You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslam hakkında soru 3

İslam hakkında soru 3

Forumcu
RE: İslam hakkında soru 3
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-09-2015, Saat:11:07 PM, Düzenleyen: Rohan.
Profesör
Bu şekilde örnek alınması güzel..sorgulayıp uyarlamanız ayrıca güzel olmuş..bir gün kahramanlıkları ile öne çıkmış bir sahabe nin uyarlanmasıda güzel olurdu herhalde..o zaman müslüman gençler Uchiha itachi 'ya özenmez o sahabeye özenirdi belki..gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
idrakinin genişliği için ben teşekkür ederim reis,ben ne anlatmaya çalışırsam çalışayım anlatmak istediklerim ancak senin senin anlayabileceğin kadar olacaktı,zaten anime de işin nüktesiydi,oradan bağ kurmak istedim gülücük

tecavüz eden zaten bir imtahan içinde fakat...

5/MÂİDE-24: Ya Musâ, dediler: Onlar orada bulundukça biz oraya ebedâ giremeyiz, haydi sen rabbınla git ikiniz harb edin biz işte burada otururuz

günümüzde de müslümanların durumu bundan farksız değil bence tecavüze uğrayan o çocuğa tecavüze uğramadan önce anası,babası kardeşi ya da diğer insanlar sahip çıkabilirlerdi pekala ama onlar zekat ve sadaka vermekten geri
onlar bize ne deyip
o çocuğu hayat yolunda yalnız bıraktılar ve Allah yardım etsin dediler aslında bu sadece tecavüz edenin imtaHANI DEĞİL İNSANLIĞINDA İMTAHANIYDI neredeydi o inananlar neden sahip çıkmadılar ki....bugün suriyede de dünyada da olanlar bundan farksız değil
Allah savaşsın diyorlar ve müslümanlar cihaddan kaçıyorlar aslında savaşanların da çoğuda kendi nefsleri için savaşıyor reis bu konu çok uzun ya gülücük bir matematik problemi değilki 5+5=10 eder diyelim.
ve Allah indirdiği ile hükme etmesek olacağı bu vs...

67/MULK-2: O ki ölümü ve dirimi kadir edip yarattı, sizi imtihana çekip şunu bildirmek için ki hanginiz amelce daha güzel, hem o öyle azîz, öyle gafur.

ve sasukenin içindeki intikam alma isteği ya da bir tecavüze uğrayan çocuğun büyüdüğünde.... sasuke abisini haklı mı bulacaktı yoksa tüm suçu abisini bu seçimi yaptırmaya zorlayanlara mı yoksa abisini haklı bulup oda onun izinden mi gidecekti.... imtihan dünyası reis hep işte

1/HÛD-7: Hem o odur ki Gökleri ve yeri altı günde yarattı, Arşı, su üstünde idi, hanginiz daha güzel amel yapacaksınız diye sizi imtihan meydanına çıkarmak için, böyle iken alimallah, «siz öldükten sonra ba'solunacaksınız» dersen küfredenler mutlak şöyle derler: «bu apaçık bir aldatmadan başka bir şey değil»

neden Allah'ın indirdiği ile hükmetmedilerki ve neden yolda kalmışlara,masumlara,güçsüzlere,çocuklara,kimsesizlere yardım etmedilerki hayır onlar kendi nefsilerini keyiflerini düşünmekteydiler,korkaktılar yakında görecekeler
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Alırken benden beni,

Dilimde Allah ismin
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Alırken benden beni,

Dilimde Allah ismin
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Musab bin Umeyr'de olur tabi, yada EBU Basir R.A.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.