You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
ıslam ve el ılah
merhaba (=

noyan benı musluman olmak ıcın cagırdı
ben arastırdım ıslamıst felsefe guzel
cunku arastırınca ogrendım

bır deney yaptık
adbest almayı gosterdı
sonra allah ve el ılah dememı anlattı

ben olumlu dusundum
cunku neden olmasın?

ama nasıl olur?
ben hala tam ınanamıyorum ama begenıyorum
neden ıslamı dogru dın olarak gordunuz?

tanrıya cok yaklasmak ıcın ıslam neden uygun buldunuz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: ıslam ve el ılah
Bir din eğer ilahi ise yani Allah'ın yarattığı insanlar için vahy kaynaklı ise, o dinin hiç bir yerinde kusur ve noksan olmamakla beraber, o dinin insan fıtratına hitap etmesi insanları kendisi ile mutmain etmesi gerekiyor..İslam dinini kendi hayatımın her safhasını doldurduğu (beden ve ruh) ve hiç bir boşluk bırakmadığı için uygun buldum...Ayrıca islam dininin vahyedilmiş ilahi ve dosdoğru bir din olduğunun kur'an gibi mucizevi bir boyutuda var..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
islamiyet son dindir ,insan için doğru ve güzel ne varsa adı islamiyettir ,insanlığın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek ,huzur,maneviyat,merhamet,paylaşmak buradadır ,insanın yaratılış gayesinin anlatan ,hayatın manasını içerendir
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Merhaba Nanette, tekrar hoş geldin. gülücük

Allah'ın bütün peygamberler aracılığıyla gönderdiği din, İslam'dır.
Kur'an'da, bizim diğer peygamberlere, Hz. Musa'ya; Hz. İsa'ya da iman etmemiz emredilir. Şu var ki; o peygamberlerin tebliğ ettikleri Tevrat ve İncil, tahrifata uğradı, insanlar tarafından asılları değiştirildi.Sonra Rabbimiz en son peygamber olarak Hz. Muhammed'i (s.a.v.) ve O'nunla Kur'ân'ı Kerim'i gönderdi. Allah, Kur'ân'ı
koruyacağını vaadetti, nitekim gelen vahiyler yazıldı ve çok kişi tarafından ezberlendi, zamanımıza kadar bir harfi bile değişmeden geldi.Bu nedenle bütün insanlığın iman etmesi gereken; Kur'an'dır ve peygamberimiz Hz. Muhammed'dir ve onun tebliğ ettiği İslam'dır.

Sevgiyle, selametle kal. gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Zakir naikten dinleyelimgülücük

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.