You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-İKRA-
RE: İlmihal Okuyalım
Arkadaşlar; devam edecekler buraya bir ses versin lütfen; bu kadar emek sarfeden bir kardeş bulmuşuz, kıymetini bilelim. gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
''Cevap:İmam Muhammed ve İmamı Azam’a göre uzvun 1/4ü,Ebu Yusuf’a göre 1/2 si açılmadıkça namaz bozulmaz.''

Burada bir rükün süresince değil mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ben, yanlışımı biliyorum; o açıdan değil, bilginin tamamlanması için sormuştum,
teşekkür ederim. gülücük

Bir de Şafiiler imama uyduklarında; imam Hanefi ise, yine de kıraatı kendileri okuyorlar değil mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Gizli okunan namazsa evet;ama açıktan okunan namaz ise Hanefi imam cemaatin okumasını beklemediği için Şafi'ler okumak istiyor;ama okuyamıyorgülücük

Diyorumki sitede Şafi de olsaydı,onlara da ayrı ilmihal sınavı yapsaydık.Ama numune niyetine bile Şafi yok sitedegülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hanefi İlmihaline katılanlardan bile ses çıkmıyorki,yeni Şafilerden ses çıksıngülücük

Cidden soruyorum.Sitede Şafi var mı?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.