Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
İslam hakkında soru 3
İslam hakkında soru 3
o kötü olayların tesiri ile o çocuk hayatta başına gelecek diğer bela ve müsibetlere karşı dayanıklı olacak, bu yaşadıkları onda tevazuya sebep olacak,
Rabbine kırıklık halinde teveccüh ettiğinde O'nu yakın bulacak...
Kaynağı aklıma gelmedi ama Allah bu durumda olan insanlara müslüman ise cennet vaat etmiştir. ( Tam sözler aklımda değil aklıma geldiği kadar yazdım bilen tam sözleri yazarsa sevinirim. )
"Sorun şu ki Allah elimizden tutup bizi günahtan , haramdan birden çekse bu sefer de bu nasıl imtahan beni neden engelliyo bu adaletmi diyecektiniz."
Kötülüğü yapan insandır , insanın yaptığı bir faliyet için Haşa Allah sorumlu tutulamaz.
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem
Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi
Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
1- Tecavüze uğrayan çocukların sorumlusu Allah değildir, Allah buyuruyor ki:"Ben hepinize nimetler verdim. Ben size değil, siz birbirinize zulmediyorsunuz."
Sorumlu insandır. Belki onlar büyük bir imtihanla karşı karşıya kalmış olabilirler. Ama dünya hayatının, ahiretin yanında zerre kıymeti yoktur. Dünyada ebedi saadete kavuşabilmek için İslami kurallara uymak şarttır. İslamda çocuklara tecavüz yoktur ve yasaktır !
2. soru bana saçma geldi. Erkek çocukların sünnet edilmesi zaten tıbben de sağlıklıdır. Bunda imtihanlık bir durum yok. Sağlık açısından İslam emretmiş bunu. Neden o zaman Allah sünnetli göndermedi diyecekseniz, bu bir noksanlık sayılır. Peygamberimiz bile sünnetli doğmamış, doğar doğmaz melekler tarafından sünnet edilmiştir. Ayrıca sadece erkekler değil, Türkiye dışındaki bazı yerlerde kadınlar bile sünnet edilmekte. Tabi Türkiye'de bu lüzumlu değil. Sadece sağlık için emredilmiş.
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem
Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi
Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi