2-Bir adamı sevmediği zaman,''Cehenneme girmeye imza verdim.'' demek.
3-''Allah bize zulmediyor.'',''Ben Allah mallah tanımam.'',''Şu işe Allah'ın bile güü yetmez.''gibi sözleri sölemek.
4-Hasta olan birine ''Seni Allah unuttu.'' demek.
5-Başkaları için ''Onun hakkından Allah bile gelemez,bnen nasıl geleyim.''demek.
6-''Allah bana merhamet etme hususunda imrilik etti.''demek.
7-Herhangi bişi için ''Allah'ın hiç işi kalmamış da bunu mu yapıyor weya yaratıyor.''demek.
8-Peygamberimizin sünnetlerinden weya hadislerinden birisini alaya alır bir tarzda''Çok dinledik bunları'' demek.
9-Herhangi bie işi yapan kimseye yapmaması sölendiği zaman,''Peygamber gelse de 'Yapma' dese weya gökten 'Yapma' die saes gelseyine yaparım''demesi.
10-kendisine ''Dünya için ahireti terketme!'' denilen kimsenin cewap olarak,''Ben veresiye için peşin olanı bırakmam.''demesi.
11-Fakir bir kişinin ''Allah falan kuluna şu kadar zenginlik veriyor;bana ise az veriyor .Böle adalet olur mu?''demesi.
12-''Namaz ve helal olan şeyler,bana iyilik getirmiyor ''weya ''Ne için namaz kılacağım; malım yok mülküm yok.Çoluğum yok,çocugum yok''yahut ''Namazı rafa bıraktım.''demek.
13-''Seninle cennete bile girmem.''demek.
14-''Kader utansın'',''Kahpe dünya'' demek
15-''Öküz Aleyhisselam ''demek (Aleyhisselam Allah'ın selamı üzerine olsun demek)
16-''Allah baba kızar.''demek
17-''Sensiz cennetide istemem ,orasıda benim için zindandır.''
BİZ İNSANLAR KONUŞURKEN KULLANDIĞIMIZ SÖZLERE ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ.İMANA AYKIRI SÖZLER HEM DİLİMİZİ HEM DE KALBİMİZİ KİRLETMEMELİDİR.ALLAH KORUSUN BİLMEDEN İMANIMIZI KAYBEDERİZ...
giderayak işlerim var bitirilecek,