali Şeriati,Seyyid Kutup gibi düşünürler zamanımızda beşeri ideolojileri iyi tanımış ve bu ideolojilerin birer çürük elma olduğunu eserler ve konferanslarıyla insanlara göstermişlerdir.
İslamın cevap veremediği hiçbir soru yoktur.Yeter ki soranın niyeti iyi olsun.Niyetin kötü olduğu anlaşıldığı an cevap verilmemelidir hemen kovulmalıdır.
aynen Üstad Bediüzzaman yaptığı gibi; "Bir zaman İngiliz devleti, İstanbul Boğazının toplarını tahrip ve İstanbul’u istilâ ettiği zamanda, o devletin en büyük daire-i diniyesi olan Anglikan Kilisesinin başpapazı tarafından, Meşihat-ı İslâmiye’den (dini meselere cevap veren kurum) dinî altı sual soruldu. Ben de o zaman, Dârül-Hikmeti’l-İslâmiyenin azası idim. Bana dediler: "Bir cevap ver. Onlar, altı suallerine altı yüz kelime ile cevap istiyorlar." Ben dedim: Altı yüz kelime ile değil, altı kelime ile değil, hatta bir kelime ile değil, belki bir tükürük ile cevap veriyorum. Çünkü o devlet, işte görüyorsunuz; ayağını boğazımıza bastığı dakikada, onun papazı mağrurâne üstümüze sual sormasına karşı, yüzüne tükürmek lâzım geliyor... Tükürün o ehli zulmün o merhametsiz yüzüne!..’ demiştim"
yani hem bize hakaret edecek hemde ona cevap vereceğiz yok öyle birşey...
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-11-2014, Saat:06:44 PM, Düzenleyen: €L€Z.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Mü'minler birbirlerini sevse ,birbirlerine merhamet etse, Amerika bile dize gelrdi.. gülücük O zaman doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü ayırt etme lütfü bağışlanır ne gal'e ne hal'e ne bağ'a ne bağbana lüzüm kalırdı..gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Daha önce de yazdığım gibi
Kimsenin niyetini mesajlarını yazmadigi sürece bilemeyiz

Yazdıkları yanlış mesajları bilenler de doğrusunu yazıp bilmeyenler öğrensin diye ( kendi adıma) silmiyorum.

Ben bu konuda peygamber Efendimiz s.a.v in uygulamasını örnek alıyorum.
Ona hakaret edenlere bile yılmadan doğruyu anlattı.
Belki bir kişi yola gelir.

Allah ve peygamber Efendimiz e hakaret olmadığı sürece de bu şekilde devam edicem ben (kendi adıma)

Ama genel olarak konusulup bi karar alınırsa onada uyarim
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.