Siyer işi çok zor Elisa.Dediğim gibi kaynak bir kitap belirleriz tek sınav yaparız;ama çok emek ister.Katılım da az olunca insan o kadar uğraşmak istemiyor.Yani ilmihalden yürüceğiz sadece maalesef.
Not hesabını biliyor musun sen?Namaz 1 dersinden 40,40,80 almış ol.40lar vize olduğu için yüzde 20 etkili.Yani 8+8=16 puan vizelerden gelir.Final 80 almışsın.Yüzde 60ı 48 yapar.48+16=64 yapar.Bu senin namaz 1 dersinin 100 üzerinden değeri.Diğer katılanlarınki de böyle hesaplanır.Sonra ortalama alınır.Ortalamaya CC verilir.Aralıkları kendi kafama göre belirleyeceğim.Yani CB 65 ile 75 arası,BB 75-85 arası,AA 85 ve yukarısı gibi...CC den daha kötü notlar olan DC ve DD şartlı geçer.Yani genel ortalaman 2 ve üzerindeyse DC ve DD notlarıyla dersi geçebilirsin;ama ortalaman 2 nin altındaysa DC ve DD notlarıyla dersi geçemezsin.
Ortalamanın 2 nin altında olup olmadığını şöyle anlarsın.Namaz 1 dersin CC düşsün,namaz 2 dersin AA,Temizlik dersin DD düşmüş olsun.CC 2.0,AA 4.0, DD ise 1.0dır.Her dersin kredi ayrıdır.Ama biz eşit varsayalım.Direk toplayıp bölelim.2+4+1/3=2,3.olur yani 2.0 üzerinde o zaman DC ve DD dersleri geçmiş olursun
Üniversitede okumayanlar olduğu için konuyu kısaca açıkladım.Umarım açıklayıcı olmuştur
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!