Bildiğimiz gibi sanal işler bir hayli zor ve meşakkatli iştir. Büyük bir sorumluluk duygusu, tarafsız bakış açısı ve tecrübe gerektirir..
Ben ve birkaç üyeler; mevcut forumumuzu kendi sitemiz gibi tanıyıp, koruyup kolladık, farklı görüşlerden yeni üyeler geldi, farklı görüşlerle seviyel ibir şekilde tartıştık..
Ancak birkaç siyasi akım dışında kalan üyeler kısa zamanda sindirildi.. Nedenini bilmesek de ki bundan ötürü mevzuyu uzatmadık.. Biz yine memnuniyetle devam etmeye çalıştık.
Ancak özellikle son zamanlarda ben ve birkaç üyelerin sitedeki yönetimden duyduğu memnuniyetsizlikleri uygun bir dille anlatmaya çalışacağım..
Öncelikle sitenin forum kurallarına değinmek isterim. Sitenin mevcut forum kuralları bir başka forum sitesinden olduğu gibi kopyala yapıştır tekniği ile buraya yamanmıştır.. Bu durum sitenin seviyesini düşürdüğü gibi forum kurallarının da üyeler tarafından kaale alınmamasını sağlar ki durum aynen belirttiğim şekilden dışarıda değildir..
2. bir husus ise yaptırım konusunda uygulanan hatalı eylemlerdir. Şöyle ki; siteden uzaklaştırma 1 ay 2 ay 5 ay gibi sansasyonel yöntemlerle uygulanmaz. Siteden uzaklaştırma 12 saat, 24 saat, 36 saat, 48 saat, 100 saat, 200 saat, 300 saat, 400 saat gibi ağırlığına göre ve saat diliminden yapılır. Çünkü; üyenin imtiyaz ve site içerisindeki seviyesini belirleyen karma puan ve site içerisinde geçirdiği zaman gibi olgular bu yolla dondurlumuş hale gelir.. Diğer türlü yani mevcut durumda uygulanan ceza sistemi caydırıcı olmaktan çok gülünçtür, çünkü mevcut üye siteden banlanmış olarak ban süresini 1 ay 2 ay vs. gördüğünde buna güler. Kaldı ki bunu kabullensin 1 ay 2 ay bu sitenin ban kaldırmasını beklemez, kaldı ki bekledi siteden banlanan arkadaş 1-2 ay önce şu şu üyeyi banladım banını açayım diye hatırlayamaz...
3, bir husus yönetimde bulunanlar(hepsi değil) KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE kendi görüşlerine göre sitede yönetim uyguluyorlar buna kimse itiraz etmesin bu konuda birçok üyenin böyle düşündüğünü biliyorum.. Yönetimdekilerin de kendilerini haklı görmeye çalışmasını şöyle açıklamak istiyorum; sizler burada bir üye olarak bulunmuyorsunuz ve bu konuda tecrübeniz yok..
4. bir husus ise site üyeleri eliyle son zamanlarda site daha gereksiz ve seviyesiz mesajlarla dolmaya başladı.. Kimsenin gönlünce iyi vakit geçirebildiğini zannetmiyorum..
Ben bunları nereden biliyorum ?
Kısa bir süre öncesine kadar uzun bir müddet boyunca orta ve geniş çaplı sitelerde admin, gizli admin ve moderatörlük görevlerini üstlendim ve abartısız söylüyorum böyle ................. forum yönetimi görmedm..
Neyse gerekeni yapmanızı öneriyorum.. Herkesn selameti için

İsteyen arkadaşlar daha fazla malzeme dökebilir ama tek ricam konuyu gayri-ciddi ve seviyesiz hale getirmesinler..
alkış