You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İnşirah bulmuş kalp

İnşirah bulmuş kalp

-İKRA-
İnşirah bulmuş kalp
İnşirah suresi’nin ilk ayetinde şöyle buyuruluyor:
“Biz, göğsünü senin için açıp genişletmedik mi?”
Ed-Dahhak’ın rivayetine göre de İbni Abbas şöyle demiştir: “Ey Allah’ın Resulü! Göğüs hiç açılır mı?” diye sordular. “Evet, hem de genişler.” diye buyurdular. “Ey Allah’ın Resulü! Bunun bir alameti var mıdır?” diye sordular. Şöyle buyurdu: “Evet, aldanış diyarından uzaklaşış, ebedilik diyarına dönüş, ölüm gelmeden önce ölüme hazırlanış.”

El-Hasen’den de şöyle dediği rivayet edilmiştir: “Biz, göğsünü senin için açıp genişletmedik mi?”den maksat; (göğsün açılıp) hikmet ve ilim ile doldurulmasıdır.

Kalbin selamet bulması ve saadeti; ancak marazlarından kurtulması ile mümkündür. Bunu elde etmenin en etkili yolu da Allah’ı çokça zikretmekten geçer. Ne kadar zikredilirse o kadar çok Allah’a yaklaşılır. Yaklaşıldıkça da Allah sevgisi tahakkuk eder. Allahu Teala “Beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim.” buyuruyor.

Hz. Enes (ra) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalatü vesselam), şu duayı çok yapardı: “Ey kalpleri çeviren Allahım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!” Ben (birgün kendisine): “Ey Allah’ın Resulü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık. Sen bizim hakkımızda korkuyor musun?” dedim. Bana şöyle cevap verdi: “Evet! Kalpler, Rahman’ın iki parmağı arasındadır. Onları istediği gibi çevirir.” (Tirmizi)

Kalbin misali koskaca bir sahraya atılan bir tüy misaline benzer. Rüzgarlar onu istedikleri gibi evirip çevirirler.
Bu değişmeler ve Allah Teala'nın kalpleri evirip çevirmesindeki sanatının acaipliklerini ancak Allah ile beraber olan, hallerini gözeten ve murakabe edenler bilirler.

De demişler: Kalp bir cocuk gibidir, ne öğretirsen onu söyler.

Ey kalpleri evirip çeviren Allahım! , bizlere acı, kalplerimizi dinin üzerine sabit kıl .(Amin)

çeşitli kaynak
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
RE: İnşirah bulmuş kalp
Amin.. Rabbim insallah hepimizin yüregine o ferahlagi verir.

Allah razi olsun ..
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah razı olsun.
Nu’man b. Beşir’den rivayet edildiğine göre Allah Rasulü şöyle buyurmuştur: “Dikkat edin! Vücutta öyle bir et parçası vardır ki, o iyi/doğru/düzgün olursa bütün vücut iyi/doğru/düzgün olur; o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.” (Buharî, İman, 39)”

Kalbin temizliği/inşirahı/Allah ile olması; kalbin her türlü marazdan kurtulmasıdır.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-09-2014, Saat:03:52 PM, Düzenleyen: Zehan.
Profesör
Bizde güzel ve faydalı paylaşımları bizlere sunduğunuz için teşekkür ederiz gülücük
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.