You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

IŞİD ve NUSRA farkları !

IŞİD ve NUSRA farkları !

Yönetici
RE: IŞİD ve NUSRA farkları !
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allame'nin Yusuf El Kardavi hakkında yeterince bilgi edinemediği açıktır... en kısa zamanda doğru bilgilere ulaşır ve hatasını anlar.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-01-2016, Saat:01:09 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
s.a yazı çok güzel olmuş ...hakikatler ancak bu kadar güzel anlatılabilir.tebrik ediyorum ... belli bir kalıpta düşenenlere söylenecek söz yok. çünkü onlar önyargıları ,ön kabulleri, ön şartları var . kendilerini doğrunun merkezine koydukları için bir türlü acı gerçekleri görmek istemiyorlar. konuları bir bütün halinde değil . parça parça bildikleri yada öylece sonuca vardıkları için hayatın hareketliliğinde güncel olan olguları mazi ve müstakbel pencereden yaşanan vakıaya teşhis koyamadıkları için dostuna yardım adı altında aslında dostlarını öldürüyorlar.samimi olup ahmakça haricilik yapanlar böyle...hain olanlar ise bilerekten düşman için sinsice çalışıyorlar. ve insanları aptal sanıyorlar.
nusranın mücahit olduğuna inanıyorsan gidip nusrayla birlikte savaş diyecem ama nusra seni ışid gibi yaşatmaz.nusra da ışid gibi senin samimi olduğunu anladığında cinayetlerine karşı çıktığında seni ajan diye iç infaza kurban giden çok kişi oldu. çünkü nusra ışidin ikiz kardeşidir .el kaide babalarıdır. israil dedeleri abd ise daha büyük dedeleridir. ataları ise ingilizlerdir. uzatmaya gerek yok karadavide ışidi destekliyor ,kaideyi ,nusrayı destekliyor .biz şeytanı önceleri mümin bilirdik ,fakat öyle çıkmadı .secde etmedi .nice alimler sonradan yoldan çıktı .bizmi kardaviye git natoya imamlık yap dedik. biz mi kardaviye insanların katline fetva ver dedik . biz mi kardaviye peygamberi devre dışı bırakmak için taklid yanlıştır dedik. biz mi kardaviye israile biat dedik. biz mi kardaviye israil verdiği görev icabı Katara git dedik . biz mi kardaviye mısırn fethullah güleni ol dedik . biz mi ingiltere istihbarat bakanı ile ilişkileri geliştir dedik. biz mi Amerika ve israile övgüler getir dedik. biz mi kardaviye filistin cihadı gereksiz dir cihad suriyede olur dedik. bizmi kardavinin oğlu abdurrahman yusufa babası için şikayette bulunan mısır halkına hitaben kendi babası için kabile reisi şerefsizsse ben ne yapayım de dedik. biz mi kardavinin kendi oğlunun söylediği artık zulme karşı kıyam etmek için senin fetvalarına ihtiyacımız yok. biz kıyam etmesini bilriz. devam eder gider konu ...göreceksiniz eğer bir gün msır da müslümanlar iktidar olursa kardavi tutuklanıp yargılanacak ve hemde dünya mahekmelerinde diğer suçlarını saymadım .kardavi değil müslüman yaptırtığı katliamlardan dolayı insan olduğuna inanmıyorum çünkü insan da merhamet ,şefkat ,vicdan olmalı değil mi? Allaha ne kadar inanıyorsam kardavininde müslüman ve insan olmadığına o kadar inanmıyorum ..şu sözle kardaviye ait"Suriye’ye 100 yakın ülkeden iğitilip gönderilen teröristlerin gelmesiyle başlayan katliamlara Yusuf El Kardaiden de destek gelmişti Kardavi verdiği fetvada :

Beşşar Esad’a destek veren ulema ve sivillerin öldürülmesini istedi. Kardavi yaptığı konuşmada “Öldürün, siviller eğer masumlarsa öldükten sonra nasıl olsa Allah onları affeder” diyerek korkunç bir katliam için çağrıda bulundu.

Kardavi için interpolden arama kararı çıkınca Erdoğan Bu Duruma tepki Gösterdi !
Kardavi daha önceki konuşmalarında Arap ülkelerinin de birkaç Erdoğana ihtiyacı olduğunu dile geitrerek Erdoğana Methiyeler dizmişti" eğer zamanım boş olursa kardavinin kim olduğuyla alakalı bir makale yayınlamak istiyorum. yüreklerimizi yakanlardan , çocukalrımızı kadınlarımızı ,gençlerimiz öldüren ve fetva verenlerden görülecek hesabımız var dünya ve ahirette...vesselam
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-01-2016, Saat:01:21 PM, Düzenleyen: islamibakış.
Profesör
“Öldürün, siviller eğer masumlarsa öldükten sonra nasıl olsa Allah onları affeder” diyerek korkunç bir katliam için çağrıda bulundu.

bahsettiğiniz alim bu fetvayı vermiş mi ?

Şeyh el-Kardavi, “Amerika, Suriyelilere 60 milyon dolar değerinde, öldürücü olmayan bazı silah yardımında bulundu. Fakat bu gerçekten çok az. Amerika’nın Suriye için yaptıklarına teşekkür ediyor ve fazlasını bekliyoruz. Amerika, İsrail için endişeleniyor. Suriye’de insanlar zafer kazandıktan sonra İsrail’e giderler korkusu var. Amerika, Libyalıların yanında durdu ve onları savundu. Fakat aynısını Suriye için yapmadı. Amerika’nın Suriye ordusunun füze ve uçaklarıyla öldürülen Suriye halkını da savunması gerekiyor” dedi.

Yukarıda yazılanları söyledi mi?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Alleme ile aynı fikirde oldugum çok nadirdir amma
El nusra konusunda haklı.
Cihat hükümleri oluşmamışsa (bariz şekilde böyle bir durum yok) biz cihat ediyoruz demek boş laftan öte geçmez.
İçine girip yaşamadıgınız topluluk için de savunma yapmak hiç uygun bir davranış değil.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Suriyede Cihat etmek boş laftan öte geçmez fetvasına umulurki ilminiz yetiyordur milyonlarca insanın ölmesi müslümanların zulüm altında olması hiç bişey bilmiyorsanız internete banyas katliamı yazında oradaki insanlara yardıma gitmek boş lafım mı değilmi az çok kanaat oluşsun seninde dediğin gibi içine girip yaşamadığınız topluluk Hakkı'nda sıcak odalarda belki çay belki kahve eşliğinde yorum yapıp ahkam vermek kolaydır bizlere bakalım Suriye halkı ne diyor video daki yaşlı kadını 15 saniye izlemeniz yeterli olacaktır

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Orada 1 tek insan bile bu çatışmalardan zarar görmüş ise,
Ölmüş ise bana burada el nusra hak için savasıyor naraları atmayın Allah aşkına!
Ellerine ABD-İsrail yapımı silahları almışlar "cihad yapıyorlar" diyorsunuz.
ABD ve israil de cihad yanlısı tavırlar içindeler bu durumda ki El nusranın elinde menşei bu ülkeler ait silahlar var.

Okudugum ve Anladığım şu:
Gçmişte şerif hüseyin diye bir adam vardı,
Yukarıda adı gecen sahsın da bu adamdan bir farkı yok.
Eger ortadoguda savas varsa,bu savas müslümanın müslümanı öldürdüğü bir savastır.

bu savasta masum insalar zulüm görüyor ve ölüyorsa,
sende cıkmıs el nusra cıhat edıyor diyorsan,
o videoyu benim degıl senın izlemeye ve anlatılanları anlamaya ihtiyacın var.
vesselam...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Ben katiliyorum taha yusuf kardesime kardesler ümmet birbirini cihad gibi o muazzam rütbeyi kullanarak birbirini eziyor Rabbim bizden sormaz mi bu ümmete sormaz mi bunlarin hesabini. Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.