Bu forumdaki bir arkadaşımızın, Nusra'dan bir arkadaşı varmış. Ve Nusra da IŞİD'den epey bir farklıymış. Bu, arkadaşımızın düşüncesi. Ben de merak ettim, bu konuda bir çalışma yapmaya ve arkadaşımızı teyit etmeye (!) karar verdim. Farkların altına da bir iki ufak benzerlik var, onları da ilave ettim. İnşaallah beğenirsiniz.
IŞİD VE NUSRA ARASINDAKİ DERİN FARKLAR
1- IŞİD militanları genelde Libya, Tunus, Fas, Mısır kökenlidir. Nusra militanlarıysa genelde Kafkas, Çeçen, Türki cumhuriyetler ve Kürt ağırlıklıdır. Klas farkı var!
2- IŞİD mensubu Kürtler genelde zazayken, Nusra'da Kırmançiler çoğunluktur. Yani IŞİD eziktir, Nusra baskındır. Heyt be!
3- IŞİD desteği Katar ve Suudi Arabistan'dan alırken, Nusra desteği İsrail ve ABD'den alır. Eee adamlar güçlü!
4- IŞİD yakaladığı masum sivilleri eknanların karşısında kafalarını keserken, Nusra gizli keser, videoya almaz. Eee, ibadetin gizlisi makbul, adamlar haklı beyler!
5- IŞİD teröristlerinin sakal boyu 4-5 santim arasıyken, Nusra militanlarının sakal boyu 7-8 santim arası. Sünnete riayet etmeye çalışıyor adamlar. Bravo !
6- IŞİD Türkiye sınırını kullanırken Nusra Lübnan sınırını kullanıyor. Eee, laik Türkiye'den uzak duruyor adamlar. Tedbir esastır!
7- IŞİD Türkiye'de tedavi olurken Nusra İsrail'deki hastanelerde tedavi oluyor. Eee, laik hastaneden yahudi hastane daha iyidir. Onlar da haklı.
8- IŞİD bayrak olarak resulullah'ın mührünü kullanıyor. Hırsız herifler. Nusra'nın bayrağında öyle bir sorun yok. Herkese ait olan tevhidi kullanmışlar, telif hakkı sorunu yok. Okumuş adamlar!
9- IŞİD siyonistlerin kötü polisidir,Nusra iyi polisidir. Maaşallah!
10- IŞİD yakaladığı herkesin kafasını keserken, Nusra genelde sadece şiilerin kafasını kesmekte, diğerlerinin erkekleri öldürüp kadınları ganimet olarak almaktadır. İlkeli adamlar!
Bir iki de benzerlik yazalım:
1- Her ikisi de BOP'a uşaklık etmektedir. Olacak o kadar.
2- Her ikisi de müslümanların kafasını kesmektedir. Ne yapsın adamlar Suriye'de ve Irak'ta yahudi vardı da onlar mı öldürmedi?
3- Her ikisi de el kaide'den kopup gelmiştir. E bir yerden başlamak lazım tabi!
4- Her ikisinin de idolü Usama Bin Ladin'dir. Yani her terörist bir gün sahte bir ölümle Virginia adalarındaki villasında emeklilik yaşamak ister. Bundan doğal ne var ki?
5- Her ikisinin de üst düzey yöneticileri Mossad ajanıdır. Yani ne var bunda. Yöneticiler hep yahudilerden çıkıyorsa mücahitlerin (!) suçu ne?
6- Her ikisi de İsraile saldırmamıştır. Olsun ama "saldıracağız" dediler ya, yeter!
Bir iki tane daha böyle benzerlik var ama önemsiz.
Görüldüğü gibi ufak tefek benzerlikler dışında iki örgüt birbirinden bayaa bayaa farklı.