Vktiyle bir karı koca varmış, durumları orta halli.adam sabah işine gidip akşam evine gelen , hanımı da ev işleriyle meşgul olan. adam bir gün maaşını alıp eve gelmiş; Hanımdemişu odunu körükle de ben gidip biraz et alıp geleyim de midemize et girsin. hanımı da İNŞALLAH bey demiş. adam; İnşallahı maşallahı yok, para cebimde, ateş ocakta, sen burda, kasap orda. Gidip alıp geleceğim demiş. Kadın kocasını yolcu edip, ateşi körüklemiş. aradan bir saat geçmiş kocası yok, iki saat geçmiş kocası yok. sonra bir haber geliyor ki, kocası hapse atılmış... meğerse o gün azılı bir katil mahkemeye götürülürken kaçmış ve eşkali kocasına o kadar benziyor ki, polisler suçlu diye kocasını yakalaşmışlar..aradan bir hafta geçiyor, bir gün kapı çalıyor..kadın soruyor; ''kim o?'' adam sesleniyor... Hanım ''İNŞALLAH ben geldim''...
kıssadan hisse bu ya; Allah izin verirse olur... bilmeyene öğretmek babında güzel br hisse...
![[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]](http://4.bp.blogspot.com/-xGAoZcgkZ7A/UbuBlKhTrxI/AAAAAAAABSI/MhYEJHQBGl4/s1600/sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg)