You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çalıkuşu
RE: İlmihal Okuyalım
Herkesin başka meşguliyetleri var unutmamak gerek..Açıkcası ben okudum ama başka işlerin içinde güç oluyor.. Ve bazı işlerimi de aksattım bu hafta telafi etmem Lazımgülücük

Demem o ki, bunu da göz önünde bulundurmak gerekir..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hepimizin işleri var.Ben haftasonu ailemin yanına geldiğimde bile laptop elimde siz bir şey sorar mısınız acaba diye bekliyorsam aynı fedakarlığı karşımdakinden de beklerim.Sırf cevap anahtarını hazırlamak bir saatten fazla sürmüştür.Hazırlamak zorunda değildim.Siz sorardınız anlamadığınızı,ben cevaplardım.Ama istedim ki neden o soruyu sorduğumu anlayın felan.

Bu,işimi düzgün yapmamdan da kaynaklanıyor sanırım bu.Ne yaparsam yapayım en iyisini yapmaya çalışırım her zaman.

Ayrıca bir haftadan fazla süre verdim.Üç hafta oldu sanırım ben yeni sayfaları söyleyeli.Üç hafta için de otuz sayfa kitabı okuyamıyorsak,büyük sıkıntı var demektir.Bunu ben yarışma yapıyorum diye söylemiyorum.Ciddi manada ben de dahil çok az kitap okuyoruz maalesef.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Genel anlamda söylüyorum; metroda, otobüste elin Avrupalısı elinden kitabı düşürmezken, biz camdan dışarıyı seyrediyoruz..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Zehan Abla,başta ben kendi nefsime söylüyorum zaten,çok az okuyoruz diye.Acaba biz nerede hata yapıyoruz?Çocuk yetiştirirken kitap sevgisini mi kazandıramıyoruz ?Sizce neden çok az okuyoruz?

Okumak deyince aklıma şu geliyor hep.Nureddin Yıldız Hoca'nın bir röportajı vardı.Müsait olamazsam günden en az 300 sayfa kitap okurum,müsaitsem 1000 sayfa civarı okurum diyordu.

İşte fark burada.Bu yüzden o Nureddin Yıldız,ben ise cahil,aciz bir kulum.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Okuma kültürsüzlüğünün bir ucu dil devrimine dayanıyor desem abartmış olur muyum? Çünkü, insanımızın, Latin alfabesine geçilmesiyle dile, kitaba, kültürüne yabancılaşma başladı.
Anne baba okumayıp çocuğuna kitaplar almakla okumayı teşvik etmiş olmuyor;
beraber okuma saati yapacaklar, çocuk ebeveynin elinde küçük yaştan beri kitap görecek, başka çaresi yok..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben kimseyi zorlamak istemiyorum.Herkesin işi-gücü okulu olabilir.Ama üç hafta yeterli bir süre diye düşünüyorum.En azından okudum ya da okumadım.Yarın okuyacağım gibi şeyler yazılabilir.Teşekkürlergülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Üç hafta diyorsunuz ama Anlamadığım bi hafta olmadı mi?
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.