You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İnsanoğlu belgeseline dair

Yeni Üye
Selamunaleyküm ;

Benim yaklaşık 1 haftadır kafama takılan bazı sorular var, bunu sizlerle paylaşıp cevaplarınızı almak istedim. Ne gibi yorumlar gelecek.

Belgesel izlemeyi seven birisiyim. Dünya Tarihi olsun, geçmişten günümüze gelen kavimler olsun hep benim ilgimi çekmiştir. Velhasıl kelam, CNN Türk'te her Cumartesi akşamları yayınlanan ''İnsanoğlu'' belgeselini izlemeye başladım. Ve şu an 5. bölümdeyiz. Televizyon'da yayınlanan 11.bölümü bitirdi ve benden CNN Türk'ten bağımsız izliyorum. Soruya gelelim ;

5.bölümde Tüm Dünyayı kasım kavuran ''VEBA'' salgınına değiniliyor. VEBA salgınında, bakteriler ''Hıyarcıklı Veba'' şeklinde insanların vücudunda çıkıp insanları öldürüyor. Antibiyotik olmadığından 3-5 gün arası ölüyor insanlar. Milyonlarca insan bu veba nedeniyle ölüyor. ALLAH'ın böyle bir salgını dünyaya gönderip, bu denli bir bu kadar insanın ölümüne neden olmasına neden olarak ne gösterilebilir ? Sapıkça bir yaşam.. ?

Ek olarak değerli arkadaşlar ; ölenler arasında daha çok masum, 15-16 yaşlarında veya daha küçük yaşlarda çocuklar baya bir fazla var. Yani etraflarında İslami öğrenmelerini sağlayacak fazla bir imkan görmüyorum ben. Yani bir haberler. Ve veba salgınıyla hayatlarını kaybediyorlar.

Benim bildiğime göre, ''Müslümanlık''tan sonra Müslüman bir şekilde ölmeyen kişinin cennete gitme olasılığı yok. Tarihe baktığımız zaman'da Müslümanların bulduğu bir icat fazla göremiyoruz. Şu an bunu okuduğunuz, ''Monitör'', ''Klavye'' kullandığıız telefonlar hep yabancı, müslüman olmayan insanların ürettikleri şeyler.

Şimdi bakalım ;

1- Bir tarafta birbirlerini ALLAH'u EKBER diyerek öldüren müslümanlar ( veya kendilerini öyle zannedenler )
2- Bir tarafta vatanına ve insanlığa hizmet için gecesini gündüzüne katarak kullandığımız aletleri icat eden müslüman olmayanlar.

Bu duruma göre birbirlerini ALLAH-U EKBER diyerek öldürenler müslüman olduğundan cennete ? bu kadar çalışıp hayatımızı kolaylaştıranlar cehenneme ? mi gitmiş olacak.

''ALLAH müslümana değil çalışana veriyor'' bu hep böyle olacak.

Gelen cevaplardan ötürü teşekkür ederim.

Fiemanillah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-02-2014, Saat:03:32 PM, Düzenleyen: Azog.
General
RE: İnsanoğlu belgeseline dair
aleykum selam özet bir cevap vereyim kardeş, islamı müslümanlardan öğrenmeye kalkarsan sonuç imansızlığa kadar gidebilir. islam dışında dünyanın orta çağ ve karanlığı yaşadığı dönem islam dünyası için bir ilim ve aydınlanma dönemiydi, oysa bu iş tersine döndü yıllar içinde. müslümanlar geleneklerini dinleştirdiler, cahili gelenekler din adına islamlaştı, bir sürü şey sayılabilir. çok kırılma noktası var.

"Benim bildiğime göre, ''Müslümanlık''tan sonra Müslüman bir şekilde ölmeyen kişinin cennete gitme olasılığı yok."

bundan da yüzde 100 böyledir diye bahsedemiyoruz, bu konu Allahın bilgisine kalmış. hüccete yani islama ulaşamamış, anlayamamış kimseleri de diğer kafirler gibi aynı şekilde algılamayız. Aynı şekilde akıl durumu tevhidi, islamı kavrayacak kadar da gelişmemiş olan bilinçli olmayanların da yüzde 100 cehennemlik olduğunu söylemek pek Kurana uygun bir yorum değildir, velev ki kuran ve son peygamberden sonra yaşamış olsun.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: İnsanoğlu belgeseline dair
hastalığın sebebi de sapkınlık değildir, yani dediğiniz gibi ufacık çocuğun bir suçu yoktur. kaldı ki Allah zulmü hiçbir şekilde kendine isnad etmez, halklar kendi yaptıkları zulümlerin sonuçlarına dünya ve ahirette katlanırlar fakat hastalıklar da Allahın koyduğu kanunların bir sonucudur yer yüzünde zulüm oldu diye Allah bu hastalıklarla masumlara zulmedecek değildir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.