You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslam hakkında sormak istediğim birkaç şey

İslam hakkında sormak istediğim birkaç şey

Yeni Üye
RE: İslam hakkında sormak istediğim birkaç şey
@Zakir

Eşitlik talep ediyorum diye bu dinde yerim yoksa zaten dediğiniz olacak. Neden insanların karakterlerinin farklı olduğu kabul edilemiyor anlamıyorum. Ben maddi olarak erkeğe bağımlı olmak istemiyorum. Ama bu demek değil ki ben kendimi erkekten üstün görüyorum ve derdim erkeği ezmek.

Kendi dinimi yaratmak değil. Sadece yaratana inanacağım sanırım. Din yok olacak bana göre. Buraya da işte bir ümit yazdım. Boşa kürek çekiyorum.

Adminler siler bu başlığı.

İyi geceler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
1-İslam'da erkeğe 4 eş hakkı.
Ben sana Öğle namazının farzının 4 rekat olduğunu da kurandan örnek veremem çünkü kuranda namaz emredilmiştir ama teferruatı hadislerde buyurulmuştur.

illa savaş olacak diye bir şey yok,zaruret halinden bahsediyorum savaş zaman sadece bir örnekti kaldıki bir kadının istemediği bir erkekle evlendirilmeye zorlanması caiz değildir

ve en önemlisi de Allah buyuruyor ki tek eşle durmanız daha hayırlı çünkü ne yaparsanız yapın kesinlikle eşler arasında adaleti sağlayamazsınız buyuruyor

4 eş istedi aldı diyelim sırf nefsani duyguları yüzünden ve doğal olarak da aralarında adaleti sağlayamadı günaha düştü

Allah ne yapsın bu kuluna,Allah kadınlar eşsiz kalmasın ,fitne olmasın diye zaruret hallerine mahsus bir ruhsat vermiş erkeklere ama bu erkek ortada zaruriyet yokken 4 eş yada 2 eş almış

karınızın 4 eşi olsa diyorsunuz da kadınla erkeğin aynı yaratılışla yaratılmadığını aynı fiziki şartlara sahip olmadığını söylememize gerek var mı

adamın 2 eşi var ikisinden de çocuğu oldu,kimin bu çocuklar belli mi? evet belli çünkü tek erkek var ortada

ama senin dediğin gibi bir kadının 2 kocası olsa ve kadın hamile kalsa çocuğun kimden olduğunu öğrenmek için illa dna testine mi sokacağız

insani bir yol mudur bir evlat sahibi olan kadının çocuğun babasını öğrenmek için dna testine girmesi

işte bunlar neyden kaynaklanıyor,erkekle kadının hayatta aynı sahip olmadığından kaynaklanıyor

bunu inkar ederek hangi eşitlikden bahsedeceğiz,Allah yaratırken böyle yaratmış

kadın adet görecek belli günlerde kadın hamile kalacak çocuk emzirecek kadının hayatta bunca görevleri varken nasıl kadını 9 ay hamile kalmayan ,adet görmeyen,2 yıl çocuğunu emzirmek mecburyetinde olmayan erkeklerle aynı kefeye koyacağız?

1 kadının 2 kocası olduğunu düşüneceksen erkeğin hamile kalmasını sağlayıver o zaman

Soru 2: Erkek evladın mirastan fazla pay alması.

Kimse kimsenin eline bakmak zorunda değil islamda erkek eşine çocuğuna bakmak zorundadır bu erkeğin eşine çocuğu bir lütfu değildir
eğer kadını parayla tehdit ediyorsa günaha düşer Allahın emretmediği bir şeyi yapar ve bunun sorumlusu Allah olmaz

zaten erkek ile kadın arasında bu tür maddi durumları göz önünde bulunduracaksan evliliğin de aynı yastığa baş koymanında bir anlamı kalmıyor aradaki manevi bağ kopuyor

Allah para kazanmayı nafaka teminini hamile kalan,zaruri halleri olan çocuğuna süt vermek zorunda olan kadına değil de bu işleri olmayan erkeğe vermişse para taksimini çocuğu harçlığı kadına ev ihtiyaçlarını bölüştürmesini neden el açmak diye anıyorsun ki?

Soru 3: İslam'da kadının şahitliği.

Norveç isveç gibi ülkeler yakında eşitlik olsun diye erkeklerinde hamile kalması,erkeklerin de adet görmesi erkeklerin de süt emzirmesi için bir çalışma içine girecek mi peki?

yada kadının yaratılışında var olan o erkeğe göre fiziki zayıflıklarını da halledecek mi?

senin anlayamadığın bir nokta var eğer sen ben dünyadaki bütün insanlar Allahın hükümlerine razı olsa kimse kimseden şikayet etmez zaten

çünkü Allah insanların adalet içinde yaşayacakları bir din göndermiş halihazırda

adam bu dini uygulamıyorsa Allah ne yapacak?

hala aynı şeyi tekrarlıyorsun

eğer güçlü erkek zayıf kadın yoktur güçlü birey ,güçsüz birey vardır diyorsan ,ekseriyeti erkeklere göre daha dayanıksız olan kadınların şahitlik gibi konularda mağdur olmaması için ne yapmaları gerekiyor peki?

Allahın tercihini bir kenara atıp bu kadın 1 şahit olarak yeter diyecek bir hakime mi uyalım?

sen eğer Allaha inanıyorsan onun insanlara zulmetmeyeceğini ,haksızlık adaletsizlik yapmayacağını bilmen lazım

kurandan öğrendiğimiz Allahın insanlara karşı ne kadar merhametli olduğunu,ne kadar müsamahakar olduğunu görüp anlaman lazım

kafirlerle yapılan anlaşmayı bile sakın onlar bozmazsa sende bozma Allah hainleri sevmez diyen Allah

hayatı boyunca hergün günah işleyip duran kulunun günahlarını tövbe ederse affedip bir de sevaba çeviren Allah

insanlara affetmeyi,haklı olsanız bile af yolunu tutmayı kusurları bağışlamayı öğütleyen Allah

vallahi de billahi de tallahi de adaletsiz değildir

adaletisz olan,zalim olan ancak ve ancak Allahın emirlerine uymayan insanlara hayvanlara hertürlü canlıya zulm eden

2 gram aklıya gökleri yerler gezegenleri hertürlü canlıyı ve bilmediğimiz nice alemleri muhteşem bir yaratılışla yaratan Allahın hükümlerini beğenmeyen kendi aklını öne koyan insanın ta kendisidir!
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-07-2014, Saat:01:27 AM, Düzenleyen: Z4F3R_.
Üye
Birkadın 4 erkekle evlendiği zaman bütün erkeklere o yıl içinde çocuk doğurma şansı varmıdır ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-07-2014, Saat:06:01 PM, Düzenleyen: hanzala.
Üye
Benden size tavsiye tam anlamıyla islamı araştırın ondan sonra soğumakta özgürsünüz yürümeden koşamazsınız...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Zorko
Bence abuk sabuk sorular ile forumdakilerin kafasını bulandırmaya onları birbirine düşürüp dinden soğutmaya çalışan ateist yada dinsizin teki bu
Çünkü islam dinine gerçekten inanmış bir müslüman ALLAHın emirlerini sorgulamaya nefsine güzel geleni kabul edip nefsinin beğenmediğini red etmeye kalkışamaz...
Saygılarımla
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-07-2014, Saat:05:18 PM, Düzenleyen: Zakir.
Zorko
Ben ve zafer kardeşimiz dün akşamdan beri gerekeni fazlası ile izah etmeye çalıştığımız halde kendileri nefsine güzel geleni kabul etme çabasındalar..
Ahmed1 kardeşim o güzel klavyeni boşuna yorma..
Dediğim dedik çaldığım düdük hesabı biz ne dersek diyelim kendileri nefsinin hoşuna gidenleri anlıyor
Zaten beklediği ilgi ve desteği bu forumda bulamayınca tası tarağı toplayıp gitti..
Tekrar geleceğini de pek zannetmiyorum..
Rabbim kendisine de doğru yolu göstermeyi nasip etsin inşaallah

Saygılarımla
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-07-2014, Saat:06:07 PM, Düzenleyen: Zakir.
Ruhumuz Yeter...
Diger cevaplari okumadim ama ben sana kisaca soyle ozet geceyim.

Ilk sorun icin sunu soyleyebilirim ki islqm.her zaman tek esliligi tavsiye eder. Fakat islam dini indigi zaman eski zamanlarda erkekler surekli savaslarda hayatini kaybettogi icin kadinlarin sayisi cok fazlaydi ve ortada kaliyolardi bu yuzden boyle bi izin var

Ikinci soruna gelince erkek her zaman sorumluluk sahibidir mesela bi erkek kiz kardesine bakmakla yukumlidur bekarsa ama kiz erkekten sorumlu degildir o yuzden

Ucuncu soruna gelirsek kadinlarin her zaman daha zayuftirlar duugularina yenik dusebilirler o yuzden 2 kisinin sahitliginesart kosulmustur
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.