You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üye
İNŞALLAH...
Günlük hayatımda çok sık kullandığım bir kelimedir İNŞALLAH... o kadar çok derim ki, insanların dikkatini çeker. ve genelde şöyle anlaşılır; ''İnşallah dediysen senin gönlün yok.'' bunu duyduğum yada sezdiğim anda şu hikayeyi anlatırım. forumda var mı bilmiyorum ama bildiğim gibi paylaşayım sizinle. sürç-i lisan ettiysem affola...

Vktiyle bir karı koca varmış, durumları orta halli.adam sabah işine gidip akşam evine gelen , hanımı da ev işleriyle meşgul olan. adam bir gün maaşını alıp eve gelmiş; Hanımdemişu odunu körükle de ben gidip biraz et alıp geleyim de midemize et girsin. hanımı da İNŞALLAH bey demiş. adam; İnşallahı maşallahı yok, para cebimde, ateş ocakta, sen burda, kasap orda. Gidip alıp geleceğim demiş. Kadın kocasını yolcu edip, ateşi körüklemiş. aradan bir saat geçmiş kocası yok, iki saat geçmiş kocası yok. sonra bir haber geliyor ki, kocası hapse atılmış... meğerse o gün azılı bir katil mahkemeye götürülürken kaçmış ve eşkali kocasına o kadar benziyor ki, polisler suçlu diye kocasını yakalaşmışlar..aradan bir hafta geçiyor, bir gün kapı çalıyor..kadın soruyor; ''kim o?'' adam sesleniyor... Hanım ''İNŞALLAH ben geldim''...

kıssadan hisse bu ya; Allah izin verirse olur... bilmeyene öğretmek babında güzel br hisse...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-02-2013, Saat:12:37 AM, Düzenleyen: maral.
Forumun Uykucu Ninesi
RE: İNŞALLAH...
Aynen oyle.hersey rabbimin elindedir.
bende son zamanlarda hayirlisiyla insallah diyorum.
tskler konu icingülücük
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
bende bi is yapicaksam niyetlendiysem mutlaka insallah derim
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hehe bu nasrettin hoca fıkrası gülücük
biraz değişik versiyonu ama

İnşaAllah-yani Allah nasip ederse olur herşey gözü açmak kapamak bile...
güzel birşey yapıyorsun maşaAllah Wink
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
nasıl yani
inşaAllah'ı mesele haline getirenler mi var
anlamadım ben icon
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
mesele derken yanlış anlaşılma olmasın gülücük nasıl ki kıssadan hisse diyoruz, azerilerde mesele der. yani sorun anlamında değil, hikaye babında gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.