You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ISLAHAT ve TANZİMAT olmazsa DARBE

MüslümAnarşist
Yönetim Efradı !

Bildiğimiz gibi sanal işler bir hayli zor ve meşakkatli iştir. Büyük bir sorumluluk duygusu, tarafsız bakış açısı ve tecrübe gerektirir..

Ben ve birkaç üyeler; mevcut forumumuzu kendi sitemiz gibi tanıyıp, koruyup kolladık, farklı görüşlerden yeni üyeler geldi, farklı görüşlerle seviyel ibir şekilde tartıştık..

Ancak birkaç siyasi akım dışında kalan üyeler kısa zamanda sindirildi.. Nedenini bilmesek de ki bundan ötürü mevzuyu uzatmadık.. Biz yine memnuniyetle devam etmeye çalıştık.

Ancak özellikle son zamanlarda ben ve birkaç üyelerin sitedeki yönetimden duyduğu memnuniyetsizlikleri uygun bir dille anlatmaya çalışacağım..

Öncelikle sitenin forum kurallarına değinmek isterim. Sitenin mevcut forum kuralları bir başka forum sitesinden olduğu gibi kopyala yapıştır tekniği ile buraya yamanmıştır.. Bu durum sitenin seviyesini düşürdüğü gibi forum kurallarının da üyeler tarafından kaale alınmamasını sağlar ki durum aynen belirttiğim şekilden dışarıda değildir..

2. bir husus ise yaptırım konusunda uygulanan hatalı eylemlerdir. Şöyle ki; siteden uzaklaştırma 1 ay 2 ay 5 ay gibi sansasyonel yöntemlerle uygulanmaz. Siteden uzaklaştırma 12 saat, 24 saat, 36 saat, 48 saat, 100 saat, 200 saat, 300 saat, 400 saat gibi ağırlığına göre ve saat diliminden yapılır. Çünkü; üyenin imtiyaz ve site içerisindeki seviyesini belirleyen karma puan ve site içerisinde geçirdiği zaman gibi olgular bu yolla dondurlumuş hale gelir.. Diğer türlü yani mevcut durumda uygulanan ceza sistemi caydırıcı olmaktan çok gülünçtür, çünkü mevcut üye siteden banlanmış olarak ban süresini 1 ay 2 ay vs. gördüğünde buna güler. Kaldı ki bunu kabullensin 1 ay 2 ay bu sitenin ban kaldırmasını beklemez, kaldı ki bekledi siteden banlanan arkadaş 1-2 ay önce şu şu üyeyi banladım banını açayım diye hatırlayamaz...

3, bir husus yönetimde bulunanlar(hepsi değil) KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE kendi görüşlerine göre sitede yönetim uyguluyorlar buna kimse itiraz etmesin bu konuda birçok üyenin böyle düşündüğünü biliyorum.. Yönetimdekilerin de kendilerini haklı görmeye çalışmasını şöyle açıklamak istiyorum; sizler burada bir üye olarak bulunmuyorsunuz ve bu konuda tecrübeniz yok..

4. bir husus ise site üyeleri eliyle son zamanlarda site daha gereksiz ve seviyesiz mesajlarla dolmaya başladı.. Kimsenin gönlünce iyi vakit geçirebildiğini zannetmiyorum..

Ben bunları nereden biliyorum ?

Kısa bir süre öncesine kadar uzun bir müddet boyunca orta ve geniş çaplı sitelerde admin, gizli admin ve moderatörlük görevlerini üstlendim ve abartısız söylüyorum böyle ................. forum yönetimi görmedm..

Neyse gerekeni yapmanızı öneriyorum.. Herkesn selameti için Wink

İsteyen arkadaşlar daha fazla malzeme dökebilir ama tek ricam konuyu gayri-ciddi ve seviyesiz hale getirmesinler..
Sevgilim, eylem güzelim benim!
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-06-2008, Saat:08:45 PM, Düzenleyen: atesdevrimi.
kimya-yı saadet
RE: ISLAHAT ve TANZİMAT olmazsa DARBE
Bnim ekliceğim bişey yok...

Ateşdevrimi bnce haklı. Özellikle ve özellikle yeni üylerin bana ve sitedeki arkadaşlarımıza ukala ve seviyesiz hitap şekilleri dahil fikir yapıları fazlasıyla bni rahatsız etmiştir...

En kısa zamanda gerekenin yapılmasını rica ediyorum...
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
MüslümAnarşist
Cvp: ISLAHAT ve TANZİMAT olmazsa DARBE
Forum kuralları; kendi içerisinde birbirleriyle çelişen kurallarla dolu..

Forum kuralarından en az 10'u istisnasız hergün yönetim dahil herkes tarafından çiğneniyor...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Bismillah

Ewet kardesim bu internet dunyasında yer tutmak için dvmlı birileri ile ugrasmak sorunlarını dinlemek herkese ayrı cvp vermek herkesi hosnut etmek gibi bir zorunlulugun var...Cunku insan oglu denilen mahlukat cesit cesit..Birinin istedigi otekine uymaz...

Eyvallah sagolun bu zamana kadar bize destek cıktınız..Sitemizi kendi siteniz sayıp elinizden geleni ardınıza koymadınız..Bizde hiç bir zaman bu site benimdir deyip despot bir yonetim anlayısı benimsemedik...Bu zamana sizlerin sikayet ve onerilerini kaileye alıp (zorunlu olmadıgımız halde) degerlendirdik ve uygun olanları elimizden geldikce uygulamaya koyduk...

Her gelen üyeye eşit fırsatlar tanıdık ama baktıkki sitemiz chat sitesinden oteye gidemeyecek bir duruma geldi..Bu durumu defalarca uyarmamıza ragmen kimse kaileye almadı..Bunun en buyuk hatasını biz yaptık neden diceksiniz...Her gelene esit davranmakla herkesi kaileye almakla ve bir duzen kuramamakla...Hem yeni gelen uyelere eşit davranın diyorsunuz hemde onlardan bir farkımız olsun diyorsunuz...ben eski üye ile yeni uyeyi bir tutamam kimse kusura bakmasın...herkes hak ettigimi alır

Bu bir kuraldır...Kimse kimseyi sevmek zorunda degildir..Bugun yonetimde olan Akp hukumetini kac kişi seviyor butun turkiyemi...HAYIR..Demokrasi bu durumlarda ortaya cıkıyor..herkes esit haklara sahiptir ama baskalarının ozgurlugunu kısıtlamayacak durumlarda...

Sitemizde herseyin orijinal oldugu konusunda bir acıklamam oldugunu hiç kimse iddia edemez...Bazı kurallar degişmez ve bazı konular degişmez..."Orn: Sitede kufur etmek yasaktır"..Bu konu butun dini sitelerde vardır..ve bizim forumumuzdada vardır..Ben bu kuralı daha nasıl sekilli yapabilirki baska sitelerle aynı olmasın...ne dicektik yani " Sevgili arkadaslarımız,saygı deger dostlarımız lutfen sitemizde baska kullanıcıları rencide edicek kotu davranıslardan uzak duralım...Sizleri seviyoruz.." gibi allayıp pullayıp mı yayınlıcaktık..Kural kuraldır...ve İçerdigi anlam onemlidir.

Uyelerin banlanma sekillerine gelince..Bu sitedeki yoneticilerin insiyatifinde yapılan bir sey degiltir..kurallara uymayan herkes banlanır!!!..Suresinide banlayan arkadas belirler..Bu konuda kimse neden 5 dk neden 10 dk diye HESAP SORAMAZ!!!Diger sitelerde ne yapıldıgı beni ilgilendirmez..Birileri hem ornek alma dicek sonrada diger sitelerden bana ornekler vericek...Gülünç bi durum..

Biz yonetimdeki arkadaslar herseyi islam hukukuna gore yapıyoruz demiyoruz...Ama cabalıyoruz...Sizlerde bize bu konuda yardımcı OLMUYORSUNUZ...İnsan dedigin 1 kere uyarılır ikincisini yapmaz..Ama kırk sefer soylememize ragmen hala aynı seyler yapılıyor...Bu işler dısarıdan goruldugu gibi kolay degil...Sizler 1 kişi ile ugrasıyorsunuz ben 1000 kişi ile ugrasıyorum...bana maval okumayın...

Sitemiz bir eglence mekanı degildir...Birilerine din adına bir seyler ogretmek için kurulmustur...Ama son zamanlarda amacından cıktıgının bende farkındayım ve bunu duzeltmek adına bişiler yapıyoruz..ve goruldugu uzere herkesi memnun etmek imkansız...Kimileri için iyi olanlar kimileri için kotu...

Bizlerde insanız...Hiç birimiz peygamber degiliz...kendimize ait sorunlarımız oluyor..Sizlerle yeterince ilgilenemedigimiz zamanlar oluyor...Ama goruyorum ki bencillik hat saffada...herkes kendi luksunu rahatını dusunuyor...

Bu sitede hiç kimse kendi kafasına gore iş yapmıyor...her yapılan seyin bir yapılma nedeni ve bir sureci bulunuyor...1 anda verilen kararlar degil bunlar...Ve herkesi tektek memnun etmek gibi bir durumumuzda soz konusu degil...

ve artık bu konulara cvp vermekten yoruldum ok...

Lütfen , Allah Rızası İçin Begenmeyen Uyeler Gelmesin...Bizlerde Kendi Capımızda Dogru Bildigimiz Yolda İlerleyelim..Cunku bunlar bize zaman kaybından baska bişi degil..

Buraya kadar okudugnuz için tşk ederim..Umarım anlasılır olmustur...
Bunu ilk beğenen sen ol.
....Envarül-Âşîkîn....
Cvp: RE: ISLAHAT ve TANZİMAT olmazsa DARBE
Serhat Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bismillah

Ewet kardesim bu internet dunyasında yer tutmak için dvmlı birileri ile ugrasmak sorunlarını dinlemek herkese ayrı cvp vermek herkesi hosnut etmek gibi bir zorunlulugun var...Cunku insan oglu denilen mahlukat cesit cesit..Birinin istedigi otekine uymaz...

Eyvallah sagolun bu zamana kadar bize destek cıktınız..Sitemizi kendi siteniz sayıp elinizden geleni ardınıza koymadınız..Bizde hiç bir zaman bu site benimdir deyip despot bir yonetim anlayısı benimsemedik...Bu zamana sizlerin sikayet ve onerilerini kaileye alıp (zorunlu olmadıgımız halde) degerlendirdik ve uygun olanları elimizden geldikce uygulamaya koyduk...

Her gelen üyeye eşit fırsatlar tanıdık ama baktıkki sitemiz chat sitesinden oteye gidemeyecek bir duruma geldi..Bu durumu defalarca uyarmamıza ragmen kimse kaileye almadı..Bunun en buyuk hatasını biz yaptık neden diceksiniz...Her gelene esit davranmakla herkesi kaileye almakla ve bir duzen kuramamakla...Hem yeni gelen uyelere eşit davranın diyorsunuz hemde onlardan bir farkımız olsun diyorsunuz...ben eski üye ile yeni uyeyi bir tutamam kimse kusura bakmasın...herkes hak ettigimi alır

Bu bir kuraldır...Kimse kimseyi sevmek zorunda degildir..Bugun yonetimde olan Akp hukumetini kac kişi seviyor butun turkiyemi...HAYIR..Demokrasi bu durumlarda ortaya cıkıyor..herkes esit haklara sahiptir ama baskalarının ozgurlugunu kısıtlamayacak durumlarda...

Sitemizde herseyin orijinal oldugu konusunda bir acıklamam oldugunu hiç kimse iddia edemez...Bazı kurallar degişmez ve bazı konular degişmez..."Orn: Sitede kufur etmek yasaktır"..Bu konu butun dini sitelerde vardır..ve bizim forumumuzdada vardır..Ben bu kuralı daha nasıl sekilli yapabilirki baska sitelerle aynı olmasın...ne dicektik yani " Sevgili arkadaslarımız,saygı deger dostlarımız lutfen sitemizde baska kullanıcıları rencide edicek kotu davranıslardan uzak duralım...Sizleri seviyoruz.." gibi allayıp pullayıp mı yayınlıcaktık..Kural kuraldır...ve İçerdigi anlam onemlidir.

Uyelerin banlanma sekillerine gelince..Bu sitedeki yoneticilerin insiyatifinde yapılan bir sey degiltir..kurallara uymayan herkes banlanır!!!..Suresinide banlayan arkadas belirler..Bu konuda kimse neden 5 dk neden 10 dk diye HESAP SORAMAZ!!!Diger sitelerde ne yapıldıgı beni ilgilendirmez..Birileri hem ornek alma dicek sonrada diger sitelerden bana ornekler vericek...Gülünç bi durum..

Biz yonetimdeki arkadaslar herseyi islam hukukuna gore yapıyoruz demiyoruz...Ama cabalıyoruz...Sizlerde bize bu konuda yardımcı OLMUYORSUNUZ...İnsan dedigin 1 kere uyarılır ikincisini yapmaz..Ama kırk sefer soylememize ragmen hala aynı seyler yapılıyor...Bu işler dısarıdan goruldugu gibi kolay degil...Sizler 1 kişi ile ugrasıyorsunuz ben 1000 kişi ile ugrasıyorum...bana maval okumayın...

Sitemiz bir eglence mekanı degildir...Birilerine din adına bir seyler ogretmek için kurulmustur...Ama son zamanlarda amacından cıktıgının bende farkındayım ve bunu duzeltmek adına bişiler yapıyoruz..ve goruldugu uzere herkesi memnun etmek imkansız...Kimileri için iyi olanlar kimileri için kotu...

Bizlerde insanız...Hiç birimiz peygamber degiliz...kendimize ait sorunlarımız oluyor..Sizlerle yeterince ilgilenemedigimiz zamanlar oluyor...Ama goruyorum ki bencillik hat saffada...herkes kendi luksunu rahatını dusunuyor...

Bu sitede hiç kimse kendi kafasına gore iş yapmıyor...her yapılan seyin bir yapılma nedeni ve bir sureci bulunuyor...1 anda verilen kararlar degil bunlar...Ve herkesi tektek memnun etmek gibi bir durumumuzda soz konusu degil...

ve artık bu konulara cvp vermekten yoruldum ok...

Lütfen , Allah Rızası İçin Begenmeyen Uyeler Gelmesin...Bizlerde Kendi Capımızda Dogru Bildigimiz Yolda İlerleyelim..Cunku bunlar bize zaman kaybından baska bişi degil..

Buraya kadar okudugnuz için tşk ederim..Umarım anlasılır olmustur...

doru söze ne denir!!

haklısın!!alkışSmilealkışSmile
......Yaradan rahmetini kahrından üstün saydı ne olurdu halimiz gözyaşı olmasaydı?....(N.F.K)

hani bir yanımız
dökülür kanımız
yanıyor canımız
yanma dur diyemem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
MüslümAnarşist
Cvp: ISLAHAT ve TANZİMAT olmazsa DARBE
Öncelikle etraflıca mesajın için teşekkürler..

Şu parafın beni hiç mi hiç anlayamadığının göstergesi.. Ben diyorum ki, şu kurallarınızı okuyun, sitenin görüşüne göre tekrar düzenleyin, eminim ki siz de baktığınızda birbiriyle çelişen ve hergün çiğnenen ve siteyle alakasız birçok kural bulacaksınız..

Bu konuda kimse neden 5 dk neden 10 dk diye HESAP SORAMAZ!!!Diger sitelerde ne yapıldıgı beni ilgilendirmez..Birileri hem ornek alma dicek sonrada diger sitelerden bana ornekler vericek...Gülünç bi durum..

Kardeşim biz sana uygulanan en doğru ve en etkin prosedürü söylüyoruz.. Senin bu konuda söylediğin şu paraf seni savunma yapmadan olmaz düşüncesinden ibaret..

Biz o konuda yardımcı olmak için teşebbüs ettik ama kimse tınlamadı, Allah ıslah etsin dedik ne diyelim başka.. İşlerin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını biliyorum, aynı sorumlululukları ben de taşıdım.. Ama hiç bir şekilde böyle bir yönetimle karşılaşmadım..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bu konuyuda bağlayan bir açıklama yapacağım birazdan ilgin için tşk ederiz atesdevrimi
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
:D :D
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.