Benim yaklaşık 1 haftadır kafama takılan bazı sorular var, bunu sizlerle paylaşıp cevaplarınızı almak istedim. Ne gibi yorumlar gelecek.
Belgesel izlemeyi seven birisiyim. Dünya Tarihi olsun, geçmişten günümüze gelen kavimler olsun hep benim ilgimi çekmiştir. Velhasıl kelam, CNN Türk'te her Cumartesi akşamları yayınlanan ''İnsanoğlu'' belgeselini izlemeye başladım. Ve şu an 5. bölümdeyiz. Televizyon'da yayınlanan 11.bölümü bitirdi ve benden CNN Türk'ten bağımsız izliyorum. Soruya gelelim ;
5.bölümde Tüm Dünyayı kasım kavuran ''VEBA'' salgınına değiniliyor. VEBA salgınında, bakteriler ''Hıyarcıklı Veba'' şeklinde insanların vücudunda çıkıp insanları öldürüyor. Antibiyotik olmadığından 3-5 gün arası ölüyor insanlar. Milyonlarca insan bu veba nedeniyle ölüyor. ALLAH'ın böyle bir salgını dünyaya gönderip, bu denli bir bu kadar insanın ölümüne neden olmasına neden olarak ne gösterilebilir ? Sapıkça bir yaşam.. ?
Ek olarak değerli arkadaşlar ; ölenler arasında daha çok masum, 15-16 yaşlarında veya daha küçük yaşlarda çocuklar baya bir fazla var. Yani etraflarında İslami öğrenmelerini sağlayacak fazla bir imkan görmüyorum ben. Yani bir haberler. Ve veba salgınıyla hayatlarını kaybediyorlar.
Benim bildiğime göre, ''Müslümanlık''tan sonra Müslüman bir şekilde ölmeyen kişinin cennete gitme olasılığı yok. Tarihe baktığımız zaman'da Müslümanların bulduğu bir icat fazla göremiyoruz. Şu an bunu okuduğunuz, ''Monitör'', ''Klavye'' kullandığıız telefonlar hep yabancı, müslüman olmayan insanların ürettikleri şeyler.
Şimdi bakalım ;
1- Bir tarafta birbirlerini ALLAH'u EKBER diyerek öldüren müslümanlar ( veya kendilerini öyle zannedenler )
2- Bir tarafta vatanına ve insanlığa hizmet için gecesini gündüzüne katarak kullandığımız aletleri icat eden müslüman olmayanlar.
Bu duruma göre birbirlerini ALLAH-U EKBER diyerek öldürenler müslüman olduğundan cennete ? bu kadar çalışıp hayatımızı kolaylaştıranlar cehenneme ? mi gitmiş olacak.
''ALLAH müslümana değil çalışana veriyor'' bu hep böyle olacak.
Gelen cevaplardan ötürü teşekkür ederim.
Fiemanillah