Selamun aleyküm
Yazının basından sonuna kadar okudum ve su tasavvufa karsı olanlara cevaplar yazdım. bilmiyorum gözden kaçırdığım hususlar varsa onlarada seve seve cevap veririm. buyrun....
percussionist'e cevap: kıymetli kardesim tasavvufun temeli vahdeti vucud değildir. vahdeti vucud olsa bile bunun kisiyi sirke götürdügünü söyleyebilmeniz ici önce vahdeti vucudun ne olduğunu iyi anlamalı ondan sonra deliller ile görüsünüzü desteklemelisiniz. muhyiddin arabi hakkında bence böyle sözler sarf etmeyin zira toprağın altına girdiginizde ettiginiz bu sözlerden dolayı cok terlersiniz. muhyiddin arabinin yasadığı durum bir hal dir ve o anda akıl basta değildir. gayri ihtiyari ağzından cıkmıstır ve böyle bir söz söyledigini baskaları kendine haber veriyor. yani elestiriyorsunuzda biraz bisiler öğrenin öyle gelin elestirin. umarım daha mantıklı düsünürsünüz artık.
atesdevrimine cevap: islamda fıkıh diye bir seyin olduğuna bana ayet getirebilirmisin. getiremezsin. cünkü Rasulullah s.a.v. zamanında fıkıh adı altında birsey yoktu. bu sonradan ortaya cıkan bir kavramdır. tasavvufta sonradan cıkan bir kavramdır.
fakat isleyisinde bulunanlar islamdan gayrı değildir. ayet istiyorsun. Kuranı oku tasavvufu hep görürsün ama önce tasavvufu tanıman bilmen gerek. yoksa nerden bilebilirsinki tasavvuf varmı yokmu. kavramlara değil muhteviyatına bakın.
ebu_turaba cevap : bir senin kendi kendine ettigin tövbeye bak birde o beğenmedigin seyhlerin yanında tövbe edenlere bak. elli defa tövbe eden ama her defasında yine günaha gidersiniz ama gelin görinki adam hayatı boyuncu günhın icinde bir
tevbe ediyor bir daha geri bile dönüp bakmıyor. simdi sen söyle acaba niye böyle.
diyorsunki tasavvuf hangi ayette

yahu islamın özünü tek bir ayetle göstermen mümkünmü. bak ayetlere tasavvufu hep görürsünüz. ama önce tasavvufu bir öğrenin önyargısız. ondan sonra öğrenin.
uzantısını verdigin videolara baktım ama problemli sanırım. sağlam link varsa yazarsan sevinirim.
hanzala öyle ayetler yazmıssınki ne diyecem bilemedim. sanki bu ayetler tasavvufu aykırıda . ayette Allah dısında sefaatcilermi edindi yi sanırım sen seyhleri kast ediyorsun. e söyle bakalım Rasulullah s.a.v. sefaat etmiyecekmi. evet edecek e o zaman bu ayete ters düsüyor. simdi sen bunu bana acıkla lütfen.
ebu turab, güzel kardesim senin boynunu Kuran ve Sünnet sadece eğdiriyorda bizimkini farklı birseymi eğdiriyor sanıyorsun. diyorsun nefislerinden falan filan söylüyorlar. söyle bakalım güzel kardesim sen nefsini ne bilirsin. nefsini nasıl terbiye ettin. biliyormusun bende senin gibileri çok gördüm. hep sunu derler. ya belki ben yanlıs yoldayım bana anlatta belki yanlısımdan döneyim

) hakikaten komik. cünkü bunu söylüyorsunuz ama kafanızdaki fikirler sabit. asla inanmazsınız. bize sorulan her soruya Kuran ve sünnetten ayet getiriyoruz onu bile kabullenmiyorsunuz ve diyorsunuzki ama bu ayet baska seyide kast ediyor olabilir. hep kıvırdılar biliyormusun. önce ayet hadis getirin derler. sonra yok o ayet baska seyide kast ediyor olabilir yok o hadis zayıf yok söyle yok böyle. önce siz bakıs acınızı düzeltin. o zaman zaten herseyi görürsünüz.
ebu turab, güzel kardesim Rasululah s.a.v. zamanında fıkıh siyer gibi kavramlar varmıydı söyle bakalım. yoktu. ama fıkıh ve siyer bizzat yasanıyordu değilmi. kavram olarak yoktu ama yasantı olarak vardı. sonradan bunlar sınıflandırıldı ve fıkıh siyer denildi. iste tasavvufta böyle. kavram olarak sonradan getirildi ama uygulama islamdan gayri bir sey değil. umarım anlarsın ama sizin gibilerden ümidim pek yok acıkcası.
ebu turab Allah Rasulü haşa eksik değildi . sizler anlyamayacağınız için bu ilim size verilmedi. Hatırl mirac bahsini. Allahu teala üç cesit ilim öğretmisti o gece. birincisi nebilere has sadece Rasulullah s.a.v. de kaldı. ikincisi ehlini bulana verilecek ilim. iste tasavvuf ilmi bu. ücüncüsü ise bütün insanlara anlatılan ilim ki oda şeriattır. bak sen tasavvufa sapıklık diyorsun. sen ehli olmadığın icin sana verilmemis bu tasavvuf

nefis nefis diyorsunda ah bi bilsen kendi nefsini ama nerden bileceksinki. tasavvuf olmadan insan nefsini nerden bilebilirki!
ABİ ye cevap. sen duymamıssan o senin cahilligin güzel kardesim. SEYH SAMİL bunlardan biridir. Mevlana Halid Bağdadi nin halifesidir. tasavvuf terbiyesiyle büyümüstür. hayatınıda cihadla gecirmistir. ikinci örnek Muhammed Diyauddin dir. Bu zat da naksibendi seyhi olup yine Mevlana Halid Bağdadi nin silsilesinden gelir. Kurtulus savası zamanında kendisi ve bütün müridleri ve bütün ailesiyle kurtulus savasına katılmıs ve ailesinden bir çok sehit vermistir. bugünki türkiyedeki bir çok veli zat da yine Onun silsilesinden gelir.
Hurafesiz islama cevap: Anlasanıza kardesim bugün bütün islam alimlerinin kabul ettigi kavramlar vardırki bunlar Rasulullah s.a.v. zamanında yoktu. tasavvufta böyle. kavram olarak değil yasayıs olarak vardı.
onuri ye cevap: sen sahabeleri demek bilmiyorsun. birçok örnek var güzel kardesim. sahabeler her nereye baksa Rasulullah s.a.v. i görüyorlardı. akıllarında fikirlerinde hep O s.a.v. vardı. biliyormusunuz siz o dönemde yasamıs olsaydınız. bunada sirk der. Sadece Allah düsünülmeli derdiniz

Veysel karani hazretleri Rasulullah s.a.v. i gördmedigi halde görenlerden daha fazla nerden nasıl biliyordu?!!! resim olayını doğru bulmuyorum. yanlıstır.
SONUÇ OLARAK
sizler asla fikirlerinizi değistirmeyeceksiniz bunu gayet iyi biliyorum. Ama cevap vermedende olmaz. Coğunuz üç bes ayet ezberlemis ve gelmis burda ahkam kesiyorsunuz. yok ayet söyle diyor yok böyle diyor. halbuki ayetin neyi kast ettigini bile bilmiyorsunuz. cehalet en büyük sıkıntımız olmustur. önce öğrenin ondan sonra gelin konusalım. habire atıp tutuyorsunuz yok eskiden yoktu simdi bidat. bidat islamda olmayan yasayıstır. kavramlara bidat dersek o zaman bugün fıkıh siyer tefsir bunların hepsini inkar etmemiz gerekir. ama bunların isleyisi vardı. neyse yinede sizleri kırmıssam kusuruma bakmayın. e ne yapayım tasavvuf konusunda had asılınca bende kırıcı olabiliyorum...
söyleyin bakalım madem tasavvuf islamda yok. BANA BİR TANE VELİ OLUPTA TASAVVUF TERBİYESİNDEN GECMEYEN BİRİNİ GÖSTEREBİLİRMİSİNİZ. biliyormusunuz istisnasız bütün Keramet ehli veliler hep şu şirk dediginiz yok dediginiz tasavvuf varya ordan cıkma iste, simdi siz mevlanaları abdulkadir geylanileri de inkar edersiniz Allah bilir...