You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslam hakkında soru 3

İslam hakkında soru 3

-İKRA-
RE: İslam hakkında soru 3
Kimi zaman çekilen ızdıraplar insanı Allah'a yaklaştırır. Çocukken yaşadığı
o kötü olayların tesiri ile o çocuk hayatta başına gelecek diğer bela ve müsibetlere karşı dayanıklı olacak, bu yaşadıkları onda tevazuya sebep olacak,
Rabbine kırıklık halinde teveccüh ettiğinde O'nu yakın bulacak...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
İnsanlar imtihan etmek üzere yaratmıştır. İmtihana tabi tutulan herkese iyi ile kötüyü fark edecek bir akıl, istediğini yapabilecek bir özgür irade vermiştir. Eğer Allah çocuğa tecavüz eden kişiye mani olsa imtihan diye bir şey kalmaz. O zaman imtihanı kaybedecek kimse kalmaz , imtihanın bir anlamı da kalmaz.

Kaynağı aklıma gelmedi ama Allah bu durumda olan insanlara müslüman ise cennet vaat etmiştir. ( Tam sözler aklımda değil aklıma geldiği kadar yazdım bilen tam sözleri yazarsa sevinirim. )

"Sorun şu ki Allah elimizden tutup bizi günahtan , haramdan birden çekse bu sefer de bu nasıl imtahan beni neden engelliyo bu adaletmi diyecektiniz."

Kötülüğü yapan insandır , insanın yaptığı bir faliyet için Haşa Allah sorumlu tutulamaz.
Degerli omercitir Kullanicisi Mar 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Bu soruların hepsi felsefi sorular.

1- Tecavüze uğrayan çocukların sorumlusu Allah değildir, Allah buyuruyor ki:"Ben hepinize nimetler verdim. Ben size değil, siz birbirinize zulmediyorsunuz."

Sorumlu insandır. Belki onlar büyük bir imtihanla karşı karşıya kalmış olabilirler. Ama dünya hayatının, ahiretin yanında zerre kıymeti yoktur. Dünyada ebedi saadete kavuşabilmek için İslami kurallara uymak şarttır. İslamda çocuklara tecavüz yoktur ve yasaktır !

2. soru bana saçma geldi. Erkek çocukların sünnet edilmesi zaten tıbben de sağlıklıdır. Bunda imtihanlık bir durum yok. Sağlık açısından İslam emretmiş bunu. Neden o zaman Allah sünnetli göndermedi diyecekseniz, bu bir noksanlık sayılır. Peygamberimiz bile sünnetli doğmamış, doğar doğmaz melekler tarafından sünnet edilmiştir. Ayrıca sadece erkekler değil, Türkiye dışındaki bazı yerlerde kadınlar bile sünnet edilmekte. Tabi Türkiye'de bu lüzumlu değil. Sadece sağlık için emredilmiş.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
gülücük
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.