You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: İlmihal Okuyalım
Ortalama yapamayacağız maalesef bu sınavdagülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Gücümüz ayakta kılmaya yettiği halde nafile namazların tümünü oturarak kılabiliriz.

Bence bir kez daha düşününgülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sayfa 241,kıyam,2.paragraf,1.cümleyi tekrar okur musunuzgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Farz ve vâcip namazlarda ve Hanefî mezhebinde benimsenen görüşe
göre sabah namazının sünnetinde kıyam bir rükündür.
Gücü yeten kişi bu
rüknü yerine getirmeden, meselâ oturarak farz veya vâcip bir namaz kılarsa
namazı geçerli olmaz. Yine bir kimse, çekiliverse düşeceği bir tarzda, duvara
veya bastona yaslanarak namaz kılacak olursa, namazı geçersiz olur. Nâfile
namazlarda ise kişi, ayakta durmaya gücü yettiği halde oturarak da namaz
kılabilir.

Sizin bahsettiğiniz kırmızı yazılı cümle, benim bahsettiğim siyah yazılı cümle hocam!
gülücük
Sabah namazının sünneti, sünneti müekkede olduğu için kıyam gerekli tabi.
Siz görüşünüzü açıklar mısınız?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hayır anlamadınızgülücük

Sabah namazının sünneti,sünneti müekkede kıyam gerekli tabi demek ne demekgülücük Konumuzla alakası yokki onun.Yani sünneti müekkede namazlarda sağlıklıyken oturarak namaz kılınmaz mı diyorsunuz ben anlamadım daicon

Direk cevabı söylemek yerine,bu şekilde devam etmeyi uygun görüyorum.İstiyorsanız direk cevabı söylerim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben de diyorum ki size yatsının son sünneti de kuvvetli sünnet.Mazaretsiz olarak oturarak kılınmaz mı?

Siz sabah namazının sünnetinin mazeretsiz olarak oturarak kılınamayacağını biliyorduysanız o soruyu doğru yaptınız kabul edeceğim.

Ben soruyu yanlış/eksik sormadım.Hanefi Mezhebine göre farz ve vacip namazların dışındaki tüm namazlara nafile namaz denilir.Nafile namaz genel bir kelimedir.Müstehap ve sünnet namaz ise onun alt kümeleridirgülücük

Yani ben nafile namaz diyerek sordum diye sabahın sünnetini bu sorudan dışlayamazsınız.Terim karmaşası olmuş gibigülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.